Κορονοϊός: Έκθεση-σοκ για την ψυχική υγεία των παικτών

Κατάθλιψη, ανησυχία για την υγεία τους και αγωνία για το μέλλον της καριέρας τους, βιώνουν οι παίκτες εξαιτίας της αναστολής του ποδοσφαίρου λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με τον επικεφαλής για την Υγεία των ποδοσφαιριστών στην ένωση παικτών της Αγγλίας (PFA/ Professional Footballers’ Association).

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει τεθεί σε αναστολή από τον Μάρτιο και χωρίς καθορισμένη ημερομηνία επιστροφής, ο Μάικλ Μπένετ, μιλώντας στους Times, τόνισε ότι η αβεβαιότητα οδήγησε σε άγχος και περισσότεροι από 50 ποδοσφαιριστές υποφέρουν από κατάθλιψη.

«Δεν ξέρουν αν πρόκειται να επιστρέψουν στο ποδόσφαιρο, δεν ξέρουν εάν η ποδοσφαιρική σεζόν θα ξεκινήσει ξανά, δεν είναι σίγουροι τι συμβαίνει», πρόσθεσε. «Υπάρχουν οικονομικές καταστάσεις δύσκολες στους συλλόγους που παίζουν οι παίκτες, υπάρχει αναβολή καταβολής μισθών. Έχουμε αρκετούς παίκτες που ζουν από τα χρήματα αυτά και αυτό έχει πραγματικό αντίκτυπο σε αυτούς συναισθηματικά. Επίσης ζητήματα υγείας, αν επιστρέψουμε στην σεζόν, μπορεί να λειτουργήσει; Θα λειτουργήσει; Τι γίνεται με την οικογένειά μου; Όλα αυτά τα…τι γίνεται αν;»

Η Premier League ελπίζει να ξαναρχίσει τη σεζόν τον Ιούνιο με αγώνες που θα παιχτούν χωρίς οπαδούς στα γήπεδα, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες θα ψηφίσουν αυτήν την εβδομάδα για το μέλλον στις δικές τους σεζόν.

The post Κορονοϊός: Έκθεση-σοκ για την ψυχική υγεία των παικτών appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com