Ο Άγιαξ στην Λάρισα (Video)

Ο Άγιαξ στην Λάρισα (Video)

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας όπου η Ακαδημία του Άγιαξ, με τον Υπεύθυνο των Ακαδημιών της Ελλάδας, Γιώργο Μακρή και συνεργάτη του στην Λάρισα και Λαρισαίου διεθνή ποδοσφαιριστή, Βαγγέλη Μόρα, όπου γνωστοποίησαν το πρόγραμμα του «Αίαντα» στην Ελλάδα και στην Λάρισα.

Μεταξύ άλλων τονίστηκαν τα εξής:

Βαγγέλης Μόρας: «Έχω φτάσει να παίζω στο εξωτερικό και σε ένα υψηλό επίπεδο. Εφόσον εγώ έχω φτάσει να παίζω σε ένα τέτοιο επίπεδο μπορούν και άλλα παιδιά. Ο Άγιαξ έρχεται στην Λάρισα για να βοηθήσει τα ταλέντα της Λάρισας.Τα»

Γιώργος Μακρής (Υπεύθυνος Ακαδημιών Άγιαξ – Ελλάδα): «Ο Άγιαξ δεν έχει ακαδημίες πουθενά στον κόσμο. Η μοναδική δική του ακαδημία είναι στο Κέιπ Τάουν. Μετά από 10 χρόνια ο πρόεδρος με πολύ κόπο κατάφερε να πάει τον Άγιαξ στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας τον Αίας. Επομένως ο Άγιαξ χρωστάει κιόλας στην Ελλάδα. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου 20 ακαδημιών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει να κάνει και με την εκπαίδευση των παιδιών του. Στην Ελλάδα έχει ταλέντο. Τον τελευταίο καιρό πολλά είναι τα ταλέντα που φεύγουν από την Ελλάδα και πηγαίνουν στην Ολλανδία για να παίξουν ποδόσφαιρο. Το πρόγραμμα είναι 5αντές και εάν είναι επιτυχημένο τότε θα ανανεωθεί για άλλα 5 χρόνια. Τον πρώτο χρόνο θα ασχοληθούμε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Το δεύτερο χρόνο θα ασχολούνται με την ενδυνάμωση τους. Όλα θα αξιολογούνται από τους Ολλανδούς. Ο στόχος είναι ένας αθλητής από την Ελλάδα να ενταχθεί στην ακαδημία του Άγιαξ εντός των πρώτων 5 χρόνων».

* Να τονίσουμε πως η έναρξη των ακαδημιών θα ξεκινήσει παράλληλα με το σχολείο και η επιλογή  παικτών θα γίνει με δοκιμές.

[youtube eJyRRUUKdJA]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...