«Μεγάλες προσδοκίες»

Υψηλούς στόχους, αλλά και σκυμμένο κεφάλι, έχουν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας σύμφωνα με το Βασίλη Σπανούλη.

Ο διεθνής γκαρντ, με δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου εν όψει του εναρκτήριου ματς με αντίπαλο τη Σουηδία (04/09, 18.45), παραδέχθηκε πως οι φιλοδοξίες τους είναι μεγάλες, ωστόσο παραμένουν προσγειωμένοι. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την πρεμιέρα του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: «Είμαστε έτοιμοι για το Ευρωμπάσκετ. Ήρθαμε με μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά με σκυμμένο το κεφάλι για να πάμε βήμα βήμα. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Αν πάμε στο παρελθόν πολλές φορές δυσκολευτήκαμε σε πρεμιέρες, ακόμη και με εύκολους αντιπάλους, όπως το 2006 απέναντι στο Κατάρ. Όλα αυτά πρέπει να αποτελούν οδηγό για το παρόν. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι στην ομάδα είναι υγιείς και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε υπερήφανο όλο τον κόσμο της Ελλάδας».

Για τη Σουηδία: «Έχουμε δει τη Σουηδία στο βίντεο τις τελευταίες ημέρες. Ήρθε για να παίξει χωρίς άγχος, έχει δύο πολύ καλούς παίκτες, το Γερέμπκο και τον Τέιλορ, που παίζουν στο ΝΒΑ. Αν πάρουν μια νίκη στη διοργάνωση θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε εμείς που θα χάσουμε από αυτούς. Εμείς θέλουμε να πάρουμε ρυθμό από την άμυνα για να βάλουμε τη σφραγίδα μας στο παιχνίδι».