Μπακασέτας: «Οι προτάσεις του ΠΣΑΠ θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρο»

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, μίλησε για τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΠΣΑΠ στις αρμόδιες αρχές

Ακρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου δημοσιοποίησε σήμερα ο ΠΣΑΠ και ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου Τάσος Μπακασέτας, μίλησε για το θέμα στον ΣΠΟΡ FM. 
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Που βρίσκονταν στις 4 Ιουλίου του 2004 που η Ελλάδα κατέκτησε το EURO: «Στο χωριό μου βρίσκομαι, το θυμάμαι πολύ καλά, εδώ το είχα δει. Είναι στιγμές που δύσκολα θα τις ξεχάσεις. Πήγαμε δίπλα μετά και πανηγυρίζαμε όλοι μαζί, ήταν στιγμές αξέχαστες».  
 
Για τις προτάσεις του ΠΣΑΠ για την βελτίωση του ποδοσφαίρου: «Δεν είναι το θέμα οι προτάσεις. Αυτό που θα δείτε εσείς και ο κόσμος είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να ασχοληθούν τα παιδιά με τον αθλητισμό. Να ασχοληθούμε με τις μικρότερες κατηγορίες. Στα κεκλεισμένων να έρχονται παιδιά με ένα συμβολικό εισιτήριο που τα έσοδα θα πηγαίνουν σε διάφορα ιδρύματα, δείχνοντας ότι το ποδόσφαιρο προσφέρει στην κοινωνία πολλά πράγματα. Κάναμε κάποιες προτάσεις που είναι πολύ καλές και θα βελτιώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
 
Όπως βλέπουμε, όσο ανεβαίνει το επίπεδο μένουν στην άκρη οι νέοι και οι Έλληνες παίκτες, θέλουμε αυτό να το ισορροπήσουμε και να αλλάξει η κατάσταση. Βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει πάει σε αυτό το μοντέλο, ωστόσο στην άκρη του μυαλού μας έχει πάει από ανάγκη σε αυτό. Ταλέντο λέμε ακόμα έναν 24 χρονών, ενώ στο εξωτερικό στα 20 είσαι έτοιμος ποδοσφαιριστής. Έχουμε ταλέντο αλλά δεν γίνεται σωστή διαχείριση».  
 
Για το αν έχουν μιλήσει με Γραμμένο: «Κάποια παιδιά που είχαμε κάποιες εκκρεμότητες δεν έχουμε μιλήσει ή δεν έχουμε βρεθεί όλοι μαζί. Εγώ ας πούμε δεν έχω μιλήσει. » 
 
Για τους αγωνιστικούς χώρους και τον… κόσμο στην Ελλάδα: «Για τα γήπεδα για αρχή, παίξαμε σε κάποια γήπεδα πέρυσι στα οποία όσοι έπαιζαν ήταν ήρωες πραγματικά. Πολύ καταπόνηση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Μέσα από καλύτερα γήπεδα θα δούμε και καλύτερο ποδόσφαιρο. 
 
Είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει, δεν είναι ωραίο να βλέπουμε σύρματα και τέτοια. Πρέπει να αρχίσουμε να ανανεωνόμαστε σαν χώρα σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να δείξουμε μέσα από τις κινήσεις μας πως το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει και άλλα πράγματα εκτός από το θέαμα.» 
 
Για το αν μπορούν μέσα από αυτές τις κινήσεις να αλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τα πράγματα αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε. Η ευθύνη είναι πάνω μας, δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από τη μία μέρα στην άλλη αλλά πρέπει να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να αλλάξει. Πρέπει να δώσουμε στα νεαρά παιδιά μια… φλόγα, γιατί αυτή τα τελευταία χρόνια σβήνει μέσα από κάποιες εικόνες». 
 
Για το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ο ποδοσφαιριστής που έχει κάποια εμπειρία και έχει δει πράγματα παραπάνω, οφείλει να κάνει και να πει ορισμένα πράγματα για να βοηθήσει. Τα λεφτά δεν είναι το ζήτημα που μας καίει ή μας απασχολεί πάρα πολύ, το θέμα είναι να υπάρχουν νέα παιδιά να ξεκινήσουν τον αθλητισμό». 
 
Για το πως τον υποδέχθηκαν στην Τουρκία και στην Αλάνιασπορ: «Ήταν πολύ ζεστοί, με υποδέχθηκαν με ωραίο τρόπο. Νιώθω πολύ ωραία εδώ στην ομάδα, είναι οργανωμένη με ωραίο προπονητικό, ξενώνες. Δεν σου λείπει κάτι. Η ελληνική παρέα ήταν σημαντικό στην επιλογή μου. Με το που ήρθε ήταν εδώ ο Γιώργος (σσ. Τζαβέλλας), μετά ήρθε ο Μανώλης (σσ. Σιώπης). Ήθελα κάτι καινούργιο στη ζωή μου, ήθελα πάντα να παίξω στο εξωτερικό». 

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...