«Μύλος» με τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου!

Η Forthnet δικαιώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για το θέμα των τηλεοπτικών του Κυπέλλου καθώς ακυρώθηκε η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ με την οποία είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα στην «Media Goal LTD»

Συνεπώς, οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων του Κυπέλλου πλέον είναι στον… αέρα. Η Forthnet έχει κάθε δικαίωμα, μετά από αυτή την απόφαση, να ζητήσει την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού και παράλληλα τη διακοπή της σύμβασης που έχει η ΕΠΟ με τον τωρινό κάτοχο των δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο θα επιφέρει νέο κύκλο διαπραγματεύσεων κι ενδεχομένως δικαστικών διαμαχών ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, με τους αγώνες του Κυπέλλου να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τηλεοπτική μετάδοση!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Forthnet:

«Πλήρης δικαίωση της Forthnet

Παράνομη η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ για την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλου Ελλάδος για τις σεζόν 2013 -2016

Το Γραφείο Τύπου της Forthnet ενημερώνει ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ. αριθμ. 731/2014 απόφασή του, δικαιώνει πλήρως την θέση της εταιρείας μας καθώς αναγνωρίζει ως απολύτως άκυρη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ με την οποία παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, για την τριετία 2013-2016, στην Κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων «MediaGoalLTD».

Η Forthnet είχε επανειλημμένως καταγγείλει το παράνομο της απόφασης να αναθέσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κυπριακή εταιρεία «MediaGoalLtd», παρά το γεγονός ότι ο Νόμος – και συγκεκριμένα το άρθρο 84 του Ν. 2725/1999 – επιτρέπει την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που χειρίζεται η ΕΠΟ μόνο σε νόμιμους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Επισημαίνουμε ότι για το ανωτέρω θέμα αλλά και για προηγούμενη αντίστοιχη παραχώρηση υφίσταται σε εξέλιξη έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.

Μετά και τις ανωτέρω εξελίξεις, ευλόγως αναμένουμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ ότι θα προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να σταματήσουν οι συνέπειες μίας καταφανώς παράνομης απόφασης, καθώς επίσης και ότι θα προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα, τηρώντας αυτή τη φορά όλα όσα ο Νόμος ορίζει».