Μαχλάς: «Μας φορτώνουν ένα έγκλημα που δεν κάναμε»

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα είναι οι άνθρωποι του ΟΦΗ, προκειμένου να εξασφαλίσει η ομάδα άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα, όπως τονίζει ο Νίκος Μαχλάς, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», στην οποία εκφράζει ακόμη την άποψη ότι «μας φορτώνουν ένα έγκλημα που δεν κάναμε». Ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ τονίζει ότι δεν υπάρχουν παίκτες που έχουν εξοφληθεί εκπρόθεσμα, επισημαίνει πως ο φάκελος είναι πλήρης, αλλά «τον διάβασαν επιφανειακά» και υπογραμμίζει: «Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε κανέναν. Το δίκιο μας ψάχνουμε. Μας φορτώνουν ένα έγκλημα που δεν κάναμε». Επίσης, δηλώνει ότι οι φορολογικές ενημερότητες του ΟΦΗ είναι εντάξει «και με το παραπάνω», εκφράζει την άποψη πως «όποια έντιμη επιτροπή ανοίξει τον φάκελο, θα μας δικαιώσει», ενώ, απαντώντας στην ερώτηση αν ξέρει ΠΑΕ που έχουν παρανομήσει, επισημαίνει: «Αν δείτε τους ισολογισμούς των ομάδων, θα καταλάβετε τι σημαίνει χρέος. Γι’ αυτό λέμε να ανοίξουν οι φάκελοι. Πρώτα του ΟΦΗ, κι αν δεν πληροί τις προδιαγραφές, ας μας ρίξουν στη Δ΄ Εθνική».
Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός τονίζει ακόμη ότι «στα πολιτικά δικαστήρια δεν πήγαμε για αθλητικό λόγο, αλλά για τη σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής, η οποία αποτελείται από μέλη, όπως ο κ. Σμαΐλης, ο οποίος δεν έπρεπε να συμμετέχει, διότι συνεργάζεται με άλλες ΠΑΕ. Η UEFA δεν μπορεί να σε υποβιβάσει γι’ αυτό. Δεν φοβόμαστε, είμαστε καθαροί και δεν υποκύπτουμε. Αλλά δεν εκβιάζουμε την ΕΠΟ», ενώ απαντώντας στην ερώτηση ότι οι δικαστικές ενέργειες του ΟΦΗ έχουν «φρενάρει» τα πλέι οφ στη Β΄ Εθνική, εκφράζει την άποψη ότι «η ΕΠΟ μπορεί να βρει μια λύση να πραγματοποιηθούν τα πλέι οφ και μετά από τη δίκη θα δούμε αν μπορούμε να συμμετάσχουμε», ενώ ξεκαθαρίζει πως, αν δεν δικαιωθεί η ομάδα, «θα φτάσουμε στα άκρα. Ούτε οι απειλές της FIFA μπορούν να μας σταματήσουν».
Ο Μαχλάς τονίζει επίσης ότι απογοητεύτηκε στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην ηπειρωτική πόλη, γιατί, όπως είπε, «ο τρόπος που χειρίστηκε αυτό το επεισοδιακό ματς ο διαιτητής με έκανε να συνειδητοποιήσω πως κάτι “βρωμάει”. Όχι στα Γιάννενα, στο σύστημα», ενώ αναφέρεται και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, για τον οποίο τονίζει: «Εμένα προσωπικά με έχει κοροϊδέψει. Μέσα σ’ όλα τα άλλα, τον παρακάλεσα να διαβάσει τον φάκελο, με την ησυχία του στο σπίτι. “Εντάξει, Νίκο, θα το κάνω” μου είπε, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν το έκανε. Όμως δεν τον θεωρώ ανήθικο. Πιστεύω πως είναι έντιμος, αλλά έχει κακούς συνεργάτες. Εκτός κι αν δεν κάνει αυτός κουμάντο».