Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Εντατικοί έλεγχοι τήρησης μέτρων προστασίας από σήμερα

Την περαιτέρω «χαλάρωση» στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως της χρήσης της μάσκας προσπαθούν να προλάβουν τα συναρμόδια υπουργεία και για το λόγο αυτό ξεκινούν από σήμερα εντατικοί έλεγχοι για την αστυνόμευσή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή έχει διαπιστωθεί ότι ορισμένοι επιβάτες αλλά και κάποιοι οδηγοί λεωφορείων δεν φορούν πλέον μάσκα. Για το λόγο αυτό έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε από σήμερα να ξεκινήσουν πολύ εντατικοί έλεγχοι της τήρησης των μέτρων.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να επιβάλει πρόστιμα, αλλά να αναδείξει και το στοιχείο της ατομικής ευθύνης. Επισήμανε ότι μόνο η Αστυνομία έχει δικαίωμα επιβολής προστίμων, σχολίασε όμως ότι: «Δεν μπορούμε και να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε λεωφορείο».

Γι΄αυτό και επανέλαβε ότι οι πολίτες είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς συχνά δεν είναι δυνατή μέσα στο μετρό ή στο λεωφορείο η τήρηση αποστάσεων, εκ των πραγμάτων.

Στο κόκκινο ακόμα οι επικυρώσεις εισιτηρίων

Στο μεταξύ, από τα στοιχεία του ΟΑΣΑ των τελευταίων εβδομάδων προκύπτει ότι παρά το γεγονός πως οι αριθμοί των μετακινήσεων με τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα βαίνουν σταδιακά αυξανόμενες, τα έσοδα παραμένουν σημαντικά μειωμένα με τις επικυρώσεις εισιτηρίων να προσεγγίζουν μόλις το μισό των επικυρώσεων τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Αναλυτικά, βάσει των στοιχείων του Οργανισμού, το ποσοστό αύξησης που σημειώθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς του ΟΑΣΑ σε σχέση με την Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας 25 Μάϊου ανήλθε σε 13,94%.

Το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης προχθες, Τρίτη 2 Ιουνίου, στις επικυρώσεις εισιτηρίων σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα του ΟΑΣΑ σε σχέση με την Τρίτη της περασμένης εβδομάδας 26 Μαΐου κινήθηκε στα επίπεδα του 28%

Συγκρίνοντας τα στοιχεία των επικυρώσεων της Δευτέρας 1ης Ιουνίου με τις επικυρώσεις της Δευτέρας 4ης Μαΐου, η οποία ήταν η πρώτη ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων, το ποσοστό αύξησης ανέρχεται σε 104%.

Ωστόσο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 οι επικυρώσεις εισιτηρίων παραμένουν μειωμένες σχεδόν κατά 50%. Η διοίκηση του ΟΑΣΑ εκτιμά, πάντως, ότι θα υπάρξει τόνωση στα έσοδα του Οργανισμού από τις πωλήσεις καθώς η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή 13% στον ΦΠΑ του κλάδου των μεταφορών, θα καταστήσει πιο ελκυστική την αγορά μαζικών προιόντων, όπως είναι οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών, η τιμή των οποίων μειώθηκε σημαντικά.

Συγκεκριμένα:

  • Την περασμένη Δευτέρα 1/6 οι επικυρώσεις σε όλα τα μέσα μεταφοράς του ΟΑΣΑ ήταν 931.876.
  • Τη Δευτέρα 25/5 οι επικυρώσεις ανήλθαν σε 817.900
  • Την Τρίτη 2/6 οι επικυρώσεις ήταν 997.061
  • Την Τρίτη 26/5 οι επικυρώσεις σε όλα τα μέσα μεταφοράς του ΟΑΣΑ ήταν 776.915
  • Τη Δευτέρα οι επικυρώσεις σε όλα τα μέσα μεταφοράς του ΟΑΣΑ ανήλθαν σε 457.574

Πηγή: ethnos

The post Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Εντατικοί έλεγχοι τήρησης μέτρων προστασίας από σήμερα appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...