Νικηφόρος: «Ήμασταν σε πολύ καλό μομέντουμ»

Δηλώσεις αναφορικά με την κατάσταση που βρίσκοταν μέχρι τη στιγμή της διακοπής εκφράζει ο τερματοφύλακας του Ρεθυμνιακού, Γιάννης Νικηφόρος.

Αναλυτικά το κείμενο με τις δηλώσεις από τη σελίδα του Ρεθυμνιακού:

«Πριν την άφιξη του στην Σοχώρα είχε ήδη στο ενεργητικό του αρκετή εμπειρία από τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής. Αυτό άλλωστε ήταν που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση των ανθρώπων του Ρεθυμνιακού να τον “ντύσουν” στα κυανόλευκα σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο και ενώ τα “δελφίνια” είχαν μείνει μετά τον τραυματισμό και του Παλιεράκη, τυπικά μόνο με τον Δημητριάδη να υπερασπίζεται την εστία τους. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ο Γιάννης Νικηφόρος γνώρισε αναχωρήσεις αλλά και αφίξεις που δημιούργησαν όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον Ρεθυμνιακό «μια πολύ καλή δομημένη ομάδα». Στον απολογισμό του για τα πεπραγμένα των “κυανόλευκων”, μέχρι και την διακοπή των πρωταθλημάτων ο 28χρονος τερματοφύλακας τονίζει ότι σημαντικό ρόλο για την εικόνα που θα έχουν οι ομάδες όταν τους δοθεί ξανά η δυνατότητα επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους θα παίξει η ατομική προπόνηση που πραγματοποιούν οι παίκτες τους στο χωρίς αθλητικές δραστηριότητες διάστημα που διανύουμε».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Γιάννη Νικηφόρου, αυτές έχουν ως εξής:

«Η πορεία της ομάδας μέχρι την στιγμή που διεκόπη το πρωτάθλημα πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή. Ήμασταν σε πολύ καλό μομέντουμ. Πραγματοποιήσαμε καλό ξεκίνημα και μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι που θα οδηγούσε στην επίτευξη των στόχων μας. Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το καλοκαίρι κατά την γνώμη μου έγιναν ουσιαστικές κινήσεις που οδήγησαν στη δημιουργία μιας πολύ καλά δομημένης ομάδας, που αποτελείται από ποιοτικούς παίκτες. Ακολούθησε μια χρονική περίοδος από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι και πριν κλείσουν ξανά οι αθλητικοί χώροι όπου κάτω από τις οδηγίες του προπονητικού τιμ δουλέψαμε σκληρά. Αν σε αυτά προσθέσω και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια τότε δεν είναι δύσκολο ν’ αντιληφθεί κάποιος γιατί είχαμε την ιδιαίτερα θετική εικόνα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα η διακοπή του πρωταθλήματος πιστεύω θα μας επηρεάσει, όπως φυσικά και όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Αλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο. Οταν όμως θα επιστρέψουμε με το καλό στα γήπεδα θα παίξει σημαντικό ρόλο ποιες ομάδες έχουν βάθος και έχουν δομηθεί καλά από την καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά και ποιες έχουν δουλέψει πολύ καλά τόσο συνολικά, όσο και σε επίπεδο μονάδων.

Εύχομαι η πανδημία του κορονοϊού να τελειώσει όσο πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα γίνεται. Αυτή η περιπέτεια ν’ αποτελέσει μια ευκαιρία να γίνουμε πιο δυνατοί. Πρέπει σε αυτή την κρίσιμοι περίοδο να ακολουθήσουμε πιστά τα μέτρα των ειδικών ώστε να επιστρέψουμε σύντομα στην καθημερινότητα μας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η δυσάρεστη αυτή εμπειρία μας υποχρεώνει να ζούμε δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία, δύναμη και υπομονή ώστε να μπορεί ν’ αντιμετωπίσει την πανδημία και τις επιπτώσεις της, μέχρι αυτή η περιπέτεια να τελειώσει».

The post Νικηφόρος: «Ήμασταν σε πολύ καλό μομέντουμ» appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com