Καστρίτης: “Ο Ιωαννίδης σύνδεσε το όνομά του με τις ημέρες αυτοκρατορίας, πολύ ψηλό το ταβάνι του φετινού Άρη”

Για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη, την πρεμιέρα του Άρη στο EuroCup και το φετινό ταβάνι της ομάδας του μίλησε ο Γιάννης Καστρίτης.

Ο Άρης πάλεψε στα ίσια για τρία δεκάλεπτα απέναντι στην Γκραν Κανάρια, όμως λύγισε στην τελευταία περίοδο και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στο EuroCup, επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε χρόνια. Ο Γιάννης Καστρίτης, στη δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας του αγώνα, αναφέθηκε φυσικά στην απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ τόνισε πως το φετινό ταβάνι των κιτρινόμαυρων είναι πολύ ψηλό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός: “Είναι ημέρα θλίψης και πένθους για όλη την οικογένεια του Άρη, για το ελληνικό μπάσκετ και τον αθλητισμό. Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν μια θρυλική μορφή της προπονητικής, σύνδεσε το όνομά του με τις ημέρες αυτοκρατορίας, με επιτυχίες, τίτλους, Final Four. Αν συνεχίσω να μιλάω νομίζω πως θα υποβαθμίσω αυτό που ήταν και αυτό που σημαίνει ο Γιάννης Ιωαννίδης. Οι ξένοι μας δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν και να καταλάβουν το τεράστιο μέγεθός του. Οι υπόλοιποι ξέρουν. Προσωπικά θέλω να μεταφέρω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους τους.

Ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς, έπαιξαν πιο έξυπνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όπως στην τρίτη και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Είχαν καλύτερο ρυθμό έχοντας παίξει περισσότερα ματς στη σεζόν. Κάποιοι παίκτες μας έπαιξαν περισσότερη ώρα από όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες. Συγχαρητήρια στον κόσμο μας για μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι.

Ο Καρ είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ. Το επίπεδό του είναι πολύ πάνω από έναν ρούκι. Ήταν το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στην Ευρώπη, ο βαθμός δυσκολίας ήταν υψηλός. Ακόμα μαθαίνει και αυτός και όλη η ομάδα. Είμαστε 10-11 παιδιά καινούρια. Στο τελευταίο 20ήμερο είχαμε πολλές απουσίες. Πρώτη φορά βρεθήκαμε όλη μαζί αυτή τη βδομάδα. Έχει να κάνει με όλη την ομάδα. Θα γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα, υπάρχει προσπάθεια, υπάρχει κουλτούρα, δεν υπάρχει ανησυχία για κανέναν. Ελπίζω πως σύντομα θα είναι όλη σε θέση να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Το ταβάνι του φετινού Άρη είναι πολύ υψηλό όσον αφορά τις αποδόσεις και επιδόσεις μας μέσα στο γήπεδο, όταν πιάσουμε την κορυφή μας. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και φίλτρα. Δεν έχουμε δουλέψει ούτε μία μέρα όλοι μαζί. Κληθήκαμε στο πρώτο ματς της σεζόν να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα έμπειρη και μετά έχουμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Ακόμα μία μεγάλη πρόκληση. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Κοιτάξαμε την Γκραν Κανάρια στα μάτια. Χρειάζεται δουλειά, έχουμε την πρώτη ύλη, εξαιρετικούς παίκτες και χαρακτήρες για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Η προσπάθεια θα είναι πάντα εκεί”.

Πηγή: Sport24.gr