Μουντιάλ 2022, ΕΡΤ: “Εντελώς άδικη κριτική ότι αφήσαμε να πάρουν τη διοργάνωση ιδιωτικά κανάλια”

Η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στη διεκδίκηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Μουντιάλ 2022, ως απάντηση στην κριτική που δέχεται για την απώλεια του τουρνουά.

Η ΕΡΤ προχώρησε σε ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ 2022, ως απάντηση στην κριτική που δέχεται για την απώλειά τους για πρώτη φορά στην ιστορία.

Οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης υποστηρίζουν ότι η αλλαγή του τρόπου που διεξήχθη ο διαγωνισμός οδήγησε στην απώλεια των δικαιωμάτων, παρότι κατατέθηκε η μεγαλύτερη πρόταση που έχει κάνει ποτέ η ΕΡΤ.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα κατέληξαν στον όμιλο ANT1, ο οποίος έγινε το πρώτο ιδιωτικό κανάλι στην Ελλάδα που μεταδίδει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας για το Μουντιάλ και την ΕΡΤ

Επειδή η ΕΡΤ δέχεται μια εντελώς άδικη κριτική, ότι δήθεν άφησε να πάρουν το Μουντιάλ τα ιδιωτικά κανάλια, πρέπει να γίνει γνωστή η αλήθεια.

Η ΕΡΤ, στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ του Κατάρ και να μεταδώσει ελεύθερα όλους τους αγώνες στα τρία κανάλια της, όπως γινόταν πάντα. Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές ότι κανένας δεν επέβαλε στην ΕΡΤ να αποχωρήσει από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό για μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα, η δημόσια τηλεόραση διεκδίκησε και εξασφάλισε, ήδη, τα δικαιώματα τόσο για το Euro 2024 όσο και για το Euro 2028, οι αγώνες των οποίων -εννοείται- ότι θα μεταδοθούν ελεύθερα”.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 – 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 – 12:00), The Show Must Go On (13:00 – 15:00), Game Night (22:45 – 00:15).

Πηγή: Sport24.gr