Μπουρούσης: «Να ηρεμήσουμε με τον Γιάννη, μην τον ζαλίζουμε, πρέπει να τον αποφορτίσουμε» (vids)

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας στάθηκε ιδιαίτερα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης Μπουρούσης μετά τη λήξη της αναμέτρησης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ο αρχηγός της ομάδας σχολίασε διάφορα πράγματα, ωστόσο ήταν ηγετικές οι δηλώσεις του σχετικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Είχα πει και πριν την προετοιμασία ότι δεν πρέπει να πέσουμε όλοι πάνω στον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο). Μην τον ζαλίζουμε. Πρέπει να τον αποφορτίσουμε, είναι ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ και πρέπει να τον αφήσουμε να βοηθήσει αυτός εμάς και εμείς εκείνον» ανέφερε ο Μπουρούσης. 

Ο διεθνής σέντερ πρόσθεσε, «Έχουμε στενοχωρηθεί πολύ για τον Γιάννη (σ.σ. Αθηναίου). Του ευχόμαστε περαστικά. Ευχόμαστε να είμαστε από εδώ και πέρα υγιείς και να επιστρέψουν όλα τα παιδιά. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες είχαμε κάποιους τραυματισμούς και η ομάδα δεν μπόρεσε να είναι σεταρισμένη σε ένα δυνατό φιλικό. Είδαμε τα καλά και τα κακά στο παιχνίδι μας. Παίξαμε καλά, ήμασταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά δεν μετρά το αποτέλεσμα.  Πάμε τώρα στο Κίνα, να προσαρμοστούμε στο κλίμα και να ετοιμαστούμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Άμα δεν έχεις τύχη, διάθεση και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Χαρήκαμε που γέμισε το γήπεδο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και πρώτη φορά βλέπω τόσο κόσμο στην Εθνική. Μακάρι να είναι και στη συνέχεια μαζί μας». 

Αργότερα στην μεικτή ζώνη πρόσθεσε, «Μην βάζετε άγχος και πίεση στα άλλα παιδιά με τον Γιάννη. Μη ρωτάτε ούτε τους άλλους, μην κάνετε τέτοιες ερωτήσεις. Είμαι εδώ 15 χρόνια και ξέρω καλά. Ένας παίκτης κερδίζει τις άλλες ομάδες; Άρα τι να λέμε; Είμαστε εδώ για τον Γιάννη κι εκείνος για εμάς. Αν μπορεί να πάρει το μετάλλιο, θα το χαρούμε κι εμείς. Ο κόσμος ήταν υπέροχος και ήρθε ξανά κοντά στην Εθνική. Κακά τα ψέματα ο κόσμος ήρθε εδώ και για τον Γιάννη και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό και τον ευχαριστούμε»

Πηγή: gazzeta.gr