Μεταβατική περίοδος για τον ποδοσφαιριστή (Pics)

Ο ετήσιος προγραμματισμός μιας ομάδας αποτελείται από 3 περιόδους, ανεξάρτητα από το επίπεδο της ομάδας (επαγγελματική – ερασιτεχνική).

Α) ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
Β) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Γ) ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Δυστυχώς οι περισσότερες ομάδες (κυρίως ερασιτεχνικές) δεν δίνουν την ανάλογη προσοχή στη ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ και συνήθως την «ξεχνάνε».

Η περίοδος αυτή διαρκεί από 4 έως 8 εβδομάδες , ανάλογα με το επίπεδο της ομάδας και τη χώρα που βρίσκεται. Σ’ αυτή τη χρονική περίοδο, ο ποδοσφαιριστής χαλαρώνει σωματικά και πνευματικά.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να σημειωθεί πως οι 2 – 3 εβδομάδες απόλυτης ξεκούρασης είναι ικανός χρόνος για να προκαλέσουν στον αθλητή πτώση 20%-25% στην αντοχή του ,μείωση 4%-6%της μεγίστης πρόσληψης οξυγόνου του και σημαντική επίπτωση στη δύναμη και τον συντονισμό του.

Γι΄αυτό, κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ατομικού προγράμματος άθλησης από τον γυμναστή της κάθε ομάδας. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό , ο αθλητής πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικούς του χώρου έτσι ώστε να λάβει τη σωστή καθοδήγηση για τη μετάβαση του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια προγραμματισμένη μεταβατική περίοδο που βασίζεται στις ατομικές αδυναμίες του ποδοσφαιριστή και αυτά που αντιμετώπισε τη τελευταία σεζόν, μπορεί να τον προστατέψει από μελλοντικούς τραυματισμούς και να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του τη νέα χρόνια.

Η ομάδα του house fitness studio είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους αθλητές που τους ενδιαφέρει ένα πρόγραμμα εξατομικευμένης προπόνησης.

Έπειτα από ατομική αξιολόγηση (Functional Movement Screen) και αναλόγως το χρόνο μετάβασης του κάθε ποδοσφαιριστή πριν τη προετοιμασία, ετοιμάζουμε και εκτελούμε το ατομικό πρόγραμμα στο χρόνο που έχουμε διαθέσιμο μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν.

Με εκτίμηση
Η ομάδα του HOUSE FITNESS STUDIO.