Κούγιας: «Πρέπει η ΑΕΛ να χάνει τα ματς στα χαρτιά…»

Νέα συνέντευξη του Αλέξη Κούγια, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κατερίνης και νέες αιχμές κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, εκφράζοντας παράλληλα και την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις στην υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων.

Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε ότι έχει δώσει πέντε μυστικές καταθέσεις για την υπόθεση και έχει μιλήσει για πράγματα που δεν γνωρίζει κανένας, ενώ εναποθέτει τις ελπίδες του για την επιβολή τιμωριών, όχι στην αθλητική, αλλά στην ποινική δικαιοσύνη.

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα των δηλώσεων του Αλέξη Κούγια, ο οποίος μίλησε για:

Το θέμα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Τη Δευτέρα θα πω τι συμβαίνει. Ξέρω τι φοβάται. Οι απόψεις μου είναι οι ίδιες, είτε έχω απέναντί μου τον Βαρδινογιάννη, είτε τον Κόκκαλη, είτε τον Μαρινάκη. Έχω δώσει πέντε μυστικές ανακρίσεις. Έχω πει πράγματα που κανείς δεν γνωρίζει».

Το αν θα «λυτρωθεί» ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Από πλευράς αθλητικής δικαιοσύνης όχι. Με την επιστροφή των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας ουσιαστικά δεν υπήρξε καμία ποινή. Από ποινικής δικαιοσύνης περιμένω, αν και σε λίγο θα βγει από τη φυλακή και ο τρίτος κατηγορούμενος. Μόνο αν θέλει η κρατική εξουσία θα δούμε φως».

Την έφεση σε βάρος της Λάρισας: «Δεν ισχύει ότι εμείς ζητήσαμε αναβολή. Και η ΑΕΛ έκανε το ίδιο, διαφορετικά θα είχαμε κυρώσεις από τον δικηγορικό σύλλογο. Η ΑΕΛ χρωστά 2 εκατ. ευρώ σε παίκτες, τα μεγαλύτερα στη Football League. Οι αποφάσεις είναι αμετάκλητες. Της Νίκης Βόλου είναι σε επίπεδο εφέσεων. Ειδικά για τον Κανόμπιο έπρεπε να έχει πληρώσει στις 27 Οκτωβρίου. Κακώς, λοιπόν, η διοργανώτρια όρισε το ματς. Πρέπει η ΑΕΛ να χάνει από τότε τα ματς στα χαρτιά και να της αφαιρούνται τρεις βαθμοί».

Το άρθρο 99: «Προσπαθεί και ο Άρης να μπει. Αυτό το άρθρο αφορά απαιτήσεις πιστωτών. Η ΑΕΛ, όμως εκτός από οφειλές σε παίκτες χρωστά στο Δημόσιο (ΙΚΑ, εφορία) και σε ιδιώτες. Έχει πάρει προσωρινή διαταγή και απαγορεύεται οποιαδήποτε διαδικασία σε βάρος της. Αυτό όμως αφορά μόνο απαιτήσεις που δεν έχουν σχέση με ποδοσφαιριστές, προπονητές ή ομάδες.

Με δύο αποφάσεις της η ΕΠΟ το 2010 και το 2011 έχει πει ότι όποιος προσφεύγει για να «παγώσει» ή να ρυθμίσει χρέη προς ποδοσφαιριστές, αυτόματα αποβάλλεται. Για το ΙΚΑ και την εφορία μπορείς να το κάνεις. Αυτές τις αποφάσεις τις κοινοποίησε στη Football League, οπότε παρανόμως το ματς ορίστηκε. Μπορεί ο Άρης και η ΑΕΛ να υπαχθούν στο άρθρο 99, αλλά θα αφορούν οφειλές προς ΙΚΑ, εφορία και τρίτους».

Τον υποβιβασμό του Ηρακλή: «Έπεσε μόνο για να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης. Ήταν ρουσφέτι του Ιωαννίδη για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του».

Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ: «Είναι το μεγαλύτερο… νταραβέρι…».

Το πρωτάθλημα της Football League: «Δεν έχω ξεχωρίσει κάποια ομάδα. Στο τέλος θα επικρατήσει αυτός που έχει διάρκεια, καλύτερο ρόστερ και αυτοί που θα ευνοηθούν από τη διαιτησία. Η Παναχαϊκή είναι το μεγάλο «θύμα» της διαιτησίας».