Πανάξια πρωταθλήτρια εφηβικού η ΑΕΛ

Παρ’ ότι βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, η ομάδα της ΑΕΛ παίζοντας θαυμάσιο ποδόσφαιρο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε την ανατροπή και την επανάληψη της κατάκτησης του τροπαίου για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η εξέλιξη του σημερινού μεγάλου τελικού του AEL FC ARENA θύμισε επανάληψη του περσινού τελικού του Σταδίου Αλκαζάρ.

Μόλις στο 3’ η ΑΕΛ βρέθηκε να χάνει με 0 – 1 μετά από εκτέλεση φάουλ και κοντινή κεφαλιά. Με απόλυτη ηρεμία, συγκέντρωση και οργάνωση, οι παίκτες της ΑΕΛ κατάφεραν για μια ακόμη φορά την ανατροπή στην φετινή σεζόν.

Αρχικά ο Κόκρας στο 15’ με θαυμάσιο απευθείας πλασέ, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση (κάθετη μπαλιά Γαρυφαλλόπουλου, επέλαση Αλατά από δεξιά και παράλληλη πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής) πέτυχε την δίκαιη ισοφάριση. Δέκα λεπτά αργότερα οι Κανταρίνος με Γαρυφαλλόπουλο συνδυάστηκαν άψογα και ο πρώτος με θεαματική προσποίηση στην μικρή περιοχή ελευθερώθηκε και πλάσαρε με το αριστερό για το 2 – 1, μέσα σε αποθέωση από τους περίπου 1000 θεατές της αναμέτρησης.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με ποδοσφαιρική υπεροχή της ΑΕΛ, αλλά δίχως ουσιαστικό τελείωμα στις φάσεις που δημιουργούσε. Το τελικό 2 – 1 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης και την σαφή ανωτερότητα της ΑΕΛ, αλλά η ανατροπή του σκορ για μια ακόμη φορά καταδεικνύει την ποιότητα και τον χαρακτήρα του συνόλου του Νίκου Βλαχούλη, αλλά και του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

ΑΕΛ (Νίκος Βλαχούλης): Κύρκο, Μάνικο, Περδίκη, Σελήνη, Τζήκα, Ντουνούδη, Νασιάκο, Αλατά, Γαρυφαλλόπουλο, Κανταρίνο, Κόκρα.

Αγωνίστηκαν και οι: Κίτσιος, Τόντος, Δεσύλλας, Κανταρίνος Ν., Βάνης. Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης οι Δριστέλλας, Συράκης, Ταμανάκιας, Καρανίκας, Καψάλης και Κυρίτσης.

Συνοδοί αποστολής: Γραβάνης Αντ. (έφορος ποδοσφ. τμήματος), Λιντέρης Νικ., Σταματάκη Στ., Χολέβας Δ., Ολύμπιος Αθ., Νάκας Γ., Σοφός Γρ., Δήμας Γ.

Την βιντεοσκόπηση επιμελήθηκε ο κ. Χαρισούλης Γιάννης και την φωτογράφηση ο κ. Νίκος Κούτρας.