Καραγκούνης: “Η μπάλα είναι έρωτας και δεν θα σταματήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα”

Στη Χίο βρέθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης μετά από πρόσκληση του πάτερ Αντώνιου για να παρευρεθεί στα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων της Κιβωτού του κόσμου.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο νησί ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στον “Alpha” και μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ο πάτερ Αντώνιος και όλοι οι εθελοντές έχουν κάνει πολύ σπουδαία δουλειά. Τα μικρά παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να είμαστε κοντά τους” είπε αρχικά και πρόσθεσε: “Εμείς στις αλάνες μεγαλώσαμε και μετά είχαμε την ευκαιρία να έχουμε γήπεδα με χλοοτάπητα. Όλη τη μέρα με μια μπάλα παίζαμε, η μάνα μου στο χωριό φώναζε συνέχεια γιατί ξεχνούσαμε να γυρίσουμε σπίτι…”.

Για το τι θυμάται από την περίοδο που πήγε στον Παναθηναϊκό: Όταν με διάλεξαν να πάω στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού 13 ετών ήταν μια μεγάλη απόφαση να φύγω από το χωριό. Οι γονείς μου, μου συμπαραστάθηκαν αφού άφησαν ό,τι είχαν και ήρθαν μαζί μου στην Αθήνα. Ήταν η χαρά και το όνειρο που είχα από μικρό παιδί να παίξω ποδόσφαιρο και μετά ήρθαν όλα τ’ άλλα”.

Για το τι θυμάται από την καριέρα του: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που γίναμε Πρωταθλητές Ευρώπης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο μου επαγγελματικό παιχνίδι και το πρώτο μου παιχνίδι με την Εθνική ομάδα”.

Ο Γιώργος Καραγκούνης στο SPORT24: “Τελειωμένοι; Τελειωμένοι δεν ήμασταν ποτέ”

Για το τι πρέπει να προσέξει ένα παιδί που αρχίζει τώρα το ποδόσφαιρο: “Όταν έχεις ταπεινότητα, όσο πιο ψηλά μπορείς να φτάσεις, μπορείς να έχεις και διάρκεια σε αυτό που κάνεις και να έχεις και επιτυχία”.

Για τη σχέση που έχει τώρα με το ποδόσφαιρο: “Η μπάλα είναι έρωτας και δεν θα σταματήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα. Έχω την τύχη να παίζω κάποια παιχνίδια που μου δίνουν πολλή ενέργεια και χαρά. Όταν φοράς σορτσάκι και μπαίνεις στο γήπεδο είσαι παιδί και αυτό είναι το πιο ωραίο συναίσθημα που μπορεί να σου δώσει ακόμα και τώρα το ποδόσφαιρο”.

Πηγή: Sport24.gr