Κωστένογλου: «Το νόμιμο είναι να ανέβει ο Άρης»

Ο Νίκος Κωστένογλου απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του για την προσπάθεια, έκρινε ότι βάσει ΚΑΠ ο Άρης πρέπει να ανέβει στη Σούπερλιγκα, ενώ σημείωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον Θόδωρο Καρυπίδη για την επόμενη μέρα.

Ο προπονητής του Άρη αρχικά αναφέρθηκε στις συνθήκες της προετοιμασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. «Αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες, γιατί η απογοήτευση ήταν στη ψυχή και τα πρόσωπά τους όλη την εβδομάδα. Όταν όμως φοράς μία ιστορική φανέλα, σίγουρα σε επιτάσσει να είσαι επαγγελματίας και να τελειώσεις με καλή εικόνα το πρωτάθλημα. Ως προς την εικόνα του ματς, στο πρώτο μέρος αλλά και στο δεύτερο, είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Είχαμε την κατοχή της μπάλας.

Δεν μας απείλησε ο Απόλλων σε κανένα σημείο. Κάναμε ορισμένες αλλαγές στο β΄μέρος. Είναι αρχή μου οι παίκτες που μπαίνουν ως αλλαγή να βοηθούν την ομάδα. Είχαν κάποιες φάσεις, ο Διούδης αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Η ομάδα δέχθηκε μόλις 2 γκολ σε 14 ματς, δεν είναι τίποτα τυχαίο. Η ομάδα μας όσο είμαι εδώ συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς από τις ομάδες που βρίσκονται πλέον στη Σούπερ Λιγκ. Τον Άρη τον αντιμετώπιζαν για να τον κερδίζουν συνέχεια. Αν γίνει τελικά το ματς με την Σπάρτη, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Είμαι στεναχωρημένος που δεν μπορέσαμε τον κόσμο να τον φέρουμε κοντά μας. Όποιες αντιδράσεις υπήρχαν από τον κόσμο είναι φυσιολογικό. Δεν μπορείς να συμβιβαστείς με τη θέση της ομάδας. Ας δικαιολογήσουμε από την πλευρά μας τον κόσμο αν υπήρχαν σποραδικά περιστατικά.

Σε ερώτηση για το αν συνεχίζει να πιστεύει ότι ο Άρης μπορεί να εξασφαλίσει την άνοδο μέσω της 3ης θέσης, απάντησε: «Πλέον δεν θέλω να πάρω θέση. Είχα αναφέρει ότι σύμφωνα με τον ΚΑΠ, αυτό ισχύει. Αυτή τη στιγμή έπεσε ο Ηρακλής, άρα δεν δικαιούμαστε αυτό το πλεονέκτημα. Θα υπάρχει μία απόφαση που θα περιμένουμε. Αν γίνει το πιο αισιόδοξο σενάριο, δεν συμβιβαζόμουν να βγει τρίτος ο Άρης, αλλά αν είναι νόμιμο, είναι ευπρόσδεκτο».

Σχετικά με το δικό του πέρασμα από την ομάδα, είπε:«Δεν θα ήθελα να κάνω χαρακτηρισμό για το πέρασμά μου. Αυτά τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου. Το έδειξε και η συγκομιδή και τα στατιστικά, αμυντικά και επιθετικά. Είναι πολύ δύσκολο τον μήνα Μάρτιο, αλλά και προς το τέλος του πρωταθλήματος, με διάφορες διακυμάνσεις ψυχικά και σωματικά. Είχαν το σθένος, την διάθεση, τον επαγγελματισμό, την ευγένεια να αλλάξουν την εικόνα τους. Γι αυτό τους δίνω συγχαρητήρια να αλλάξουν εικόνα τον Μάρτιο. Το πρέπει στο ποδόσφαιρο είναι πάρα πολύ δύσκολο», ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα με τα Τρίκαλα:

«Κάθε προπονητής κρίνεται μετά το αποτέλεσμα. Προσπαθώ να υπάρχει μία λογική σε κάθε ματς. Θα πρέπει μέσα σε αυτή τη συζήτηση ότι δεν υπήρχε σέντερ φορ στην ομάδα. Είχαμε δύο τραυματισμούς. Άλλη φιλοσοφία προπονητή, χωρίς να αφήνω μομφή για τον κ. Αναστόπουλο. Αλλάζουμε προπόνηση και δεν έχουμε κανένα θέμα τραυματισμού, πέρα από τον Τσουμάνη. Άλλαξαν και τον τρόπο ζωής τους τα παιδιά. Σε εκείνο τα ματς στα Τρίκαλα αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τον Τάτο πριν το δεκάλεπτο και τα Τρίκαλα σκόραραν στη δεύτερη φάση τους. Αλλάξαμε την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο. Χρησιμοποίησα έναν παίκτη (σ. σ. Ραούλ Μπράβο) που τον είχα εκτός αποστολής στα προηγούμενα ματς. Από τη στιγμή που παίρνω μία απόφαση ζυγίζω πολλά και δεν το μετανιώνω. Μετανιώνω όταν κάνω λάθη με εσφαλμένα κριτήρια. Στην προπονητική κάνεις λάθη και μέσα από αυτά διδάσκεσαι. Γι αυτό πήρα κάποιες αποφάσεις δύο μέρες μετά. Κι αν ο Άρης δεν κέρδιζε στα Χανιά στη συνέχεια, θα ήταν δύσκολη η θέση μου. Όχι γιατί θα είχα απολυθεί, αλλά απέναντι στον κόσμο».

Ρωτήθηκε για την επόμενη μέρα και αρκέστηκε να πει ότι…«υπάρχει μία σκέψη να συναντηθώ με τον κ. Καρυπίδη, αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα».

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...