Πέσιτς για Τεόντοσιτς: “Του είπα ότι υπάρχουν καλύτεροι παίκτες αυτή τη στιγμή”

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς τοποθετήθηκε για τον αποκλεισμό του Μίλος Τεόντοσιτς από το EuroBasket ξεκαθαρίζοντας τους λόγους που του έκαναν να φτάσει σε αυτή την απόφαση.

Το “κόψιμο” του Μίλος Τεόντοσιτς από την εθνική Σερβίας, συνεχίζει να απασχολεί τα Μέσα της Σερβίας με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ο κόουτς της Εθνικής Σερβία ξεκαθάρισε ότι είναι δική του απόφαση σύμφωνα με το καλό της ομάδας τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή έχει καλύτερους παίκτες στη θέση του.

Αναλυτικά όλα όσα είπε για το θέμα: “Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έπρεπε να κάνουμε κάποιες επιλογές σχετικά με την ομάδα. Αυτό γίνεται συνήθως κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, το κάναμε και δεν υπάρχουν μυστικά.

Τίποτα δεν έγινε στην τύχη. Θέλαμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Δεν είχα προπονήσει πολλούς παίκτες για αρκετό καιρό, κάποιους άλλους τους ήξερα, αλλά ήταν απαραίτητο να έρθω σε επαφή με όλου για να δω σε τι κατάσταση είναι για όταν βρεθούμε όλοι μαζί.

Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό γνωρίζουν ότι πρέπει να παίρνονται αποφάσεις, όχι μόνο για τις εθνικές ομάδες. Οι αποφάσεις είναι διαφορετικές σε επίπεδο συλλόγων και διαφορετικές σε μια εθνική ομάδα. Είδα ότι κάποιες αποφάσεις προκάλεσαν δυνατές αντιδράσεις, ειδικά στην περίπτωση του Μίλος Τεόντοσιτς.

Πριν προλάβω να ενημερώσω την υπόλοιπη ομάδα είδα ότι όλα τα Μέσα είχαν γράψει ότι ο Τεόντοσιτς είναι εκτός. Ήσασταν λάθος. Μετά από αυτό οι συνεργάτες μου με κάλεσαν, αλλά δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν. Ήθελα να κρατήσω την ηρεμία στην εθνική ομάδα.

Η δουλειά μας είναι η ομάδα, η ομάδα ενημερώθηκε λίγο αργότερα, αλλά όλοι γνώριζαν τι σκεφτόμουν ότι πήρα την απόφασή μου. Κάναμε μία καλή κουβέντα. Η απόφαση είναι δική μου, δεν είναι εύκολη, αλλά δεν είναι και με κανέναν παίκτη. Πιθανότατα να μην το περίμενε, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού.

Του είπα ευθέως ότι δεν μπορούσα, μετά από όσα είχα δει, να του προσφέρω την ίδια θέση με αυτή που είχε μέχρι τώρα στην εθνική ομάδα και ότι θα στραφώ σε παίκτες που πιστεύω ότι μπορούν να μου δώσουν περισσότερα αυτή τη στιγμή

Φυσικά υπήρξε μεγάλη συζήτηση επί του θέματος, ξέρουμε ότι είναι αρχηγός και ένας σπουδαίος γκαρντ. Σκεφτήκαμε μήπως μείνει ως αναπληρωματικός. Ποτέ δεν ήταν ένας παίκτης που θα ερχόταν από τον πάγκο.

Του είπε ότι έχω καλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή από εκείνον σε αυτές τις θέσεις. Του είπα ότι η ομάδα δεν φτιάχνεται από τους 12 καλύτερους παίκτες, αλλά τους 12 που ταιριάζουν καλύτερα. Με ευχαρίστησε όπως τον ευχαρίστησα και εγώ για τον τρόπο που πήρε την είδηση”

Πηγή: Sport24.gr