Παπαθεοδώρου: «Ο παράγοντας της διαιτησίας υπάρχει στα παιχνίδια μας»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σχολίασε την έβδομη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ, στάθηκε στην απόδοση του Πέτεγουεϊ κι αναφέρθηκε στον παράγοντα της διαιτησίας.

«Έγινε ένα παιχνίδι πολύ καλής ποιότητας. Τόσο ατομικά όσο και τακτικά. Με τον τρόπο που έπαιξαν οι δυο ομάδες αναδείχθηκε το ταλέντο των παικτών τους. Αυτή είναι κι η ουσία του αθλήματος. ‘Ήμασταν βέβαιοι πριν το παιχνίδι πως θα είναι δυσκολότερο από εκείνο με την ΑΕΚ, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά. 

Το Λαύριο παίζει με ένα στυλ που προσαρμόζεται στις ικανότητες των παικτών του. Με τις αναγκαστικές αλλαγές στο ρόστερ του έχασε κάπως τη χημεία και το ρυθμό του. Παραμένει όμως δεμένη ομάδα με γρήγορο ρυθμό. Είχαμε την έλλειψη δυο σημαντικών παικτών και την κούραση από το παιχνίδι της Τετάρτης. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν είχαμε ενέργεια κι ήμασταν παθητικοί στην άμυνα. Το Λαύριο με υπομονή γύρισε το παιχνίδι και στις αρχές της τρίτης περιόδου πήρε τη διαφορά» εξήγησε αρχικώς ο προπονητής του «Δικεφάλου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πρώτη φορά ένιωσα τέτοια ατμόσφαιρα χωρίς να είναι ντέρμπι. Πήραμε ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση από τον κόσμο μας. Σε συνδυασμό με την άνοδο της απόδοσής μας στην άμυνα πήραμε τη νίκη. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Με την ενίσχυση του κόσμου και το παρόν υλικό μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Πρέπει να παίζουμε στο γήπεδο μας και να νιώθουμε την πίεση. Είναι επιπλέον κίνητρο για εμάς και μας δίνει μεγάλη ώθηση. Η διακοπή δεν είναι υπέρ μας. Έχουμε ψυχολογία και ρυθμό. Χρειαζόμαστε πάντως ξεκούραση λόγω των πολλών παιχνιδιών και των προβλημάτων τραυματισμών. Ελπίζω να παρουσιαστούμε με την ίδια και καλύτερη εικόνα και να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε ως το τέλος. Συγχαρητήρια για το Λαύριο που μαζί με Προμηθέα στα πρώτα 3/4 του πρωταθλήματος αποτελούν τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις». 

Για τη σημασία της νίκης παρά τις απουσίες των Λάκι Τζόουνς και Αντώνη Κόνιαρη: «Ξέρουμε ότι η ομάδα έχει δώδεκα παίκτες. Έχουμε ένα πραγματικά καλό και γεμάτο ρόστερ. Αυτό φαίνεται και στο ότι όλοι μαζί οι πακτες κατάφεραν να καλύψουν τις απουσίες που είχαμε και να κερδίσουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Μπορεί πλέον να υπάρχει μόνο ένα παιχνίδια την εβδομάδα αλλά είναι πολυτέλεια να έχουμε παίχτες που έχουν δίψα για να παίξουν και θέλουν να πετυχαίνουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα». 

Για το αν περίμενε τέτοια απόδοση από τον Τεράν Πέτεγουεϊ: «Όταν ένας παίχτης βάζει 34 πόντους δεν το λες κι αναμενόμενο ή φυσιολογικό. Ο τρόπος που αμύνεται το Λαύριο μας έδωσε την δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως έχουμε παίχτη που θα μπορέσει να βρει σκορ στο ένας με έναν. Ήταν καθοριστικός με τις αποφάσεις του και την  εκτελεστική του ικανότητα. Τέτοιος παίχτης είναι ο Πέτεγουεϊ». 

Για τον παράγοντα της διαιτησίας: «Έχω τοποθετηθεί μια φορά δημόσια για αυτό το θέμα. Θα είμαι ειλικρινής. Θεωρώ ότι υπάρχει αυτός ο παράγοντας στα παιχνίδια μας. Από την άλλη πλευρά, επειδή κι εγώ έχω βρεθεί σε ανάλογη θέση με τον κ. Σερέλη δεν θα ήθελα να μειώσω την προσπάθεια της αντίπαλης ομάδας. Οι δύο εκ των τριών διαιτητών ήταν σε καλό επίπεδο. Εμείς έχουμε συζητήσει κάποια πράγματα με τους παίκτες μας και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100%. Δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι αν ασχολούμαστε συνεχώς με αυτή την υπόθεση. Θεωρώ πως ειδικά ο πρώτος διαιτητής του αγώνα κράτησε το παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο, ένα παιχνίδι με πολλές επαφές και δύσκολες φάσεις».

 

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...