“Κατεβαίνει” κανονικά η Καβάλα!

Τον επαγγελματισμό τους για άλλη μια φορά φέτος έδειξαν στην πράξη οι παίκτες των «Αργοναυτών» την Τετάρτη, κάνοντας πίσω στα αιτήματα που εξεδήλωσαν στον πρόεδρο Γιώργο Τσοκτουρίδη μια μέρα πριν (πληρωμές ως την Παρασκευή, ειδάλλως αποχή από… αγώνες μέχρι τέλους).

Πρόσωπο καταλύτης για άλλη μια φορά στον ΑΟΚ ήταν ο συνδετικός κρίκος διοίκησης και παικτών, ο γενικός αρχηγός Κώστας Τσαλίκης, που είχε μια σειρά συναντήσεων την Τετάρτη, με κάθε παίκτη ξεχωριστά. Στις ιδιωτικές συζητήσεις κατέστησε σαφές με ειλικρινή ομιλία ότι δεν πρέπει να αμαυρωθεί η σωτηρία των «γαλάζιων» και ότι οι συνέπειες σε περίπτωση που δεν «κατέβει» η ομάδα θα ήταν επώδυνες και τραγικές. Οι παίκτες έδειξαν κατανόηση και φιλότιμο, κάνοντας ένα βήμα πίσω, αλλά σίγουρα πρέπει να δοθεί κάποια μόνιμη λύση από πλευράς διοίκησης, ή έστω πιο δραστική και πρακτική, για να μην υπάρξει ξανά αδιέξοδο.

Μετά τη θετική τροπή, ο Κώστας Τσαλίκης δήλωσε στο«kavalagoal.gr»:

«Είχα μία συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές και οι ίδιοι αποφάσισαν προς τιμήν τους, να κατέβουν για να αγωνιστούν κανονικά τόσο στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας όσο και στα επόμενα παιχνίδια. Μέχρι να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική χρονιά που διανύουμε και ο Α.Ο.Κ. να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με αξιοπρέπεια. Δεν χρειάστηκε να εκφέρω πολλά επιχειρήματα σε τέτοια κατάσταση, αρκούσε πιστεύω η χρησιμοποίηση της αλήθειας, που είναι γνωστή σε όλους. Ποτέ δεν κρύψαμε και δεν αρνηθήκαμε τα οικονομικά μας προβλήματα. Δεν υπάρχουν λύσεις στον ορίζοντα. Απλώς τους μετέφερα ότι κανείς ποδοσφαιριστής σε καμιά ομάδα, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της απόφασης, στερώντας από την ομάδα το δικαίωμα να κατέβει για να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι. Δεν γίνεται να το πράξει κανείς αυτό, είναι θέμα διοίκησης, των διαχειριστών κάθε ομάδας, όχι θέμα παικτών, ούτε άλλων υπαλλήλων».

“Να τους βλέπουμε στα μάτια”

Συνεχίζοντας, ο γενικός αρχηγός της Καβάλας πρόσθεσε: «Οι παίκτες πήραν μια απόφαση γενναία και τους τιμάει ιδιαίτερα. Σίγουρα είμαστε όλοι μαζί τους στα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα, αφού και εμείς αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με αυτούς, στις καθυστερήσεις των πληρωμών και σε ότι αφορά το οικονομικό ζήτημα. Είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα και δεν αλλάζει τίποτα. Πάντως, στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να στείλουμε κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους και σε όσους αγαπούν τον ΑΟΚ, αν θέλουμε να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια. Εκείνοι μοιράζονται τον ίδιο «Γολγοθά» με εμάς. Τους τελευταίους μήνες κάποιοι έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας, ειδικά τώρα που παρουσιάζουμε μια πιο νεανική ομάδα στο γήπεδο. Τα νεαρά αυτά παιδιά τους χρειάζονται διπλά στο ξεκίνημα της καριέρας τους, ειδικά όταν φορούν μια τόσο βαριά φανέλα. Δεν νιώθω δικαιωμένος που έπεισα τους παίκτες να αναθεωρήσουν, ίσα ίσα όσες φορές καλούμαι να το κάνω νιώθω όλο και πιο εκτεθειμένος!».

Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος Μαραντάς δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Τριποτσέρη και στον τραυματία Γελαδάρη. Αντίθετα, επανέρχονται οι Πάτο, Τάσιτς, Καλαγκάνης, Ντουτσαρίδης και Μπρατσιάνι.

Πηγή: mikriliga.com