Μάκης Μπουρουζίκας: «Ο Κόουλμαν θα ξαναβάλει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών»

Ο Μάκης Μπουρουζίκας αποτελεί μέλος της ΑΕΛ – Under 20. Αγωνίζεται σαν στόπερ κάτι το οποίο τον βοηθάει και το κορμί του έχοντας ύψος 1.88. Συνέβαλε φέτος στον πολύ καλό γύρω που πραγματοποίησε η ΑΕΛ στον δεύτερο κυρίως γύρο.

Γεννημένος το 1992, αποτελεί φοιτητής στο τμήμα της Λογιστικής του ΤΕΙ Λάρισας. Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε, μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια, τα λάθη του παρελθόντος της ΑΕΛ αλλά και πως ο ίδιος βλέπει το μέλλον της.

Ανήκεις στην ακαδημία της ΑΕΛ, στην οποί έχεις και πρωταγωνιστικό ρόλο. Συχνά – πυκνά ακούμε πως για να σε πάρουν στην νέων της ΑΕΛ πρέπει να έχεις κάποιον να σε σπρώξει. Ισχύει κάτι τέτοιο ή απλώς αυτά είναι λεγόμενα ανθρώπων οι οποίοι δεν κατάφεραν να δουν τον γιο τους με το άλογο στο στήθος με αποτέλεσμα να βγάζουν χολή κατά της ομάδας;

Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν ισχύει. Tο μοναδικό κριτήριο για να ενταχθεί ένα παιδί στις ακαδημίες της ΑΕΛ είναι καθαρά τα προσόντα του και η ικανότητα του στο ποδόσφαιρο. Όλα τα υπόλοιπα είναι δημιουργία της φαντασίας ορισμένων ανθρώπων που ίσως να θέλουν να βλάψουν την όλη προσπάθεια που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια στα τμήματα υποδομής της ομάδας της πόλης μας.

Το περασμένο καλοκαίρι είδαμε μερικούς συμπαίκτες σου να προωθούνται στην ανδρική ομάδα υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Μεταξύ αυτών ο Βούζας, Καρανίκας, Μπαταβάνης και Πρίφτης. Δεδομένο ότι είσαι ήδη στα 19 και οδεύειες προς τα 20, έχει γίνει κάποια κρούση επαγγελματοποίησης σου απο την ομάδα;

Είμαι πολύ χαρούμενος που τα παιδιά υπέγραψαν στην «πρώτη» ομάδα, διότι ήμουν φίλος με όλους τους. Και σίγουρα αυτό αποτελεί για μένα και τα υπόλοιπα παιδιά, να συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά προκειμένου μια μέρα να έρθει και η δική μας σειρά. Όσο για μένα προσωπικά, έχω κάνει αρκετές προπονήσεις θα μπορούσα να πω, αλλά ακόμη δεν έχω δεχθεί κάποια επίσημη κρούση για να γίνω μέλος της ανδρικής ομάδας.

Μπορούσες να σκευτείς τον εαυτό σου όταν ξεκινούσες την ενασχόληση σου με τον αθλητισμό, ως επαγγελματία στην αγαπημένη σου ομάδα, στην ομάδα της πόλης σου, την ΑΕΛ;

Ξεκινώντας κάποιος από πολύ μικρός ηλικιακά τον αθλητισμό ποτέ δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο. Όλα βγαίνουν στην πορεία. Και έτσι και στην δική μου περίπτωση, μου ήτανε αρκετά δύσκολο να φανταστώ πως κάποια μέρα θα μπορώ να ζήσω με το χόμπι μου. Βέβαια με το πέρασμα του χρόνου άρχισα ν τ πιστεύω περισσότερο, δουλεύοντας συστηματικά ούτως ώστε να το πετύχω και νομίζω πως βαδίζω στο σωστό «μονοπάτι».

Ο Μάκης πως είναι σαν χαρακτήρας; Ποια είναι εκείνα δηλαδή τα στοιχεία που διακρίνεις στον εαυτό σου και που θεωρείς πως θα σε κάνουν καλύτερο;

Ο Μάκης είναι ένας αρκετά δυνατός χαρακτήρας ο οποίος καταφέρνει να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες του ποδοσφαίρου. Όμως όπως και όλοι οι χαρακτήρες των ανθρώπων, έτσι και ο δικός μου έχει τα ελλατώματα του, τα οποία προσπαθώ να τα απαλείψω.

Πρόσφατα υπήρξε ένα δυσάρεστο γεγονός στην οικογένεια της ΑΕΛ αλλά και γενικότερα της πόλης. Ένας πρώην συμπαίκτη σου έφυγε απο την ΑΕΛ για την Μελιβοία και φέτος τον είδαμε να μεταγράφεται στον Εργοτέλη. Και όλα αυτά βέβαια υπό την σκιά της ΑΕΛ η οποία υποστηρίζει πως έγινε αθέτηση συμφωνίας κυρίων. Έχεις άποψη επί του θέματος; Αν ναι θέλεις να την μοιραστείς μαζί μας;

Γύρω από αυτήν την υπόθεση έχουν ακουστεί πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα. Ο Σωκράτης τυγχάνει να είναι και φίλος μου και θεωρώ πως η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει ήταν και αυτήν που επέλεξε ο ίδιος. Να συνεχίσει δηλαδή το όνειρο του στην Κρήτη και τον Εργοτέλη.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο η ανδρική ομάδα δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε κατηγορία. Τι νομίζεις ήταν αυτό το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο άσχημο αυτό συμβάν;

Καθημερινά ακούμε και γράφονται πολλές απόψεις. Σε αυτό που συγκλίνουν όμως όλες είναι στην έλλειψη σωστής οργάνωσης και προγραμματισμού που υπήρχε στην ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι κυρίως.

Η επόμενη μέρα πως θεωρείς εσύ πως πρέπει να σχεδιαστεί για να ξαναδούμε την αγαπημένη ομάδα όλων των Λαρισαίων να μεγαλουργεί στα σαλόνια της Super League;

Ο σωστός σχεδιασμός είναι πάντοτε το «Α και το Ω» σε μια ομάδα και δεν πρέπει να επαναληφθούν οι περσινές προχειρότητες. Εάν δεν γίνουν λοιπόν βιαστικές κινήσεις φέτος το καλοκαίρι, νομίζω πως του χρόνου τέτοια περίοδο θα μιλάμε για την επαναφορά της ομάδας μας στην Super League.

Το Ελληνικό προιόν που λέγεται ποδοόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια, μετά την κατάκτηση του Euro στην Πορτογαλία, έχει πάρει την κατιούσα. Επομένως τι έιναι αυτό το οποίο σε ενθαρύνει να συνεχίζεις να δουλεύεις σκληρά στις προπονήσεις με στόχο την επαγγελματοποίηση σου που αυτόματα θα σημάνει και οικονομικά ανταλλάγματα;

Δυστυχώς είναι ένα γεγονός το οποίο συμβαίνει ανέκαθεν στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά ο σκοπός μου είναι, μέσα από σκληρή δουλειά να μπορέσω στο μέλλον να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο.

Πολλοί οπαδοί της ΑΕΛ βλέπουν τον Μεσσία στο πρόσωπο του Νέου προπονητή της ανδρικής ομάδας, Κρις Κόουλμαν. Αν και νομίζω ότι δεν έχεις προλάβει να τον γνωρίσεις, πιστεύεις πως δίκαια έχει πάρει αυτόν τον τίτλο;

Όσον αφορά τον κ. Κόουλμαν, πιστεύω πως είναι ένας αξιόπιστος προπονητής και θα ξαναβάλει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Βέβαια όλα μένουν να τα δούμε στην πορεία. Τίποτα δεν είναι δεδομένο μόνο και μόνο από το όνομα. Οι πράξεις είναι αυτές που σε καταξιώνουν στον χώρο.

Ο παράγοντας κόσμος, πόσο σημαντικός είναι στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο είδικότερα;

Η πόλη της Λάρισας υπεραγαπάει την ΑΕΛ. ο κόσμος της είναι ο πιο σημαντικούς παράγοντας στην πορεία του συλλόγου στον χρόνο. Ο κόσμος όμως είναι απαραίτητος και γενικότερα στον αθλητισμό καθώς η υποστήριξη και η ενθάρρυνση του, κάνει τον αθλητή να αποδώσει περισσότερα από όσα μπορεί. Δηλαδή εκεί όπου οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείπουν έρχεται η συμπαράσταση του κόσμου, η οποία σου δίνει «φτερά» στα πόδια.

Πρόσφατα η ΑΕΛ εγκαινίασε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο στην περιοχή του «Πυρήνα Β». Σίγουρα θα το έχεις επισκεφθεί. Ποιά ήταν τα συναισθήματα σου την πρώτη φορά που το επισκέφθηκες ως θεατής, και ποια νομίζεις ότι είναι η διαφορά για τον αγωνιζόμενο;

Το νέο ιδιόκτητο γήπεδο της ΑΕΛ αποτελεί πραγματικά ένα στολίδι για την πόλη της Λάρισας, αποτελώντας πόλο έλξης χιλιάδων ανθρώπων από την τριγύρω περιοχή, αλλά κ όλης της Ελλάδας. Περνώντας την είσοδο της θύρας τα συναισθήματα που ένιωσα ήταν φανταστικά και δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις.

Πραγματικό στολίδι το AEL FC ARENA, όμως τι γίνεται με το προπονητήριο των Δέντρων; Υπάρχουν ανάλογες εγκαταστάσεις;

Οι εγκαταστάσεις στα Δένδρα δυστυχώς δεν είναι ανάλογες του γηπέδου του οποίου έχουμε. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά έργα καλυτέρευσης τους, όμως χρειάζονται ακόμη αρκετές αλλαγές έτσι ώστε να φτάσουν στο επίπεδο του AEL FC ARENA.

Σχετικά με το μέλλον σου στην ομάδα…

Το μέλλον μου στην ομάδα είναι αβέβαιο. Προς το παρών δεν μου έχει γίνει κάποια κρούση για να γίνω επαγγελματίας και δεδομένου ότι την νέα χρονιά δεν θα μπορώ να αγωνίζομαι στην Under 20, θα ψάξω κάπου αλλού να συνεχίσω την καριέρα μου. Θέλω να ελπίζω πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και στο τέλος να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές.