Παρέμβαση Κόκκαλη για τον «Αρμαγεδδώνα» στα κεράσια της Αγιάς – «Χάθηκαν» τόνοι προϊόντος από τις καιρικές συνθήκες

Την παρέμβαση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλη Κόκκαλη προκάλεσε η δραματική κατάσταση που επικρατεί στους κερασοπαραγωγούς της Αγιάς, εκεί όπου η παραγωγή φέτος είναι σχεδόν μηδενική λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τους προηγούμενους μήνες.

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή πραγματοποιώντας αυτοψία σε δένδρα εκεί όπου η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Μαζί του ήταν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγιάς «Κίσσαβος» κ. Γιώργος Ζέικος, ο αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Βασίλης Σμυρλής, ο αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Ευάγγελος Κρανιώτης και ο παραγωγός κ. Γιάννης Ζαχαράκης.

Ακολούθως, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Η εικόνα που αντίκρισα σήμερα στις κερασιές ήταν απελπιστική. Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως πέρυσι τον Μάιο η συγκομιδή κερασιού στην επαρχία Αγιάς ήταν 40 τόνοι, ενώ φέτος ούτε καν ένας τόνος! Αρχικά ήταν ο παγετός της άνοιξης και στη συνέχεια οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων που οδήγησαν στη ραγδαία μείωση της συγκομιζόμενης παραγωγής, ενώ και αυτά τα κεράσια που έμειναν στα δέντρα έχουν σκιστεί από τις καιρικές συνθήκες!

Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον ΕΛΓΑ επισημαίνοντας πως αποτελεί χρέος και υποχρέωση να σταθεί άμεσα στους κερασοπαραγωγούς εκκινώντας άμεσα τη διαδικασία για δίκαιες και γρήγορες εκτιμήσεις.

Δεσμεύομαι πως θα παρακολουθώ στενά τη διαδικασία αυτή σε συνεργασία με τους οικείους συνεταιρισμούς και τους αγρότες» κατέληξε.