Μπαρτζώκας: “Δεν μένουμε παραπάνω στην Μπαρτσελόνα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη Ζάλγκιρις”

Την παραμονή του εντός έδρας αγώνα με τη Ζάλγκιρις (15/10, 21:00, NovaSports Prime), ο Γιώργος Μπαρτζώκας επεσήμανε πως ουδείς στον Ολυμπιακό σκέφτεται τι έγινε απέναντι στην Μπαρτσελόνα και εξήγησε πως η ομάδα του είναι σε διαδικασία διαρκούς βελτίωσης.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων δήλωσε αρχικά: “Πάντα υπάρχει περιθώριο να δουλέψεις πράγματα, από κάθε παιχνίδι πρέπει να μαθαίνεις. Υπάρχουν κάποια που κάνουμε καλά και άλλα που δεν τα κάνουμε καλά κι έχουμε περιθώριο να τα βελτιώσουμε. Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται σε κάθε προπόνηση και παιχνίδι, έτσι γίνονται πιο δυνατές οι ομάδες κι έτσι εξελίσσονται μέσα στη σεζόν. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε αυτή τη διαδικασία, θα γίνουμε καλύτεροι. Αυτή την στιγμή δεν πρέπει να μείνουμε παραπάνω στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, έχουμε νέο αντίπαλο αύριο, τον οποίο πάντα σεβόμαστε.

Πέρσι χάσαμε δύο παιχνίδια στην τελευταία κατοχή με τη Ζάλγκιρις, είναι γενικά μια ομάδα που παίζει πάντα με αυτοπεποίθηση εδώ. Βεβαίως είναι διαφορετικές ομάδες και προπονητές, αλλά είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό για μας, μετά από μια δύσκολη διαδικασία χθες. Είχαμε έναν αγώνα με μεγάλη ένταση και παράταση συν το ταξίδι, αφού φτάσαμε στην Αθήνα στις 6 το πρωί. Αυτή είναι η ζωή μας, η δουλειά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι αύριο” είπε αρχικά και συνέχισε:

Δεν πιστεύω ότι κάτι πάει πεταμένο, γιατί να το πάρουμε έτσι; Παίξαμε για 45 λεπτά με μεγάλη ένταση. Μπορούμε να είχαμε κερδίσει, σε μια κατοχή, σε μια απόφαση κρίθηκε το αποτέλεσμα. Όσο θέλω να μην την επικαλούμαι, ακόμη κι η τύχη έπαιξε τον ρόλο της. Πού θα πάει η μπάλα μετά από ένα άστοχο σουτ κλπ“.

Για τη Ζάλγκιρις της φετινής περιόδου, σημείωσε πως “έχασε κάποιους πολύ βασικούς παίκτες, αλλά τους αναπλήρωσε με έμπειρα παιδιά, όπως ο Μάντας Καλνιέτις και ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Αυτή την στιγμή έχει χάσει τον Ζοφρέ Λοβέρν, αλλά συνολικά είναι ένα σύνολο με παίκτες που έχουν ένταση και ταχύτητα. Οι περιφερειακοί τους είναι πολύ διεισδυτικοί, ο Λούκας Λεκαβίτσιους και ο Εμάνουελ Μούντιεϊ, ξέρουν να πάνε μέχρι μέσα κι αν φτάσουν βαθιά να δημιουργήσουν. Είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι, για το οποίο πρέπει να είμαστε έτοιμοι“.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας δήλωσε: “Δεν στεκόμαστε καθόλου στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, γιατί αυτός που ακολουθεί είναι ακόμη πιο σημαντικός. Το αυριανό παιχνίδι θα δείξει πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Ολυμπιακός, είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό, άρα αυτός ο αγώνας θα δείξει τον δρόμο μας. Δεν φοβάμαι κάτι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Πρέπει να κερδίσουμε ό,τι και να γίνει“.

Πηγή: Sport24.gr