Κιμ Γιονγκ Ουν: Η τηλεόραση θα δείχνει μόνο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Εάν αυτό έχει να κάνει με το παραδοσιακό χρώμα του Κομμουνισμού, το κόκκινο, όπως είναι της εμφάνισης των «Κόκκινων Διαβόλων» ή ο θαυμασμός του για το αυστηρό στυλ τεχνικής ηγεσίας του Σερ Άλεξ Φέργκουσον, είναι άγνωστο. Αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, ο Κιμ είναι μέγας θαυμαστής της Μάντσεστερ και ιδαιτέρως του επιθετικού της ομάδας, Γουέινι Ρούνεϊ.

Μάλιστα, φέρεται να έχει δώσει εντολή στην κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας από τούδε και στο εξής να μεταδίδει μόνο αγώνες της αγγλικής ομάδας, ως μέρος μίας αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων, που θα περιλαμβάνουν και αντίστοιχα για το πώς να ιππεύσει κανείς ένα άλογο και πώς να παίζει γκολφ.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτες είναι γνωστός ότι δεν του αρέσει να χάνει, αφού και ο καλός του φίλος Ντένις Ρόντμαν τον είχε αφήσει να κερδίσει στο μπάσκετ σε μία από τις επισκέψεις του στη χώρα, ωστόσο έκπληξη προκάλεσε η υποστήριξή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρά τις κακές της επιδόσης υπό την τεχνική καθοδήγηση του Λούις φαν Γκάαλ.

Εάν η εντολή αυτή ισχύει, τότε τα ματς της Γιουνάιτεντ θα μεταδίδονται «πειρατικά», καθότι τα δικαιώμτατα για τα στιγμιότυπα των αγώνων πωλούνται έναντι 1 δισ. λιρών το χρόνο.