Μπομπ ο… artesano

El camino a la victoria ή αλλιώς στο δρόμο της νίκης! Έτσι δείχνει τουλάχιστον να χτίζεται η ομάδα της ΑΕΛ με το “βυσσινί” άλογο να ρίχνει από πάνω του και μία σημαία της Ισπανίας και τον “Μπομπ το μάστορα” της Ιβηρικής χερσονήσου να πιάνουν δουλειά.

Γράφει ο… Joker!

Και γιατί αυτό…έχουμε και λέμε. Mainz, Pinazo, Espin, Castells, Verdu και Ojede. Στο σύνολο έξι λοιπόν, με τους δύο πρώτους να είναι και τα τελευταία αποκτήματα και χωρίς να ξέρουμε ακόμα αν θα έρθει ακόμα κανένας “ταυρομάχος”. Μισή εντεκάδα θα μπορούσαμε να πούμε πως ήρθε για να φτάσει η ΑΕΛ στα “σαλόνια” της SuperLeague.

Ας μην πάμε όμως πολύ πίσω χρονικά… θα δούμε έναν επιχειρηματία να έρχεται στην Λάρισα και να διεκδικεί το πακέτο των μετοχών. Ναι και αυτός Ισπανός, Λουίς Όλιβερ λέγεται. Στην πρώτη του συνέντευξη προς το κοινό όπου παρουσιάζει τον εαυτό του, αναλύει το πλάνο του αλλά και το ισπανικό ποδόσφαιρο όπου αν αναμειχθεί με το ελληνικό μπορεί να δημιουργήσει και θαύματα.

Τι έχουμε λοιπόν, από εκείνο το πλάνο; Επαγγελματίες ανθρώπους όπου θα έρθουν ακόμα και από την εθνική ομάδα να βοηθήσουν στη δημιουργία της νέας ΑΕΛ, συνεργασίας με πολλές ομάδες από την Ισπανία και με πολλούς παίκτες να έρχονται ως δανεικοί και μη, για να στελεχώσουν το ρόστερ που θα αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία. Και ίσως Παέγια και Γκασπάτσο για να μην πεινάσει και κανείς…

Τι έχουμε τώρα, μετά τη νίκη του Βαγγέλη Πλεξίδα σε εκείνη τη μεγάλη νύχτα της ψηφοφορίας; Ο νυν μεγαλομέτοχος προτείνει στο Λουίς συνεργασία αν και ο ίδιος ο νεαρός επιχειρηματίας το επιθυμεί, επικοινωνιακό “τρικ” ή όχι, δεν είναι της παρούσης. Όλα αυτά για το καλό της ΑΕΛ. Ο Ισπανός αρνείται, αλλά ο κ. Πλεξίδας δείχνει πως μπορεί να μάθει πολλά από αυτή την αναμέτρηση.

Έτσι βλέπουμε λοιπόν έως τώρα, εν μέρει το πλάνο του κ. Όλιβερ να πραγματοποιείται. Ισπανοί παίκτες έρχονται για να επανδρώσουν την ομάδα. Μάλιστα ο κ. Βοσνιάδης θα έχει ένα Ισπανό για όλους του χώρους πλην από αυτή του τέρματος αν και μετά την κακή πορεία της Ισπανίας ο Ικέρ θα μπορούσε να βοηθήσει και φυσικά αν είναι τυχερός θα προλάβει να βρει αντίπαλο για ακόμα μια φορά τον Αμπιντάλ.

Παράλληλα ο Castells έχοντας έρθει από την Τρίπολη που βρισκόταν εκεί ο Σάκης Τσιώλης, που δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υποψήφιο τότε Ισπανό επενδυτή, ναι όλα συνδέονται ακόμα μια φορά… Ο Βαγγέλης Πλεξίδας βλέποντας την δουλειά του Σάκη Τσιώλη με τους Ισπανούς και Αργεντίνους στην Τρίπολη ξέρει ότι μόνο σε επιτυχία μπορεί να βγάλει το όλο εγχείρημα.

Τώρα τα παιδιά του νομού πως θα φανούν και η ΑΕΛ θα φτάσει τα παλιά της μεγαλεία είναι ένα άλλο θέμα. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε με ισπανικά πρότυπα. Άρα ξεκινάμε μαθήματα από αύριο κιόλας, το θέμα είναι πως κρίση εμείς, κρίση αυτοί, εγώ θα προτιμούσα το γερμανικό μοντέλο…