Ξεκινά ο Μύτικας

Ο Α.Σ. Μύτικας ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, τη συνεργασία του με έναν ακόμη (μετά τον κ. Γιώργο Φωτίου) σπουδαίο άνθρωπο και προπονητή, τον κ. Μάκη Σαλεπτσή για τα τμήματα υποδομής.

Με τους δύο έμπειρους, καταξιωμένους και γνωστούς στην κοινωνία της Λάρισας για την προσφορά τους στο μπάσκετ προπονητές, πλέον, θα διδάσκονται στα παιδιά τα μυστικά του αθλήματος και ταυτόχρονα θα γίνεται προσπάθεια  ανάδειξης νέων αθλητών που θα στελεχώσουν στο μέλλον την ομάδα του Μύτικα.

Η επιλογή των προπονητών έχει γίνει με κριτήριο την εμπειρία και την ικανότητά τους να επικοινωνούν με τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται η ακαδημία του Μύτικα (5 – 14 ετών, δηλαδή γεννημένα τις χρονιές 1997 – 2006).

Είναι και οι δύο καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα την καλαθοσφαίριση. Είναι μέλη του Σ.Ε.Π.Κ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) και κατέχουν δίπλωμα προπονητού Α΄ κατηγορίας.

Ο Γιώργος Φωτίου ξεκίνησε το μπάσκετ στις υποδομές του Γ.Σ.Λ. και στη συνέχεια στον Πρωτέα Αθηνών και άλλα σωματεία της ΕΣΚΑ.

Στα 24 χρόνια προπονητικής πορείας εργάστηκε σε παιδικά – εφηβικά – γυναικεία – ανδρικά τμήματα (Παλατιανή – Άφοβο Σεπολίων με 2 ανόδους κατηγορίας – Άρη Πετρούπολης – Αργώ – Αγ. Ιερόθεος – Αγία Παρασκευή ως προπονητής και τεχνικός διευθυντής – Αστέρα Περιστερίου – 7 χρόνια στον Γ.Σ. Περιστερίου με τα 2 από αυτά ως μέλος του τεχνικού team και τα 4 τελευταία χρόνια στον Γ.Σ. Νίκαιας.

Αθλητές που συνεργάστηκαν κατά καιρούς μαζί του και έκαναν και συνεχίζουν καλή πορεία στο επαγγελματικό μπάσκετ είναι: Γιάννης Καλαμπόκης, Μιχάλης Πελεκάνος, Μάνος Παπαμακάριος, Δημήτρης Μαυροειδής, Βαγγέλης Μάντζαρης κ.ά.

Ο Μάκης Σαλεπτσής έχει 25 χρόνια προπονητικής εμπειρίας σε διάφορες ομάδες όπως Α.Ο.Α Σώστης Ν. Σμύρνης – Γ.Σ. Ελασσόνας – ΕΝΩΣΗ 94 – Γ.Σ. Νίκαιας.

Αρκετοί παίκτες που συνεργάστηκαν μαζί του έπαιξαν και παίζουν σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες.

Η λογική της προπονητικής προσπάθειας των δύο διακεκριμένων προπονητών είναι τα παιδιά να απολαμβάνουν  την κάθε στιγμή της προπόνησης, και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε ηλικίας, να στοχεύει στην ανάπτυξη της υγείας (ψυχική, καρδιοκυκλοφορική, μυϊκή, ευκαμψία, έλεγχος σωματικού βάρους) της κοινωνικότητας, της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της αθλητικής συνείδησης και φυσικά της άριστης τεχνικής κατάρτισης στο αγαπημένο τους άθλημα, το μπάσκετ.

Το σωματείο του Μύτικα κάνει προσπάθειες ώστε να έρθουν τα παιδιά της πόλης μας κοντά στον αθλητισμό και ειδικά στο μπάσκετ, το οποίο τα τελευταία χρόνια περνάει μεγάλη κρίση.

Αδιαπραγμάτευτες Αρχές του σωματείου είναι:

Α.     Η Ακαδημία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει κερδοσκοπικό ή επιχειρηματικό χαρακτήρα, σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Β.     Συνεχής βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των τμημάτων υποδομής και στελέχωσή τους αποκλειστικά με ειδικευμένους επιστήμονες.

Γ.      Κανένα “ταλέντο” δεν αναγνωρίζεται πάνω από αξίες και αρχές.

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει για την περίοδο 2011 – 2012 στα τμήματα της ακαδημίας, για παιδιά 5 έως 14 ετών (χρονιές από 1997 έως 2006).

Για την εγγραφή χρειάζονται:

  1. Αίτηση
  2. Πιστοποιητικό υγείας από παιδίατρο/καρδιολόγο
  3. Ετήσια συνδρομή (για παιδιά Β’ δημοτικού και άνω)

*Τα παιδιά που πηγαίνουν νήπια και Α’ δημοτικού προπονούνται ΔΩΡΕΑΝ.