«Να αγωνιστώ στο μέλλον στην ανδρική ομάδα της ΑΕΛ»

Αυτήν την εβδομάδα τον λόγο στο ArenaLarissa.gr πήρε ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Νέων και αυτός δεν είναι άλλος από τον Άκη Βαγενά.

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε για την παρουσία του στους «βυσσινί», για το πρωτάθλημα Νέων της Football League, ενώ αναφέρθηκε και στο όνειρο του να αγωνιστεί στο μέλλον στην ανδρική ομάδα της ΑΕΛ!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Αγραφιώτη

– Άκη, πες μας δύο λόγια για σένα:

«Είμαι στην ηλικία των 18 ετών και αγωνίζομαι στην ΑΕΛ Νέων. Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ. Ήμουν για ένα χρόνο στον Απόλλων Λάρισας στα τμήματα υποδομής και μετά επέστρεψα στην ΑΕΛ. Είμαι συνολικά δώδεκα χρόνια στην ομάδα που αγωνίζομαι μέχρι και σήμερα. Έχω συνεργαστεί με τους κ. Καμάκα, κ. Τσιτώτα, κ. Δοδοντσάκη, κ. Βασιλείου, κ. Τσώτσο, κ. Παπαρίζο, κ. Βλαχούλη, κ. Αναστασιάδη και τώρα με τον κ. Κολομητρούση».

DSC_0002

– Πως είναι για ένα παιδί να αγωνίζεται με το σήμα της ΑΕΛ στο στήθος;

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι σε μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ. Σου δίνει κίνητρα να προσπαθήσεις και να υπερβάλλεις εαυτού, έτσι ώστε να παίξεις όσο καλύτερα γίνεται γι΄αυτό το σήμα».

– Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα Νέων της Football League;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, με καλές και δουλεμένες ομάδες. Πιστεύω πως ότι μέσα από αυτό το πρωτάθλημα όλοι οι παίκτες θα πάρουμε εμπειρίες και θα βελτιωθούμε μέσα από σκληρή δουλειά».

– Η ομάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος. Πως βλέπεις τη συνέχεια για την ΑΕΛ;

«Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Βλέπω θετικά τη συνέχεια, καθώς θεωρώ πως μέσα από σκληρή δουλειά, θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι και θα ανέβουμε στη βαθμολογία στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

DSC_0011

– Ποιες πιστεύεις πως είναι οι διαφορές για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε μία ομάδα Νέων και σε μία ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα ενός Νομού;

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες μεγάλες διαφορές. Τόσο οι παίκτες που αγωνίζονται σε μία ομάδα Νέων όσο και οι παίκτες που παίζουν στο τοπικό πρωτάθλημα είναι όλοι καλοί και προσπαθούν να βελτιώνονται μέρα με τι μέρα. Υπάρχουν νέοι ποδοσφαιριστές που παίζουν σε τοπικό ερασιτεχνικό επίπεδο, έχουν ταλέντο και είναι πολύ καλοί».

– Θα ήθελες κάποια στιγμή να αγωνιστείς στην ανδρική ομάδα της ΑΕΛ;

«Σίγουρα. Αυτό είναι ένα όνειρο για κάθε Λαρισαίο ποδοσφαιριστή. Είναι ένα κίνητρο και ένας στόχος που προσπαθείς να τον φτάσεις μέσα από την σκληρή δουλειά…».

– Ποιες είναι οι μελλοντικές σου φιλοδοξίες και ποιοι οι στόχοι σου;

«Σαν ποδοσφαιριστής το όνειρο μου είναι να γίνω επαγγελματίας και να παίξω στην ανδρική ομάδα της ΑΕΛ. Το κάθε παιδί σαν κι εμένα θα ήθελε να φθάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

DSC_0003

– Έχεις κάποιες εμπειρίες από το εξωτερικό, καθώς έχεις δοκιμαστεί στη Stoke City. Τι ήταν αυτό που κράτησες εσύ μέσα από την εμπειρία σου από την ομάδα της Μεγάλης Βρετανία;

«Για μένα ήταν μία πολύ σημαντική εμπειρία. Μου μίλησαν κάποιοι προπονητές και πήρα κάποιες αξιολογήσεις από την δοκιμή μου στην Stoke City. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στο εξωτερικό και πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να φθάσεις το επίπεδο αυτό. Φυσικά, οι εμπειρίες αυτές σε ωθούν στο να δουλεύεις καθημερινά στις προπονήσεις όσο περισσότερο γίνεται. Πιστεύω πως μέσα από την δουλειά ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να επωφεληθεί…».

– Έχεις μετανιώσει που ασχολήθηκες με το ποδόσφαιρο;

«Όχι. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ σημαντικό, ενώ αγαπάω την κάθε στιγμή που παίζω ποδόσφαιρο».

DSC_0008

– Είχες ποτέ κάποια δύσκολη στιγμή στο ποδόσφαιρο; Και αν ναι, ποια είναι αυτή;

«Πέρασα από ένα τραυματισμό που στην αρχή δεν ήξερα ότι είχα τραυματιστεί. Είχα ένα κάταγμα στο πόδι μου και ενώ δεν το γνώριζα, έπαιζα μπάλα με αυτό για περίπου δύο χρόνια. Αυτό, με τράβηξε πίσω σε φυσική κατάσταση, ενώ θα μπορούσα να είχα αποδώσει καλύτερα σε κάποια παιχνίδια».

– Ποιος ήταν για σένα ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες μέχρι τώρα;

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιον συμπαίκτη μου. Όλους τους συμπαίκτες μου τους θεωρώ ισάξιους και οικογένεια μου».

– Τέλος, ποια θα ήταν η συμβουλή που θα έδινες σε ένα παιδί που θέλει να ξεκινήσει να παίζει ποδόσφαιρο;

«Αρχικά, θα έλεγα σε αυτό το παιδί να αγαπήσει αυτό που κάνει, να προσπαθεί συνέχεια, να μην τα παρατήσει ποτέ και πως εάν δουλέψει τότε θα φθάσει στο όνειρο του…».

* Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην καφετέρια «L_CITY», τους ανθρώπους τους οποίους και ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία.