Νέες αποκαλύψεις από Άρμστρονγκ για το σκάνδαλο ντόπινγκ

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην “Daily Mail” και στην πρώην μασέρ του, Έμα Ο’Ράιλι, ο Λανς Άρμστρονγκ έβαλε στο στόχαστρό του τον Χέιν Βερμπρούγκεν, πρόεδρο της UCI από το 1994 μέχρι το 2005, υποστηρίζοντας πως όχι μόνο γνώριζε τα πάντα για το ντόπινγκ αλλά τον βοηθούσε ώστε “να μην πιαστεί”:

“Ο Βερμπρούγκεν ήταν ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά ώστε να βρίσκω το δρόμο της διαφυγής από τους ελέγχους αντιντόπινγκ. Ήξερα για τη χρήση αναβολικών ουσιών από την πλευρά μου και με βοηθούσε να το κρύψω.

Ήταν ένα από τα άτομα που μου επέτρεψε να ολοκληρώσω τη διαδρομή στο Tour de France το 1999 παρά το γεγονός ότι είχα βρεθεί θετικός σε ένα τεστ”, τόνισε στην άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ο επτά φορές νικητής του Tour de France (του έχουν αφαιρεθεί πάντως όλοι οι τίτλοι), και πρόσθεσε:

“Δεν έχω πια πρόθεση να ψεύδομαι για να προστατεύω αυτά τα άτομα που δεν αξίζουν καν τον ελάχιστο σεβασμό. Τους μισώ. Με πέταξαν μπροστά στο λεωφορείο. Έχω κλείσει με αυτούς”.

Να σημειωθεί πως πέρα από τις κατηγορίες με αποδέκτη τον πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Ποδηλατικής Ένωσης, έδωσε στη δημοσιότητα αρκετές λεπτομέρειες αναφορικά με τις συνταγές με αναδρομική ισχύ που του παρέχονταν από το ιατρικό προσωπικό μέσω του αμερικανικού ταχυδρομείου που του επέτρεπαν να αποφεύγει τις τιμωρίες.

Πηγή: sport24