Πάλεψε στη λάσπη, αλλά δεν τα κατέφερε…

Ο Τύρναβος υποδέχτηκε την σαφώς ανώτερη Κέρκυρα στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με την ομάδα του Τάσου Μπεριτζά να χάνει με 2 – 0 μη έχοντας ουσιαστικά κάποιο ενδιαφέρον για τον επαναλητπικό.

Οι παίκτες του Τυρνάβου προσπάθησαν να φάνουν αντάξιοι των αντιπάλων τους πετυχαίνοντας το μάλιστα για ένα μεγάλο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν και ο Τύρναβος μπήκε δυνατά με την έναρξη του δευτέρου μέρους και μέχρι και το 75′ όπου δέχτηκε το δεύτερο γκολ έλεγχε πλήρως το παιχνίδι δίχως βέβαια όμως να έχει δημιουργήσει την μεγάλη φάση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Τύρναβος όπως και ήταν λογικό περίμενε τον αντίπαλο του, έχοντας και ως σύμμαχο τον… κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, μιας και μισή ώρα πριν την συνάντηση έριχνε… “καρέκλες”. Η ομάδα από το νησί των Φαιάκων προσπαθούσε να αναπτυχθεί από την αριστερή πτέρυγα κυρίως και με τον Αρμένη, δίχως να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Στο 26ο λεπτό ο Πέτρος Διβανές έχασε την μπάλα στο κέντρο δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα της Κέρκυρας να βγει απειλητικά μπροστά από τα καρέ του Γούπου, με τον Σιάτρα να ανατρέπει τον Διαμαντόπουλο και τον κ. Δημητρόπουλο να υποδυκνύει την άσπρη βούλα. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανοίγοντας το σκορ. Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν εξελίχθηκε κάτι τα αξιοσημείωτο μπροστά στα δύο καρέ των δύ ομάδων, πέραν ενός ακυρωθέν γκολ του Νόνη, σωστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Τάσου Μπεριτζά ανεβάσαν στροφές πιέζοντας κια κλείνοντας την Κέρκυρα στα καρέ της. Μια γρήγορη αποβολή του Σιάτρα με δεύτερη κίτρινη στο 56′ δεν επηρέασε το Τυρναβίτικο συγκρότημα όπου συνέχισε την σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Μάλιστα ο Τύρναβος δεν έμεινε για αρκετό διάστημα με ένα παίκτη λιγότερο, καθώς τον ίδιο δρόμο με τον Δημήτρη Σιάτρα ακολούθησε και ο Καραπέτσας στο 63′, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη – κόκκινη.

Ο επίλογος της αναμέτρησης γράφτηκε από τον Σίμωση ο οποίος λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας της Κέρκυρας δίνοντας της παράλληλα σημαντικό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο νησί των Φαιάκων.

Οι Συνθέσεις

Τύρναβος (Τάσος Μπεριτζάς): Γούπος, Αθανασούλης, Περήφανος, Νόνης, Σιάτρας, Αντωνόπουλος (73′ Αγρόδημος), Διβανές (51′ Παπαγεωργίου), Μεζίνι, Μπουσινάκης (32′ Κακαβίτσης), Τσούκαλος, Οικονόμου.

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Στρατηλάτης, Λάμπρου, Πετρούσης, Σταματογιάννης, Διαμαντόπουλος, Ουσέρο (81′ Γκούμας), Αρμένης, Τσουμάνης, Βασιλογιάννης (70′ Σίμωσης), Καραπέτσας, Κρητικός (66′ Τσουκάνης).

Διαιτητική Τριπλέτα
Δημητρόπουλος, Γεωργιάδης, Κουρομπίλια.