Νάπολι: Ο Ντε Λαυρέντις χάρισε τη φανέλα με το Νο 10 στον Πάπα

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις επισκέφτηκε τον Πάπα Φραγκίσκο και του έκανε δύο ξεχωριστά δώρα: μία φανέλα της Νάπολι με το Νο 10 στην πλάτη και το όνομα του Ποντίφικα καθώς και ένα μικρό αποτύπωμα του ποδιού του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η Νάπολη θυμίζει μεθυσμένη πολιτεία εδώ και λίγο καιρό από τη στιγμή που το καμάρι της πόλης, η Νάπολι, επέστρεψε στην κορυφή της Ιταλίας μετά από 33 ολόκληρα χρόνια, και οι άνθρωποί της συνεχίζουν να ζουν μαγικές στιγμές εντός και εκτός γηπέδου.

Χαρακτηριστικο παράδειγμα ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με τον πρόεδρο των παρτενοπέι να πηγαίνει –συνοδευόμενος από τον Χιοβάνι Σιμεόνε- επίσκεψη στον Πάπα στο κέντρο Agostinianum, με τη συμπλήρωση δέκα ετών από την ίδρυση της Scholas Occurrentes, ενός διεθνούς οργανισμού που δημιουργήθηκε και ηγείται από τον Πάπα για την υποστήριξη των φτωχών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Νάπολι: Ο Ντε Λαυρέντις χάρισε τη φανέλα με το Νο 10 στον Πάπα
@2023 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, οι Ντε Λαουρέντις και Σιμεόνε είχαν την ευκαιρία να περάσουν λίγες στιγμές με τον Πάπα, δίνοντάς του μία φανέλα της Νάπολι με το Νο 10 στην πλάτη και το όνομά του καθώς και μία μπάλα υπογεγραμμένη από όλη την ομάδα.

Ο Ποντίφικας ανταπέδωσε δωρίζοντας μια ελιά Βενέδικτου που θα φυτευτεί με αφορμή μελλοντικές ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις, με τον Ντε Λαουρέντις να δίνει επίσης στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ένα μικρό αποτύπωμα του ποδιού του Μαραντόνα, ως μεταφορά για να δώσει μια κλωτσιά στις αδικίες του κόσμου.

Μάλιστα, λίγο πριν χαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις εκμυστηρεύτηκε τη δική του ευχή: “Ελπίζω πραγματικά μια μέρα να μπορέσω να διοργανώσω έναν αγώνα ανάμεσα στη Νάπολι και τη Σαν Λορέντζο, την αγαπημένη σου ομάδα”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Sport24.gr