Οι σταθμοί του γαλλικό Μετρό παίρνουν τα ονόματα των πρωταθλητών κόσμου (pics)

Ο υπόγειος του Παρισιού θα μετονομάσει έξι σταθμούς του Μετρό προς τιμήν πρωταθλητών κόσμου!

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας θα δανείσει το όνομά του σε έναν σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου, ενώ ο μεγάλος ποιητής και δραματουργός Βίκτορ Ουγκό θα μοιράζεται εφεξής την τιμητική του θέση στον χάρτη του υπόγειου σιδηροδρόμου της πρωτεύουσας με τον τερματοφύλακα και αρχηγό της ομάδας Ουγκό Γιορίς.
Με τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής να επιστρέφουν σήμερα τροπαιούχοι στην πατρίδα τους, η υπηρεσία μεταφορών της γαλλικής πρωτεύουσας RATP ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει έξι σταθμούς του μετρό προς τιμήν τους.
Ένας από αυτούς, ο Notre Dame des Champs, θα μετονομαστεί σε Notre Didier Deschamps (Ο Δικός μας Ντιντιέ Ντεσάμπ) προς τιμήν του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο Ντεσάμπ είναι ένας από τους μόλις τρεις άνδρες στην ιστορία της διοργάνωσης που σηκώνουν το τρόπαιο υπό αυτή την ιδιότητα, ενώ το έχει σηκώσει ως παίκτης στο Μουντιάλ του 1998.
Ο σταθμός Βικτόρ Ουγκό μετονομάζεται σε Βικτόρ Ουγκό Γιορίς από το όνομα του τερματοφύλακα της Εθνικής Ουγκό Γιορίς, ενώ ο σταθμός Μπερσί θα μετονομαστεί σε “Bercy les Bleus” (όπου “Les Bleus” αποκαλούν την Εθνική Ποδοσφαίρου της Γαλλίας).
Ο σταθμός Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ μετονομάζεται σε “On a 2 Εtoiles”, αντικαθιστώντας τον αείμνηστο ηγέτη με το σύνθημα “Έχουμε δύο αστέρια (etoiles) — ένα αστέρι για κάθε νίκη σε Μουντιάλ.

πηγή: amna.gr

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...