Παναχαϊκή: Ψάχνουν… συμπόρευση!

Σήμερα το απόγευμα το κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα σε ΠΓΕ και ΠΑΕ στο κλειστό της Αγυιάς *Θολή κατάσταση με πολλές εκκρεμότητες, αλλά καλές προθέσεις.

Το πιο σημαντικό ζήτημα παίρνει σειρά για την Παναχαϊκή και σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της ομάδας, στα γραφεία της Ερασιτεχνικής, θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού του προέδρου της ΠΓΕ Παναγιώτη Σεμιτέκολου και του προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Μπάρλου, με κεντρικό θέμα συζήτησης το γήπεδο της Αγυιάς.

Οι δύο πλευρές καλούνται να συζητήσουν τον τρόπο συνεργασίας τους, ώστε η ομάδα ποδοσφαίρου να αγωνιστεί στη φυσική της έδρα και τη νέα σεζόν. Ήδη υπάρχει ένα 5ετες συμβόλαιο σε ισχύ, που ανήκει στην προηγούμενη διοίκηση και που θέλει να αναπροσαρμόσει η νυν.

Μαζί με αυτό, στο τραπέζι θα πέσει και το θέμα των ακαδημιών που αποτελεί για την ΠΑΕ σημαντικό κομμάτι στη συμφωνία, αλλά κι ένα μεγάλο σκόπελο.

ΠΑΕ: Αγυιά, με λιγότερα χρήματα και περισσότερα έργα!

Η πρόθεση της «κοκκινόμαυρης» ΠΑΕ, είναι να παραμείνει η ομάδα στη φυσική της έδρα στην Αγυιά αλλά υπό όρους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Μπάρλος.

Η ύπαρξη και λειτουργία της Οβρυάς, σημαίνει λιγότερη χρήση της Αγυιάς από την ΠΑΕ, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι των προπονήσεων, όσο και στη χρήση των γραφείων, ενώ έχει αναφερθεί ότι ο πρόεδρος της ομάδας έχει πρόθεση να επιδιορθώσει πολλά κομμάτια του γηπέδου και να καλυφθεί ένα κομμάτι από το ποσό ενοικίου με προσωπική εργασία.

Οι ανάγκες της Αγυιάς είναι πολλές και ειδικά για να μπορέσει να πάρει άδεια για την Super League 1, θα πρέπει να γίνουν αρκετές βελτιώσεις γενικά.

ΠΓΕ: Διευθέτηση χρέους και συμφωνία αντίστοιχη της 5ετιας

Από την άλλη πλευρά, οι πληροφορίες από την «Έρα», αναφέρουν ότι βασική προϋπόθεση για να υπάρξουν οι όποιες συζητήσεις είναι να διευθετηθεί το χρέος που υπάρχει και αγγίζει τα 18.000€ (ή 27.000€ αν υπολογίσουμε και το διάστημα του «κορωνοϊού» που όμως δεν έχει γίνει χρήση γηπέδου) και από ‘κει και πέρα να βρεθεί λύση στο μηνιαίο ενοίκιό που απαιτείται από πλευράς ποδοσφαιρικής ομάδας προς το μητρικό σωματείο.

Η ΠΓΕ δύσκολα θα δεχτεί οποιαδήποτε εργασία στο γήπεδο της, αφού βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η ανάπλαση του γηπέδου της Αγυιάς από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα αναλάβει την περάτωση του έργου έχοντας εξασφαλίσει ΕΣΠΑ σχεδόν 3εκ.€ που θα καλύψει το ολικό λίφτινγκ του γηπέδου.

Παναχαϊκή 2014 (Ακαδημίες): Το συμβόλαιο εμπόδιο…

Τεράστιο κεφάλαιο στην επικείμενη -αν όλα πάνε καλά- συμφωνία των δύο πλευρών είναι οι ακαδημίες ποδοσφαίρου της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης, ή Παναχαϊκή 2014 όπως είναι γνωστές εδώ και 6 χρόνια. Από το περασμένο καλοκαίρι, την διαχείριση τους έχει αναλάβει ο Στάθης Τσαρτόλιας (ανιψιός του παλαίμαχου Ανδρέα Γιώτη), ο οποίος και «τρέχει» το όλο πρότζεκτ.

Το συμβόλαιο των 10 ετών που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές και η κατάθεση του ενοικίου χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές, έχουν δημιουργήσει μια συνεργασία μεταξύ ΠΓΕ και των υπευθύνων της Σχολής που είναι δύσκολο να διακοπεί, αφού κανείς δεν έχει παράπονο από αυτήν.

Βέβαια και ο Γιώργος Μπάρλος έχει κάθε δικαίωμα να θέλει οι ακαδημίες να υπάγονται στην ΠΑΕ και έτσι θα πρέπει να γίνει, αλλά για να «σπάσει» το συμβόλαιο του Τσαρτόλια θα πρέπει να πληρώσει ή να βρει άλλο τρόπο συνεργασίας μεταξύ τους. Και αυτό είναι ένα βασικό σημείο που θα κρίνει την πορεία της κουβέντας.

Πηγή: matchnews

The post Παναχαϊκή: Ψάχνουν… συμπόρευση! appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com