Μας τον ΤΣΙμπήσαν τον βαθμό πατριώτη…

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης παίρνοντας προβάδισμα στο 54′ με τον συνήθη πλέον ύποπτο Ζοέλ Ομάρι Τσιμπάμπα με κοντινή προβολή. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 64′ με τον Γιάννη Βοσκόπουλο επίσης με κοντινή προβολή.

Από την ισοφάριση και μετά η Παναχαϊκή ανέβασε στροφές δίχως να δημιουργήσει την κλασσική ευκαιρία, πέραν του γκολ που πέτυχε με τον Βουνκ το οποίο και ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ.

Θα μπορούσε η ΑΕΛ να κλέψει το παιχνίδι αν ο Φρανκού έβρισκε την μπάλα στο γύρισμα του Ζεκίνια στο 83ο λεπτό.

Το Φιλμ του Αγώνα

19.00 Σέντρα στο παιχνίδι στην Αγυιά.

19.03 Ο Νεμπεγλέρας έκανε ένα σουτ με τον Πίτκα να αποκρούει ασθενές και η μπάλα να στρώνεται στον Τσιμπάμπα ο οποίος εξ΄ επαφής και μόνος του μέσα από την μικρή περιοχή πλάσαρε ψηλά άουτ.

19.18 Τίποτα το αξιόλογο μέχρι στιγμής στο γήπεδο της Αγυιάς πέραν από την φάση του Ζοέλ Τσιμπάμπα στο 3ο λεπτό.

19.25 Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Ραπτάκη να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και από κοντά να μην την βρίσκει «γεμάτα» στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πίτκα.

19.26 Νέα στημένη μπάλα για την ΑΕΛ και πάλι ο Νεμπεγλέρας εκτελεστής με τον Τσιμπάμπα από το ύψος του πέναλτι να πιάνει την κεφαλιά «ψαράκι» ανενόχλητος με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πίτκα.

19.40 Πρώτη αλλαγή για την Παναχαϊκή και αναγκαστική. Ο Σαλαμαστράκης πέρασε στη θέση του Ουρτάδο.

19.44 Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων.

19.45 Ημίχρονο στο γήπεδο της Αγυιάς. Παναχαϊκή – ΑΕΛ 0 – 0 με την ΑΕΛ να είναι καλύτερη και να έχει χάσει μέχρι στιγμής τρεις ευκαιρίες για γκολ. Από την άλλη ακίνδυνη παραμένει η Παναχαϊκή.

20.00 Σέντρα για το δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο Αγυιάς.

20.04 Ο Ζεκίνια εκτέλεσε ένα καλό φάουλ με τον Πίτκα να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να απομακύνει με τις γροθιές.

20.06 1 – 0 ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΣΙΜΠΑΜΠΑ!!!!! Ο Χασομέρης βγήκε απέναντι από τον Πίτκα, γύρισε με τον Τσιμπάμπα από κοντά να την σπρώχνει στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

20.19 Η ΑΕΛ μετά το τέρμα του Κογκολέζου επιθετικού ελέγχει πλήρως το παιχνίδι.

20.20 Ο Καρανίκας θα περάσει σητ θέση του Χασομέρη.

20.21 1 – 1 Ο Ντιόγκο σέντραρε από αριστερά η μπάλα έφτασε στον Βουνκ ο οποίος έκανε μια παράλληλη στην εστία σέντρα με τον Γιάννη Βοσκόπουλο από κοντά εξ΄ επαφής να φαίρνει το παιχνίδι στα ίσα.

20.28 Το παιχνίδι έχει ανοίξει αρκετά μετά την ισοφάριση της Παναχαϊκής.

20.36 Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΛ, Ο Φρανκού στη θέση του Δεινόπαπα.

Οι Συνθέσεις

Παναχαϊκή 2005 (Ηλίας Φυντάνης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Βοσκόπουλος, Κοιλιάρας, Βουνκ (87′ Βασιλαντωνόπουλος), Ολισέ, Ουρτάδο (41′ λ.τ. Σαλαμαστράκης), Μαπούκου, Ντίνας, Γκούρτσας (55′ Ντιόγκο).

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας, Ζεκίνια (90+1′ Γιώτας), Τσιμπάμπα, Δεινόπαπας (82′ Φρανκού), Χασομέρης (65′ Καρανίκας). 

Διαιτητική Τριπλέτα
Κουτσιαύτης (Άρτας), Αργυρός (Αθηνών), Χριστοδούλου (Αθηνών).