Λυχναράς: Ξεκινάμε οριστικά στο επόμενο βήμα, τα πλέι οφ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του Αρη Λυχναρά στο athlitiko live. Ο γ’ αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Χανιά αναφέρθηκε αναλυτικά στις αποφάσεις που λήφθηκαν στη Super League 2.

Σύμφωνα με τον κ. Λυχναρά, η διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγωνιστικών μπορεί να θεωρείται ειλλημένη, λέγοντας από εκεί και μετά ότι το επόμενο βήμα θα είναι να γίνουν και τα πλέι οφ και πλέι άουτ. Κάλεσε την ΕΡΤ να σεβαστεί τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Συνεταιρισμό και αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια για τον Αντ. Ροκάκη.

Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις του.

Για το τι έγινε στο ΔΣ: «Το διοικητικό συμβούλιο κατανάλωσε πολύ ώρα με το ν’ ανταλλάσσονται απόψεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο καθένας το έλεγε από τη δικιά του πλευρά, πώς το νομίζει και τι θα έπρεπε να γίνει. Στο τέλος είπαμε ότι πρέπει να μιλήσουμε για το καλό του ποδοσφαίρου και πρυτάνευσε αυτή η λογική. Απείχε μονάχα μια ομάδα, η Δόξα Δράμας. Το βασικότερο που έπρεπε ν’ αποφασίσουμε, ήταν αν έπρεπε ν’ αρχίσουμε ή όχι το πρωτάθλημα. Και για να καταλήξουμε, έπρεπε να γίνει ψηφοφορία, η οποία ήταν 6-5 να μην αρχίσουμε, πλην όμως με την τελευταία υπουργική απόφαση για ν’ αλλάξει ο κανονισμός πρωταθλήματος έπρεπε να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία, τα 3/4. Αυτό δε συνέβη κι έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε όπως αναφέρει ο κανονισμός του πρωταθλήματος».

Για το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες δε συμφωνούν να ξεκινήσουν: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα γιατί έξι ψήφοι ήταν λευκοί, ψήφισαν λευκό. Αρα η διαφορά ήταν μόνο μιας ψήφου, ήταν μοιρασμένη η ψηφοφορία».

Για το αν τελικά θα διεξαχθεί το υπόλοιπο μέρος του πρωταθλήματος: «Δεν είναι σχέδιο επανεκκίνησης, υπάρχει απόφαση διοικητικού συμβουλίου της λίγκας που λέει ότι ξεκινάμε, τέλος. Ορίστηκαν οι αγώνες, η πρώτη αγωνιστική στις 29/6 και η δεύτερη αγωνιστική στις 5/7. Πάρα πολύ απλά, δεν έχει κάτι για το οποίο να διερωτώμεθα, ούτε να υπάρχει αμφισβήτηση ή αίρεση. Είναι τελεσίδικο. Το πρώτο βήμα είναι αυτό και στο τέλος όλοι συμφώνησαν, πάμε, προχωράμε».

Για το αν θα διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ: «Αυτό που αποφάσισε η Λίγκα ήταν η επανέναρξη, που ήταν και το μείζον. Το επόμενο βήμα είναι να υλοποιήσουμε και το επόμενο στάδιο, που είναι η διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ. Δεν είπε κανείς ότι δεν θα γίνουν. Εμείς θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, οι ΠΑΕ δηλαδή και από ‘κει και πέρα θα πρέπει ο καθένας ν’ αναλάβει τις ευθύνες του. Η ΕΡΤ θα πρέπει ν’ αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της και να υλοποιήσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο, η πολιτεία να μας βοηθήσει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι πρόεδροι έχουν δώσει του κόσμου τα λεφτά τόσα χρόνια και ειδικότερα φέτος και είναι αξιέπαινοι μέσα σ’ αυτή την κρίση που έχει πλήξει όλο τον κόσμο και το ποδόσφαιρο, να συνεχίζουν να επιδεικνύουν αμείωτο ενδιαφέρον».

Για το τι γίνεται με την αναδιάρθρωση: «Το συζητήσαμε και αυτό και πάρθηκε απόφαση. Η Φούτμπολ Λιγκ πήρε κάποια απόφαση να υπάρξουν δύο όμιλοι, αυτό ούτε καν συζητήθηκε επί της ουσίας, η Σούπερ Λιγκ 2 θεώρησε ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να προχωρήσει και αμέσως πρότεινε η απόφαση να σταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς με προεξέχουσα την ΕΠΟ ώστε η Σούπερ Λιγκ 1 να έχει τη νέα περίοδο 18 ομάδες, 16 η Σούπερ Λιγκ 2 και 14 η Φούτμπολ Λιγκ. Οπως βγαίνει, πράγματι, το σχέδιο είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Οι ομάδες θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Από ‘κει και πέρα θα πάμε στο επόμενο βήμα, που είναι τα πλέι οφ και πλέι άουτ, όμως ενδιάμεσα θα υπάρξουν επαφές με το υπουργείο Αθλητισμού και με την ΕΠΟ, επομένως εμείς προτείνουμε. Θα εισακουστούμε από την ΕΠΟ; Θα εισακουστούμε από την πολιτεία; Πρέπει αυτές οι πλευρές να πάρουν κι αυτές τις ευθύνες τους και τις αποφάσεις τους και να συνδράμουν σε αυτά που εμείς θέλουμε, στη βούληση μας».

Για το αν κάποιες ομάδες δηλώσουν αδυναμία να παίξουν: «Δεν πρέπει να συγχέουμε τι ψηφίζει κάποιος με την απόφαση που θα πάρει στη συνέχεια για να υλοποιηθεί η απόφαση της λίγκας. Αλλο η ψηφοφορία και άλλο δεν θα συμμετάσχω… Αυτά θα πρέπει να τα κρίνει εκ νέου και να δει πού θα βάλει το μέτρο του σωστού. Μία ομάδα λέει εγώ δεν ψηφίζω να παίξουμε, η πλειοψηφία με βάση το νόμο, τον κανονισμό δηλαδή του πρωταθλήματος, είπε προχωράμε. Δεν θα συμμορφωθεί με τον κανονισμό, τον οποίο έχει προσυπογράψει; Μετά πάμε σε άλλα πράγματα, στη μη τήρηση του κανονισμού. Εάν δεν το τηρήσει θα υπάρξουν συνέπειες. Να μην προδικάζουμε ότι κάποιος που ψηφίσει αρνητικά στην έναρξη θα συνεχίσει να εμμένει στη μη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Αφήστε να τα δούμε πιο ώριμα στην πορεία, βήμα-βήμα».

Για τη στάση του Απόλλωνα Σμύρνης: «Δε μπορώ να κρίνω τι απασχολεί τον κάθε πρόεδρο και την κάθε ΠΑΕ. Ο κ. Μονεμβασιώτης είναι επιχειρηματίας και έχει δικό του γνώμονα για τα πάντα, είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, άρα δεν μπορώ να κρίνω. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω, είναι ότι από την πρώτη μέρα, η ΠΑΕ Απόλλων συμμετέχει στη Σούπερ Λιγκ 2 μ’ ένα ιδιόμορφο καθεστώς, ότι δε συμμετείχε στο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Με δική του πρωτοβουλία ήθελε ν’ απέχει και ν’ ακολουθήσει το δικαστικό δρόμο για χρήματα από μια σύμβαση που είχε. Δεν ταυτίζεται δηλαδή με τη Σούπερ Λιγκ 2 και τις υπόλοιπες ομάδες. Δηλαδή, τα συμφέροντα των υπολοίπων 11 ομάδων δε συμπλέουν οικονομικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επανέναρξη του πρωταθλήματος ή την επιμήκυνση του. Ο κ. Μονεμβασιώτης ξέρει εκείνος και κρίνει κατά το δοκούν. Εμείς δεν μπορούμε να του πούμε κάτι. Καλώς η κακώς, η Σούπερ Λιγκ 2 είναι ένας Συνεταιρισμός».

Για τα χρήματα της ΕΡΤ: «Νομικά μιλώντας, ο καθένας θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Εδώ υπάρχει μια τηλεοπτική σύμβαση και αυτή είναι ο οδηγός για το πώς θ’ αγωνιστούν οι ομάδες και πώς θα πληρώσει η ΕΡΤ. Εμείς αποφασίσαμε να επανεκκινηθεί το πρωτάθλημα και αυτό θα κοινοποιηθεί άμεσα στην ΕΠΟ, αλλά και στο υπουργείο Αθλητισμού και παράλληλα και στην ΕΡΤ. Στέλνουμε και το πρόγραμμα μας. Εμείς ακολουθούμε τους όρους της σύμβασης, μόλις δηλαδή απεμπλακήκαμε από τα προβλήματα του κορονοϊού θέσαμε σε ενέργεια τη σύμβαση, την οποία δε σταματήσαμε μόνοι μας… Μας ανάγκασε η πολιτεία. Και μόνοι μας ερχόμαστε και λέμε ότι εμείς συνεχίζουμε. Η ΕΡΤ λοιπόν πρέπει ν’ αναλάβει τις υποχρεώσεις που έχει, πάρα πολύ απλά».

Για τις προθέσεις Ροκάκη: «Είναι πολύ ζεστός, παθιάζεται και αγαπάει την ομάδα, έχοντας δώσει πολλά εκατομμύρια. Είπε και τα νούμερα μέσα στη Λίγκα όλα αυτά τα χρόνια… Αυτό είναι γνωστό. Ο μοναδικός στόχος και το όνειρο του είναι ν’ ανεβάσει την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 1 και αυτό μάλιστα πρότεινε μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το Λεβαδειακό. Ο κ. Ροκάκης πιστεύει πολύ και στο αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώντας ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα ν’ ανέβει».

The post Λυχναράς: Ξεκινάμε οριστικά στο επόμενο βήμα, τα πλέι οφ appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com