Παπαδημητρίου: «Η φωτοβολίδα γρήγορα φτάνει ψηλά, αλλά σβήνει αμέσως» (Aud)

Στον Pressing 90.1 FM και στην εκπομπή του Δημήτρη Πετρωτού, «Αλί, Balι και Τρις…αλλοί» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο υπεύθυνος της Larissa Futsal Academy, Χρήστος Παπαδημητρίου, δίνοντας το στίγμα για την επόμενη ημέρα στο Futsal στη πόλη μας.

Πιο Αναλυτικά:

«Πολλοί γονείς ρωτούν πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά στις προπονήσεις. Ανυπομονούν. Και φυσικά και τα παιδάκια θέλουν περισσότερο από τους γονείς. Το futsal είναι μια άλλη μορφή ποδοσφαίρου. Η Larissa Futsal Aacademy ξεκίνησε από τον Φλεβάρη του 2019, ξεκινώντας τις διαδικασίας με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Είμαστε αναγνωρισμένοι από την ΕΠΟ, είμαστε μέλος της ΠΕΠΣΣ, της Πανελλήνιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας. Προπονούμαι παιδάκια ηλικίας 4-12. Η φετινή χρονιά για εμάς ήταν η πρώτη και ούτε και εμείς δεν περιμέναν πως θα πάμε τόσο καλά. Έχουμε και συνεργάτες βέβαια. Τον Γιώργο τον Μανάκη που προπονεί επίσης τα παιδιά μαζί με τον Βασίλη τον Παπακωνσταντίνου και τη Μαρία τη Κανάκη, διατροφολόγος. Είμαστε και εμείς σε αναστολή από τον Μάρτιο και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Τη φετινή χρονιά δεν θα γίνει κάτι φαντάζομαι. Σήμερα κιόλας σε Εθνικό επίπεδο το φούτσαλ, έχει Α΄ και Β΄ Εθνική, θα συνδριάσει το Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ όπου θα γίνει γνωστό και τι θα γίνει με τις Εθνικές κατηγορίες, αλλά υπάρχει η προδιάθεση να ακολουθηθεί η γραμμή της ΕΠΟ. Υπάρχει και η Εθνική ομάδα όπου θα έπαιζε προκριματικό αγώνα, ο οποίος αναβλήθηκε και φαντάζομαι θα γίνει τον Σεπτέμβρη για το Euro 2022».

Για το ανδρικό τμήμα το οποίο θα γινόταν…

«Φιλοδοξούσαμε την επόμενη χρονιά να φτιάξουμε και ανδρικό τμήμα. Είχαμε έρθει σε επαφή με τους ποδοσφαιριστές, ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις τον Μάρτιο, αλλά λόγω πανδημίας όλα πήγαν πίσω. Πολλοί ρωτάνε ή πολλοί μάλλον μας είπαν γιατί δεν ξεκινάμε να μπούμε τώρα από τον Οκτώβρη στο πρωτάθλημα, δεν μπορείς να βάλεις αθλητές κατευθείαν. Το Futsal είναι ποδόσφαιρο. Η πάσα, το σουτ, αλλά οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί. Δεν μπορείς να πετάξεις έναν αθλητή σε ένα άγνωστο περιβάλλον κατά κάποιον τρόπο, σε άγνωστους κανονισμούς να παίξει. Η φιλοσοφία η δική μας είναι να κάνουμε βάσεις καλές, δυνατές και να χτίσουμε όποτε θέλουμε. Εάν δεν έχεις καλές βάσεις, καλά θεμέλια δεν μπορείς να χτίσεις. Το πρωτάθλημα της Σάλας ξεκινά τον Οκτώβρη γιατί είναι και μικρότερο όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων. Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Χρειάζεται να κάνεις κάποια φιλικά, μια προετοιμασία. Αυτό τώρα δεν μπορείς να το κάνεις. Εμείς είχαμε σκοπό να μαζευτούμε τον Μάρτιο, να ξεκινήσουν τα παιδιά, είχαμε έρθει σε επαφή με κάποιες ομάδες να κάνουμε κάποια φιλικά, να μπουν στη φιλοσοφία του αθλήματος, το πνεύμα και έτσι να ξεκινήσουμε. Να έχουνε μια εμπειρία. Μικρή μεν, αλλά να την έχουνε. Δεν μπορείς να πάρεις κάποιον ποδοσφαιριστή και να τον βάλεις να παίξει έτσι απλά. Είναι δύσκολο. Αναμένουμε τις εξελίξεις. Θα συνεδριάσει και το ΔΣ του συλλόγου και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί. Πάντως δεν θεωρείται εφικτό να κατεβούμε στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Αλλά της μεθεπόμενης. Σκεφτόμαστε να συστήσουμε την ανδρική ομάδα όπως και να έχει και να πάιξουμε κάποια φιλικά του χρόνου, να το γνωρίσει και ο κόσμος, να το φέρουμε στη πόλη, να έρθει να το δει. Είναι ένα ωραίο άθλημα, εντυπωσιακό. Πέρυσι στους τελικούς της Ισπανίας, που είναι πολύ μπροστά όσον αφορά το ποδόσφαιρο, στο Παλάου Μπλαουγκράνα στη σειρά των τελικών η Μπαρτσελόνα είχε μαζέψει 15.000 κόσμο για να δει τον τελικό του Futsal με την Ίντερ Movistar. Εμείς δεν μπορούμε να φτάσουμε αυτό το επίπεδο. Το Futsal στην Ισπανία έχει μέσο όρο εισιτηρίων 12.000, το οποίο σε εμάς ούτε η Super League δεν το έχει. Αξίζει όμως ο κόσμος να έρθει να το δει και να το γνωρίσει».

Για το εάν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο όσον αφορά παίκτες και προπονητή…

«Όχι. Δεν μπορώ (σ.σ. γέλια). Το πιο πιθανό όνομα για προπονητής, ήταν ο Βασίλης ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή και με τον προπονητή της Εθνική, τον κ. Ζιάβα, ο οποίος μας προσφέρει και την τεχνογνωσία του και τον ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό. Γενικά είμαστε σε συνεχείς επαφής με την ομοσπονδία στην Αθήνα. Σιγά – σιγά όλα. Δεν βιαζόμαστε καθόλου, θέλουμε να κάνουμε κάτι ωραίο, κάτι καλό. Όταν βιάζεσαι η φωτοβολίδα πολύ γρήγορα φτάνει ψηλά, αλλά σβήνει αμέσως. Θέλουμε να έχουμε κάτι καλό. Δεν θέλουμε να κατέβουμε σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν θα είμαστε σωστά προετοιμασμένοι».