Μόνο φήμες και σενάρια…

Εδώ και μήνες δεκάδες σενάρια κυκλοφορούν για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά μέχρι και σήμερα τίποτα χειροπιαστό δεν υπάρχει. Η διαφαινόμενη νέα στάση του Αλαφούζου.

Το ρεπορτάζ που καταγράψαμε από την επίσκεψη του Βασίλη Κωνσταντίνου στο Κορωπί για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές με αφορμή τις οφειλές την περασμένη Παρασκευή, φανέρωσε την σιγουριά που υπάρχει στους ανθρώπους του Αλαφούζου εντός της ΠΑΕ ότι ο μεγαλομέτοχος θα βάλει το χέρι στην τσέπη για τις υποχρεώσεις που «καίνε» και  πως θα επανέλθει η κανονικότητα στις πληρωμές. Τόσο στην εταιρία όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Η διάθεση του Αλαφούζου να ανοίξει και πάλι την ροή της χρηματοδότησης προς την ΠΑΕ έφερε σενάρια για άμεσες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού, με το σκεπτικό ότι ο «mr.ΣΚΑΪ» συμμαζεύει το μαγαζί για να το παραδώσει στον επόμενο.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Καταρχήν, τους τελευταίους τέσσερις μήνες τα σενάρια και οι φήμες που ακούγονται δεξιά και αριστερά για την νέα εποχή στα διοκητικά του «τριφυλλιού» είναι δεκάδες! Απ’όλα έχει ο μπαξές! Ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Άραβες, Ρώσους, Αμερικάνους, Έλληνες, ΟΑΚΑ, ΣΥΡΙΖΑ, Βοτανικό. Μόνο… Εσκιμώος δεν έχει προκύψει ακόμη. Τα πάντα. Μόνο ο Γιάννης Αλαφούζος μπορεί να γνωρίζει τι από όλα αυτά είχε/έχει σοβαρή υπόσταση, τι έχει προχωρήσει και τι ήταν «φούσκα».  Μόνο εκείνος και όσοι ενδιαφέρθηκαν πραγματικά.

Κανένα από αυτά τα σενάρια δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας, καθώς τίποτα χειροπιαστό δεν υπήρχε. Το εμπόριο ελπίδας είναι το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη ο κόσμος του «τριφυλλιού» αυτή την εποχή. Πολλά μπορεί να ακούγονται, ακόμη περισσότερα να κυκλοφορούν αλλά δεδομένα πράγματα και σίγουρα δεν υπάρχουν ή έστω δεν είναι γνωστά και τσεκαρισμένα για να έρθουν στο φως της δημοσιότητας και να αποτελούν την πάσα αλήθεια.

Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια και τις φήμες, λοιπόν, η κινητικότητα δεν αποτελεί κάτι καινούριο στο περιβάλλον του Παναθηναϊκού.

Τώρα και όσον αφορά το πως θα μπορούσε να ερμηνευθεί η αλλαγή στάσης του Αλαφούζου, ίσως η πραγματικότητα να είναι πιο απλή από τα όποια σενάρια για την επόμενη ημέρα. Αν φυσικά γίνουν πράξη όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Πάντα θα πρέπει να κρατάμε μια… πισινή μετά τα όσα έγιναν φέτος, με την υπόσχεση προς τον Μαρίνο Ουζουνίδη να γίνεται αέρας κοπανιστός!

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θέλει να απεμπλακεί εδώ και τώρα από το ποδόσφαιρο. Για να το κάνει αυτό πιο εύκολα και να αυξήσει τις πιθανότητες να γίνει άμεσα, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να είναι κανονικός και όχι υπό διάλυση. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να μην τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ με αποκλεισμό ενός έτους και να έχει την δυνατότητα να παίξει Ευρώπη, άρα και να έχει περισσότερα έσοδα.

Για να γίνει αυτό, από την στιγμή που δεν υλοποιήθηκε το πλάνο της αγωνιστικής διάλυσης, ο Αλαφούζος θα πρέπει να κάνει το αυτονόητο και να καλύψει τις υποχρεώσεις που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...