Ο ΕΣΑΚΕ χορήγησε άδεια στον Απόλλωνα, όχι όμως και στη Λάρισα που πλέον όλα είναι στον «αέρα»

Αβέβαιο πρέπει να θεωρείται το μέλλον της ΚΑΕ Λάρισας στην Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να ανακοινώνει πως ο Απόλλωνας Πάτρας αποκτά και πάλι δικαίωμα συμμετοχής στην A1, κάτι το οποίο δεν έγινε όμως και την για την Λαρισινή ομάδα, το μέλλον της οποίας βρίσκεται σε ένα τεντωμένο… σχοινί!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την πλήρωση από την Απόλλων Πατρών 1926 ΚΑΕ των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και της χορήγησε δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την Λάρισα ΚΑΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έκανε επίσης δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την μη πλήρωση από αυτήν των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και ως εκ τούτου δεν της χορήγησε δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημa».

Πλέον η ΚΑΕ Λάρισα είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού το νέο θεσμικό πλαίσιο από τον ΕΣΑΚΕ δεν αφήνει πολλά περιθώρια παραμονής στην κατηγορία, ακόμη κι αν η ομάδα προσφύγει στην επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εκτός και αν η ομάδα καταφέρει και πάρει το πράσινο φως από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και εν συνεχεία ζητήσει από τον ΕΣΑΚΕ να αλλάξει την αρχική του απόφαση ή αν συμβεί το απροσδόκητο…

Πηγή: OnLarissa.gr