Ομπράντοβιτς: “Στη Φενέρμπαχτσε είχαμε 120 plays, μέχρι στιγμής στην Παρτίζαν έχουμε 15”

Για ακόμη μία φορά, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μοιράστηκε τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με συναδέλφους. Εν προκειμένω σε σεμινάριο προπονητικής στην Κροατία, εκεί όπου αναφέρθηκε στο κομμάτι της προπόνησης και της δουλειάς που κάνει με τους παίκτες του.

Ο προπονητής της Παρτίζαν ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ποτέ δεν κουβαλάω μαζί το κινητό μου σε προπόνηση, πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Αυτό ζητάω κι από τους παίκτες μου. Απαιτείται πάντα συγκέντρωση, γιατί όταν ανεβαίνουμε στο πούλμαν και τους βλέπω με την προσοχή στραμμένη στα κινητά, καταλαβαίνω τι είδους προπόνηση θα κάνουμε. Μου έχει συμβεί κιόλας σε ημέρα αγώνα, όταν πήγαμε για σουτ κι ένας παίκτης τραυματίστηκε. Αυτό συνέβη επειδή δεν είχε το μυαλό του σε αυτό που κάναμε” και προσέθεσε:

Στη Φενέρμπαχτσε, την τελευταία μου χρονιά στην ομάδα, είχαμε 120 επιθετικές επιλογές (plays) για διαφορετικές καταστάσεις, τώρα που είμαι στην Παρτίζαν βρισκόμαστε ακόμη στα 15 plays. Όλο αυτό απαιτεί μεγάλη αυτοσυγκέντρωση από την πλευρά των παικτών. Για 1 ώρα και 45 λεπτά δουλεύαμε αποκλειστικά στο “πέντε εναντίον κανενός”. Κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τα πιο απλά πράγματα. Κι από εκεί καταλήγεις σε μια κατάσταση όπου αυτοί που τα καταλαβαίνουν γίνονται νευρικοί. Δεν μιλάω μόνο για τη θέση κάθε παίκτη“.

Για να καταλήξει κιόλας με ένα… μάθημα προς όλους: “Αν βάλεις ένα εύκολο καλάθι στην προπόνηση, δεν σημαίνει ότι η επίθεσή σου δουλεύει καλά, αλλά -στις περισσότερες περιπτώσεις- πως η άμυνά σου είναι καταστροφή“.

Πηγή: Sport24.gr