Οι εντός έδρας αγώνες της ΑΕΛ εκτός Λάρισας την νέα σεζόν?

Οι εντός έδρας αγώνες της ΑΕΛ εκτός Λάρισας την νέα σεζόν?

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΑΕΛ να αγωνίζεται εκτός του νομού Λάρισας την επόμενο σεζόν άφησε ο Κώστας Πηλαδάκης, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με το «AEL FC Arena».

Είναι δύο τα σημαντικά προβλήματα και τα μεγάλα θέματα που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη. Το πρώτο μεγάλο θέμα έχει να κάνει με τις κακοτεχνίες που αφορούν την ΕΡΓΟ 3, η οποία εντάχθηκε στο άρθρο 99 και άφησε απλήρωτες τις υποχρεώσεις της τόσο προς επιχειρηματίες Λαρισαίους όσο και προς αυτούς που είναι εκτός πόλης», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Λάρισας στο «NovaΣΠΟΡ Fm».

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Η ΕΡΓΟ 3 έκανε μια δικαστική κίνηση να μπλοκάρει εγγυητικές, εμείς θέλαμε να διορθώσουμε κακοτεχνίες. Για παράδειγμα δεν είχαμε κλιματισμό με 40 βαθμούς θερμοκρασία. Δεν είχαμε ρυθμίσει προβλήματα πυρασφάλειας. Κάναμε προσπάθειες και απευθείας συναντήσεις με τους προμηθευτές της ΕΡΓΟ 3 να δούμε τι θα καταφέρουμε για να διορθώσουμε τα προβλήματα».

Όσο για τον ρόλο των εγγυητικών επιστολών, σχολίασε: «Οι εγγυητικές αυτό το ρόλο είχαν, να μπορούμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας από τη στιγμή που κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του σωστά. Υπάρχει η κίνηση της ΕΡΓΟ 3 δικαστικά, θα κάνουμε και εμείς τις δικές μας κινήσεις για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας. Η ΕΡΓΟ 3 προσπάθησε να πει ότι παρέδωσε το γήπεδο και όλα καλά, δεν είναι έτσι όμως. Η κεντρική κονσόλα διαχείρισης του γηπέδου, δεν λειτουργεί. Υπάρχουν ζητήματα με την πυρασφάλεια, με τον περιβάλλοντα χώρο, δεν είναι όλα απλά. Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας».

«Δεύτερο κομμάτι είναι η επιστροφή του ΦΠΑ. Για παράδειγμα, έγινε στο Καραϊσκάκη, επί υπουργίας του κ. Βενιζέλου στο πολιτισμού τότε. Το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι η τήρηση του νόμου. Περιμένουμε την επιστροφή του ΦΠΑ όπως έγινε στο Mall, σε αντίστοιχο ποδοσφαιρικό γήπεδο και έχουμε καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις προσπάθειες που έχουν κάνει, επεσήμανε: «Αντιλαμβανόμαστε πως είναι μια δύσκολη κατάσταση για την χώρα, έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και από τον περσινό Σεπτέμβριο περιμένουμε μια απάντηση. Ζητήσαμε εξώδικα να μας απαντήσουν εγγράφως για το τι ακριβώς γίνεται. Ακόμα να συμβεί αυτό. Μας είπαν να τιμολογήσουμε στη ΓΓΑ που έχει τεράστια προβλήματα και καταλαβαίνετε ότι ποτέ δε θα γινόταν τίποτα από τη ΓΓΑ. Έχουμε παραστεί 20 φορές στο υπουργείο και δεν έγινε τίποτα. Κάναμε ένα έργο ζωής για τη Θεσσαλία που έχει μεγάλο πρόβλημα. Δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, δόθηκε ζωή στην περιοχή, το κάναμε με απόλυτα ιδιωτικά κεφάλαια, δεν επιβαρύναμε κανέναν και έχουμε αυτή την αντιμετώπιση».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τον ρόλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, απάντησε: «Η ΓΓΑ είναι ιδιοκτήτης, εμείς έχουμε την εκμετάλλευση για 49 χρόνια και μετά επιστρέφει στο δημόσιο. Εμείς κάναμε όλες τις υποχρεώσεις μας, κάναμε ότι μας ζητήθηκε, ακόμα και τα γήπεδα τένις φτιάξαμε που μας ζητήθηκε την τελευταία μέρα να το κατασκευάσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον, εμείς δηλαδή το επόμενο βήμα που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε ένα πετόνι βενζίνη και να το κάψουμε! Δεν εξετάζω το ποιος είναι κυβέρνηση, υπάρχουν ικανά πρόσωπα να αναλάβουν την υπόθεση και να βρούμε μια άκρη».

Σε ερώτηση για τα χρήματα που απαιτούνται έτσι ώστε να λειτουργήσει το γήπεδο, σχολίασε: «Τα χρήματα που απαιτούνται αυτή τη στιγμή για τις κακοτεχνίες αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Εμείς εγείρουμε αυτό το θέμα, λόγω της έλλειψης ρευστότητας. Δηλαδή για παράδειγμα τώρα, οι εργαζόμενοι πως θα πληρωθούν για να πάνε διακοπές; Εμείς κάναμε τα πάντα, αποπληρώνουμε τραπεζικό δάνειο και μάλιστα το τραπεζικό ίδρυμα που μας έδωσε τα χρήματα έχει δείξει κατανόηση και δεν πιέζει για την αποπληρωμή των χρημάτων».

Ενώ για την ομάδα, συμπλήρωσε: «Έχουμε μια ομάδα που δεν ξέρει σε ποια κατηγορία θα παίζει, πώς να στηρίξει αυτό το γήπεδο; Δεν έχουμε κανένα τρόπο αντίδρασης, θα απολύσουμε όλο τον κόσμο που δουλεύει στο γήπεδο και ζητάω συγγνώμη για αυτό, αλλά δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για να γίνει αυτό. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να βρούμε μια λύση με τις εταιρίες που ασχολούνται με το γήπεδο, όμως κι αυτοί θέλουν τα χρήματά τους. Δεν μπορούν να περιμένουν επ’ αόριστον».

Για το αν κάποιος από τα αρμόδια υπουργεία ήρθε σε επαφή μαζί του, υπογράμμισε: «Δεν με ενημέρωσε και δε με ενόχλησε κανείς. Έχω ενημερώσει την ΓΓΑ για το ποιοι από το αρμόδιο υπουργείο χειρίζονται το θέμα, για να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να τιμολογηθεί η ΓΓΑ, από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό με το Καραϊσκάκη για παράδειγμα, ξανά επί υπουργίας του κ. Βενιζέλου».

Για το που θα παίζει η Λάρισα τη νέα σεζόν, υποστήριξε: «Έχουμε τεράστιο πρόβλημα, αναζητάμε γήπεδα εκτός του νομού. Όταν ήρθα στη Λάρισα, πλήρωσα την ανακατασκευή του Αλκαζάρ και το θέμα τακτοποιήθηκε μετά από τέσσερα χρόνια. Αυτό δεν το ξαναπερνάμε».

Σε ερώτηση για τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε: «Για εμάς είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Μελετάμε όλες τις υποθέσεις, θα μιλήσουμε και στο επόμενο συμβούλιο της Λίγκας, πρέπει να προχωρήσει η κάθαρση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μιλήσουμε με τις χορηγούς εταιρείες, να γίνει η κλήρωση και να αρχίσει το πρωτάθλημα για να έχουν οι ΠΑΕ έσοδα και κατ’ επέκταση να πληρώνονται ποδοσφαιριστές και εργαζόμενοι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Για το αν αισιοδοξεί για την κάθαρση του ποδοσφαίρου, τόνισε: «Εδώ που βρισκόμαστε, δεν πάει πιο κάτω. Όταν έχεις πιάσει πάτο μόνο προς την βελτίωση μπορείς να πας. Δικαστής δεν είμαι. Παρακολουθώ τις εξελίξεις και θέλω να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να κάνουμε την κριτική μας στο τέλος, όχι πιο πριν».

Για το αν συμφωνεί να αναλάβει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα, είπε: «Δε συμφωνώ να αναλάβει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε με την Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να θεσμοθετούμε πράγματα για παράδειγμα αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις με καλύτερα στάνταρ και συνέχεια να παρακάμπτονται και να μην ισχύουν».

Όσο για την υποψηφιότητα του Απόστολου Παπουτσάκη για την προεδρία της Λίγκας, σχολίασε: «Είναι ένας αξιοπρεπέστατος κύριος, έχω την καλύτερη των εντυπώσεων. Υπάρχουν και άλλοι καλοί, εγώ προσωπικά όμως δεν ενδιαφέρομαι καθόλου. Ο εκάστοτε πρόεδρος της λίγκας μπορεί να βοηθήσει όλες τις ομάδες. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές, θα έπρεπε όμως οι πλειοψηφίες που απαιτούνται να είναι πιο συντριπτικές για να φαίνεται και προς τα έξω ότι υπάρχει συλλογική θέληση σε θέματα κυρίως που αφορούν την κάθαρση και την βία».

«Θέλω το ποδόσφαιρο να έχει μεγαλύτερη ομόνοια και συντριπτικές πλειοψηφίες στις σοβαρές αποφάσεις. Αυτή είναι η άποψή μου και δεν αλλάζει», κατέληξε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...