Μπουκουβάλας: “Οι ομάδες χτίζονται και εμείς χτίσαμε”

Με το καλημέρα του πρωταθλήματος της Α΄1 ΕΠΣ Λάρισας η Νεάπολη έφυγε από το Συκούριο με το τρίποντο στις αποσκεύες της, εντυπωσιάζοντας παράλληλα με την εμφάνιση της.

Γράφει ο Δημήτρης Πετρωτός

Για τον λόγο αυτό στο ArenaLarissa.gr, μίλησε ο “μαέστρο” αυτής της επιτυχίας, Δημήτρης Μπουκουβάλας ο οποίος τόνισε την σημαντικότητα μιας σωστής προετοιμασίας και πως μπορεί κάποιος να στήσει μια ομάδα Γ΄ τοπικού στο πρωτάθλημα της Α΄1 ΕΠΣ Λάρισας και μάλιστα να την κάνει να παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος βέβαια δεν παρέλειψε να σχολιάσει και όλους εκείνους που έχουν την ομάδα του υποβιβασμένη πριν από την σέντρα του πρωταθλήματος, δίνοντας το μήνυμα ακόμα και στους “μεγάλους” της κατηγορίας…

Μεγάλη νίκη. Αρκετός κόσμος σας είχε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ξεγραμμένους…

“Ασχέτως αν τα πιο πολλά παιδιά προέρχονται από το πρωτάθλημα του Γ΄ τοπικού, αποδεικνύουμε ότι οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται. Στην αρχή της προετοιμασίας αρχίσαμε με λίγους παίκτες στο ρόστερ μας αλλά σιγά – σιγά τα παιδιά με όρεξη για ποδόσφαιρο μαζευτήκαν και δουλέψουμε σκληρά για να παρουσιάσουμε αυτήν την εικόνα. Όλα αυτά όμως συνδεόνται με το… μότο μου και την φιλοσοφία μου που δεν είναι άλλη από την, δουλειά… δουλειά… δουλειά”.

Για το τι να περιμένουμε από την Νεάπολη στο μέλλον…

“Η ομάδα μας κρατάει χαμηλά τους τόνους όπως κάνει άλλωστε από την αρχή της προετοιμασίας. Στόχος μας ήταν και παραμένει η γρήγορη σωτηρία. Είμαστε νέα ομάδα με παιδιά που όπως προείπα, πέρυσι αγωνιζόντουσαν στην Γ΄ ΕΠΣ Λάρισας. Το να ανεβούν μέσα σε ένα καλοκαίρι δύο κατηγορίες είναι πολύ δύσκολο στην προσαρμογή. Ωστόσο επιμένω ότι οι ομάδες χτίζονται ασχέτως ονομάτων. Εμείς χρειαζόμαστε πολύ χρόνο ακόμα και πολύ δουλειά. Έχουμε μόνο τρεις εβδομάδες που αρχίσαμε κάτι που σημαίνει πως και η προετοιμασία μας μόνο φυσιολογική δεν μπορούσε να ήταν. Στόχος της ομάδας είναι το γρήγορο και όμορφο ποδόσφαιρο. Και είμαι σίγουρος που θα έρθει με τον καιρό. Έχω εμπιστοσύνη στον ευατό μου και σε αυτά που δουλεύουμε”.

Από τους MVP της πρώτης νίκης ήταν ο Γιάννης Μπατζιόλας. Πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα ένας έμπειρος τερματοφύλακας σαν τον Γιάννη;

“Για εμένα όλα τα παιδιά ήταν διακριθέντες στην χθεσινή νίκη. Όλοι τους κατέθεσαν σώμα και ψυχή για το θετικό αποτέλεσμα που ακόμα και αν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ νωρίς, βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουμε το παιχνίδι. Όσον αφορά τον Γιάννη, σίγουρα χθες ήταν φανταστικός και απέδειξε και αυτός την ποιότητα του ως τερματοφύλακας. Άλλωστε είναι και αυτός μέλος της οικογένειας της Νεάπολης”.