Ο Φώτης Τακιανός ανέλαβε την Λάρισα για να φτιάξει την ψυχολογία της!

Έτοιμος για να χτίσει την νέα Λάρισα δήλωσε ο Φώτης Τακιανός, ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκο Παπανικολόπουλο στον πάγκο της ομάδας.

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος αποχώρησε από την Λάρισα και ο Φώτης Τακιανός τον αντικατέστησε, με στόχο να βοηθήσει την ομάδα της Θεσσαλίας να μείνει στη Stoiximan Basket League.

Η ομάδα δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, έχει ρεκόρ 1-5 μετά από την 7η αγωνιστική, γι’ αυτό και ο Έλληνας προπονητής έθεσε ως προτεραιότητά του την βελτίωση της ψυχολογίας των παικτών.

«Είναι δεδομένο ότι η ομάδα είναι σε δύσκολη κατάσταση, αλλά βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος, υπήρχαν διάφορες ατυχίες. Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματα δεν ήρθαν και αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι να αλλάξει την ψυχολογία της. Καταλαβαίνετε ότι μετά από συνεχόμενες ήττες ίσως κλονίζεται η αυτοπεποίθηση, η εμπιστοσύνη, και θα πρέπει να υποστηρίξουμε τους παίκτες γιατί το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο αποδίδεις όταν είσαι καλά ψυχολογικά. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες, θα πρέπει να βοηθήσουμε το σύνολο ώστε να ανακάμψουν ψυχολογικά» ήταν τα λόγια του Τακιανού.

Ο Τακιανός παραδέχθηκε, επίσης, ότι θα «αξιολογήσω το υπάρχον υλικό. Εδώ ήρθα για να χτίσω, που σημαίνει ότι πρώτα θα γίνει αξιολόγηση, θα δούμε ποια παιδιά μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας και σαφώς εάν διακρίνω ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές ή ότι πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα κατά κάποιο τρόπο, έχω συζητήσει ήδη με τη διοίκηση και έχω πάρει το πράσινο φως για να το κάνω. Πρώτα όμως θα κάνω επαναλαμβάνω μία αυστηρή αξιολόγηση στο υπάρχον υλικό ώστε ούτε η ομάδα σε προτεραιότητα αλλά ούτε και οι παίκτες να αδικηθούν».