Μετά από 9 μήνες στην Παναχαϊκή, μιλάει για όλους και για όλα ο Μπάρλος!

Μέρα ορόσημο ήταν η 22η Νοεμβρίου 2020, για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Γιώργο Μπάρλο, αφού συμπλήρωσε εννέα μήνες στον «θώκο» της «κοκκινόμαυρης» ομάδας και συνεχίζει ακάθεκτος το… έργο του!

Ήταν Φεβρουάριος της ίδιας χρονιάς, όταν η Παναχαϊκή την περίοδο εκείνη, βρισκόταν μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας», με μια διοίκηση «χαμένη», παρά το ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 βρισκόταν στα… «φόρτε» του.

Ήδη είχαν παρελάσει πολλά ονόματα ανθρώπων, που επρόκειτο να αναλάβουν τα ηνία της ΠΑΕ. Και την 11η του ιδίου μηνός, βγήκε η «είδηση», ότι ο Γιώργος Μπάρλος, θα ήταν αυτός, που θα αναλάμβανε τις τύχες της ιστορικής ομάδας, γνωστός στην αχαϊκή πρωτεύουσα, από την παρουσία του στην ομάδα του Ατρόμητου Πατρών και την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον κλάδο των κατασκευαστικών-χωματουργικών εργασιών.

Ο ίδιος… σφίγγα, «θα τα πούμε όταν θα έρθει ώρα», ανέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου όταν δεχόταν σωρηδόν τις κλήσεις. Ο 17ος πρόεδρος της ιστορικής ΠΑΕ Αυτή δεν άργησε και έντεκα ημέρες αργότερα (22/2), ήρθε και επίσημα να… «ταράξει» με καλά νέα τα «λιμνάζοντα ύδατα» της Παναχαϊκής, καθώς παρουσία των νομικών του συμβούλων Χάρη Γρηγορίου και Κώστα Κρεμμύδα, πήραν την ΠΑΕ Παναχαϊκή, από τον Σάκη Καλογερόπουλο.

Έτσι ο Γιώργος Μπάρλος έγινε ο 17ος πρόεδρος της ιστορικής ΠΑΕ, κατέχοντας το 32% των μετοχών και πλέον από εκείνη τη μέρα σηκώνει το μεγάλο βάρος της.

Τα «αγκάθια» και τα χρέη

Τα «αγκάθια» και τα χρέη που βρήκε, όταν έβαλε το… κλειδί στα γραφεία της ΠΑΕ ήταν πολλά, ωστόσο η αγάπη του για την Παναχαϊκή, φάνηκε από την πρώτη μέρα, καθώς με το… καλημέρα, «σήκωσε μανίκια» και έως τώρα, έχει βάλει στην «κοκκινόμαυρη» ομάδα, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Αφού πρώτα, έβαλε σε μια τάξη τα πράγματα, «εκκαθαρίζοντας» πολλές και σημαντικές υποχρεώσεις, που βάρυναν την Παναχαϊκή, έβαλε «πλώρη» για το δεύτερο σχέδιό του.

Ποιο ήταν αυτό; Οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Ότι, λοιπόν δεν κατάφεραν να πράξουν οι προηγούμενοι, το έκανε ο Γιώργος Μπάρλος, καθώς στην περιοχή της Οβρυάς, έφτιαξε αθλητικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και στη συνέχεια, μπήκε σε εφαρμογή το τρίτο σχέδιό του, η αγορά ιδιόκτητου λεωφορείου. Όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτά, αλλά πήγε και ένα βήμα παρακάτω. Αφού το πρωτάθλημα της Super League 2 είχε διακοπεί λόγω του κορωνοϊού με τα γνωστά γεγονότα, έφτασε η ώρα της νέας περιόδου.

Από τον Ελευθερόπουλο στον Παπαδόπουλο…

Εκεί πλέον τα «έπαιξε όλα για όλα» κι έφερε στην Παναχαϊκή ότι καλύτερο διέθετε η μεταγραφική αγορά. Ήρθαν ονόματα από την Super League 1 (Αραβίδης, Πλιάτσικας, Αποστολόπουλος, Κουσκουνάς, Ζοάο), ενώ την τεχνική ηγεσία ανέλαβαν οι Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Στέλιος Βενετίδης.

Ωστόσο, η συνέχεια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων δεν ήταν και η καλύτερη. Ήρθαν αφενός οι κακές εμφανίσεις και σε συνδυασμό με τις ήττες στα εν λόγω ματς, ο Ελευθερόπουλος και το επιτελείο αποχώρησε, τη θέση του πήρε στο τεχνικό επιτελείο ο Νίκος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του και πλέον ο πρόεδρος της ΠΑΕ, έχει όραμα -δεν το κρύβει-, επιθυμεί να δει την Παναχαϊκή, στην Super League 1 και ευελπιστεί ότι τη φετινή χρονιά θα έρθει αυτή η στιγμή.

Ο ίδιος «άνοιξε» την καρδιά του στη «Match» και μιλάει αποκλειστικά, για όλους και για όλα, ακόμη και για τα λάθη του!

-Το πρωτάθλημα της Super League 2 δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Ποια είναι η κίνηση των ομολόγων σας και τι προτίθεστε να κάνετε;

«Είμαστε άκρως αντίθετοι με την απόφαση της κυβέρνησης να μην έχει λάβει έναρξη η διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ενώ τηρούμε τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα με την Super League 1. Όλοι οι πρόεδροι της εν λόγω κατηγορίας, έχουμε εκφράσει την ίδια δυσαρέσκεια και είναι εντελώς παράλογη η στάση της πολιτείας, απέναντι σε επιχειρηματίες, που καταβάλλουν τεράστια ποσά για την συγκεκριμένη δραστηριότητα που ονομάζεται ποδόσφαιρο.

Αν είχα τη δυνατότητα να μην συμμετέχει η Παναχαϊκή στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς καμία ποινή, να είστε σίγουροι ότι θα το είχα πράξει για τον απλό λόγο ότι υποτιμούν προκλητικά την νοημοσύνη μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί και περιμένουμε τις αποφάσεις της πολιτείας για την επίλυση του θέματος».

-Κεφάλαιο ΕΡΤ και τηλεοπτικά. Πως θα πορευθείτε τη φετινή χρονιά;

«Αιωρούνται όλα, χωρίς προβολή πρωταθλήματος της Super League 2, δεν μπορεί να επιτευχθεί καμία σύμβαση με την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση».

-Πάμε στα ενδότερα. Τι θα γίνει με τις μετοχές; Πότε πιστεύετε ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασής τους;

«Έχω στα χέρια μου το 32% των μετοχών από τον τέως πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Σάκη Καλογερόπουλο, απομένει τώρα να δοθεί και το υπόλοιπο 31% το οποίο αφορά ιδρυτικές μετοχές και καθυστέρησε η έκδοση αυτών, λόγω χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται. Αν ήταν στο χέρι των νομικών να είχε αποπερατωθεί, να είστε σίγουροι ότι θα είχε υλοποιηθεί.

Απομένουν λίγες ημέρες για να κλείσει η μεταβίβαση όλου του εναπομείναντος ποσοστού».

-Άπαντες πίστευαν ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή, θα έπαιρνε εξαρχής την αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), όμως όλοι «έπεσαν από τα σύννεφα», αφού η «κοκκινόμαυρη» ομάδα, δεν την έλαβε. Τι έγινε και δεν την πήρε από την αρχή;

«Ήταν αδύνατο να παραλάβει η Παναχαϊκή ως ΠΑΕ την αδειοδότηση. Η ομάδα ήταν μια… ανάσα από την διάλυση, επί της ουσίας δεν υπήρχε διοίκηση. Δεν υπήρχαν τα απαραίτητα έγγραφα, που προϋπόθεταν την αδειοδότησή της. Ωστόσο οι νομικοί έτρεξαν γρήγορα την διαδικασία, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε όλα τα έγγραφα που απαιτούνταν, αλλά λόγω της έλλειψης φυσικών εγγράφων δεν κατέστη δυνατό να προσκομιστεί ο πλήρης φάκελος και έτσι δεν παραλάβαμε την άδεια.

Θα πρέπει να γνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος ότι η αδειοδότηση αυτή, αφορούσε τη χρήση του 2019, η νέα αδειοδότηση, που θα αφορά τη χρήση του 2020 είναι σε πλήρη έλεγχο από το αρμόδιο λογιστήριο, που διαχειρίζεται τα ανάλογα έγγραφα».

-Προ ημερών, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε μέσω της «Match» ότι θα κινηθεί εναντίον της τωρινής ΠΑΕ, λόγω του ότι αυτή δεν υφίσταται. Εσείς τι του απαντάτε;

«Οι νομικοί μου σύμβουλοι διεκπεραιώνουν πάσης φύσεως ζητήματα νομικού περιεχομένου που αφορούν την ΠΑΕ. Δεν είναι ζήτημα αυτό να απασχολεί την ήδη υφιστάμενη ΠΑΕ, δεν θέλω να δώσω έκταση, καθώς θεωρείται θέμα ανύπαρκτο».

-Ο Αργεντινός Φερνάντο Ρούμπεν Ζοάο αποχώρησε από την «κοκκινόμαυρη» ομάδα. Πως πήρατε την απόφαση της παραπομπής του. Σας πείραξε το ότι απέστειλε στην ΠΑΕ, εξώδικος πρόσκληση;

«Αν και τήρησα την υπόσχεσή μου, φέρνοντας ποδοσφαιριστή του βεληνεκούς του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Είχε πληρωθεί 27.000 ευρώ, με το ολικό τίμημα να αγγίζει τα 90.000. Τα βρήκαμε και αποχώρησε από την Παναχαϊκή. Ήταν απλά μια φυσιολογική αστοχία…».

-«Φήμες» θέλουν μετά την αποχώρηση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, να ξεφορτώνεστε και τα υπόλοιπα «βαριά» συμβόλαια της «κοκκινόμαυρης» ομάδας. Ισχύουν οι εν λόγω «φήμες» ή είναι ανυπόστατες;

«Είναι φήμες και θα παραμείνουν ως φήμες. Δεν προτίθεμαι να διώξω κανέναν άλλο ποδοσφαιριστή και όσα λέγονται ή ακούγονται δεν ισχύουν.

Η ομάδα, θα προχωρήσει έτσι έως τον Ιανουάριο και με το άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου, θα συζητηθεί με το τεχνικό επιτελείο και βάσει αποτελεσμάτων, θα γίνει όποια τροποποίηση κριθεί αναγκαία».

-Έχετε δαπανήσει παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για την ΠΑΕ Παναχαϊκή, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού των χρεών αυτής. Παράλληλα, έχετε «πετάξει» και χρήματα, όπως για προπονητές. Σκεφτήκατε ποτέ να πείτε ότι έφυγαν «τσάμπα» και «πέταξαν» στον αέρα αυτά τα ποσά;

«Όταν είσαι σε έναν χώρο επαγγελματικών δεδομένων πρέπει να πληρώσεις, κάθε συμβαλλόμενος έχει την αξία του και μια τιμή. Αν είχα τη δυνατότητα να προσλάβω τους πάντες δωρεάν, αντιλαμβάνεστε ότι θα το είχα πράξει, αλλά αυτό δεν συμβαίνει και για το λόγο αυτό, το όλο εγχείρημα εμπεριέχει μεγάλη δόση ρίσκου».

-Σας έχουν χαρακτηρίσει και σας έχουν βάλει την «ταμπέλα» του παρορμητικού. Εσείς πιστεύετε ότι ενεργείτε πολλές φορές κατ’ αυτό τον τρόπο;

«Δεν λειτουργώ ποτέ παρορμητικά, αυτό είναι μια λάθος ερμηνεία που έχει περάσει προς τα έξω.

Αντίθετα λειτουργώ με μεγάλη ταχύτητα, διορθώνοντας τα λάθη μου. Τόσο στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, όσο στις επιχειρήσεις μου οι υποχρεώσεις, από όλους τους συμβαλλόμενους αποπερατώνονται στους συμφωνημένους χρόνους, όταν αντιλαμβάνομαι τη λάθος κατεύθυνση, προσπαθώ άμεσα να την επαναφέρω στον σωστό δρόμο».

-Κύριε πρόεδρε, έχετε αφήσει μια εκκρεμότητα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση. Με το θέμα σύμβασης, τι προτίθεστε να πράξετε;

«Έχω επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής κ. Παναγιώτη Σεμιτέκολο, τον οποίο και έχω ενημερώσει, πως θα δοθεί προκαταβολικά το 40% του ετήσιου μισθώματος.

Το γήπεδο βρίσκεται ήδη σε άριστη κατάσταση και όταν το πρωτάθλημα ξεκινήσει, τότε οι ποδοσφαιριστές θα «πατήσουν» έναν αγωνιστικό χώρο «χαλί», ενώ ήδη προσελήφθη και άνθρωπος, που το επιτηρεί μέρα-νύχτα».

-Μιας και σταθήκατε στην υπόθεση υπαλλήλου, ο προηγούμενος επιστάτης του γηπέδου θα κινηθεί νομικά εναντίον της ΠΑΕ, διότι έτσι γράφτηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης;

«Δεν τα βρήκαμε και αποχώρησε, αυτό είναι όλο. Όχι, έχει συμβιβαστεί, δεν ισχύουν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει καταβληθεί μέρος της οικονομικής απαίτησης προς τη δική του πλευρά και ο ίδιος δεν έχει νομικές αξιώσεις».

-Ας πάμε τώρα, στο κεφάλαιο άνοδος. Πόσες ελπίδες δίνονται τη φετινή χρονιά στην Παναχαϊκή για να ανέλθει στην Super League 1;

«Θεωρώ ότι όταν αρχίσει το πρωτάθλημα, η Παναχαϊκή θα καταβάλλει την μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου.

Η ομάδα αποτελείται από παίκτες που μπορούν να ακολουθήσουν τον πρωταθλητισμό, αλλά όπως έχω προαναφέρει και σε συνέντευξη Τύπου θα είναι αλαζονικό εάν πω ότι θα το κατακτήσουμε.

Άρα, όσες φορές και να ερωτηθώ θα λάβετε την ίδια απάντηση».

-Μα δεν φοβάστε τους αντιπάλους της και κυρίως την Ξάνθη, αφού και παίκτες έχει, αλλά έχει κάνει και αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και φαντάζει ως το πρώτο και μεγάλο φαβορί για την άνοδο;

«Δεν ασχολούμαστε με τους αντιπάλους μας, πόσο δε μάλλον με την Ξάνθη. Στο πρωτάθλημα, δεν παίζουν ποδόσφαιρο τα χρήματα, αλλά για την κατάκτηση αυτού, πρέπει να ματώσεις καταρχάς για τη φανέλα και έπειτα για τα χρήματα.

Η Ξάνθη εμένα προσωπικά, όπως και την ομάδα, δεν μας φοβίζει».

-Είναι προφυλαγμένη η ΠΑΕ Παναχαϊκή, από όλες τις απόψεις, όταν με το καλό αρχίσει το πρωτάθλημα;

«Σαφώς και είναι προφυλαγμένη μέσω των νομικών συμβούλων της και προσωπικών μου γνωριμιών.

Το πιο τρανό παράδειγμα σε αυτό που αναφέρω είναι η επιτυχία των νομικών της ΠΑΕ στην αδειοδότηση. Πιστέψτε με ήταν η δυσκολότερη κατάσταση που αντιμετώπισα από την ώρα που ανέλαβα. Άρα η θωράκιση που ρωτάτε αν υπάρχει, σας απαντώ με τις έγγραφες αποφάσεις, όχι μόνο από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και των δικαστηρίων, που αντιμετωπίσαμε ότι είναι σε βάση υψηλού επαγγελματισμού.

Άλλωστε έχω προαναφέρει ότι την Παναχαϊκή την σέβονται σε όλη την Ελλάδα και το προφίλ είναι αυτό, που επιθυμούν όλοι οι φίλαθλοί της, όπως και εγώ άλλωστε».

-Έχετε σκοπό να μείνετε στην Παναχαϊκή, ακόμη κι αν δεν έρθει φέτος η άνοδος στην Super League 1;

«Ακόμη κι έτσι να είναι, που δεν πιστεύω ότι θα είναι, εγώ δεν προτίθεμαι να αποχωρήσω, θα μείνω για αρκετά χρόνια -πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά- στην Παναχαϊκή και δεν προτίθεμαι να την πουλήσω».

-Ας μιλήσουμε υποθετικά. Έχει περάσει από το μυαλό σας, ο απαιτητικός φίλαθλος κόσμος της ομάδας, να βάλλει εναντίον σας, αν η Παναχαϊκή δεν ανέλθει κατηγορία. Κι αν ναι, πως θα τον αντιμετωπίσετε;

«Οι φίλαθλοι της ομάδας, γνωρίζουν πολύ καλά, πως έχω κάνει υπερβάλλουσα προσπάθεια, για αυτή την ιστορική ΠΑΕ, αφού βρισκόταν με το ένα «πόδι» στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο κόσμος όταν βλέπει αλήθειες, αναγνωρίζει και επικροτεί και είναι συνοδοιπόρος στην προσπάθεια. Άλλωστε ο φίλαθλος κόσμος δεν είναι τιμωρός, ούτε επικριτής, θα εκφράσει την άποψή του και εγώ ως πρόεδρος θα τον ακούσω με προσοχή κι όταν αυτή ευσταθεί και αποτυπώνει την αλήθεια, έρχεται σαν λογική σε κάθε απόφασή μου».

-Τέλος, θεωρείτε ότι υπάρχει υπερβολική πίεση από τον κόσμο της ομάδας λόγω της πολυετούς παραμονής στις χαμηλές κατηγορίες;

«Εγώ ως πρόεδρος αφουγκράζομαι τις επιθυμίες των οπαδών, όπως και τις ανησυχίες τους και προσπαθώ με πράξεις να φέρω το επιθυμητό αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα, που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου, διότι την ΠΑΕ δεν την απαρτίζει μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, αφού υπάρχουν τομείς και συγκεκριμένα το διοικητικό τμήμα, που καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να συμπορεύεται αυτό το οικοδόμημα αρμονικά.

Άρα όπως καταλαβαίνετε, οι ανησυχίες μας περί σωστής λειτουργίας, υφίστανται σε καθημερινή βάση και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που επιλύονται καθημερινά».

The post Μετά από 9 μήνες στην Παναχαϊκή, μιλάει για όλους και για όλα ο Μπάρλος! appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com