Παρασίδης: «Έδειξαν τις δυνατότητές τους»

Ο Παναγιώτης Παρασίδης πραγματοποιεί, για την «ΩΡΑ των σπορ», σύντομη αναδρομή στη σεζόν και αναδεικνύει το κυριότερο κέρδος από την προσπάθεια.

Βρέθηκε στην Κατηγορία από το… παράθυρο που ξαφνικά άνοιξε το καλοκαίρι η ΕΠΟ, δίνοντας τη δυνατότητα σε δευτεραθλητές και τριταθλητές Ενώσεων να καλύψουν κενά που θα δημιουργούνταν από ομάδες που δεν θα δήλωναν συμμετοχή κι ας μην επρόκειτο για πρωταθλήτριες.

Αντικατέστησε, λοιπόν, τον Αιγινιακό με πρωταρχικό στόχο να κάνει το «ταξίδι» και να αποκτήσει την εμπειρία. Εν τέλει, ο Δίας Δίου έφτασε να παλεύει για τη σωτηρία του, στο -ίσως- πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα μεταξύ των οκτώ ομίλων της φετινής σεζόν. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε οι ελπίδες του είναι απειροελάχιστες, με τη βαθμολογική… ανομβρία των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών να στοιχίζει καθοριστικά.

Με την «ευκαιρία» της διακοπής στη δράση, η «ΩΡΑ των σπορ» επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Παρασίδη, ο οποίος προσπάθησε από το «τιμόνι» να φέρει εις πέρας την «περιπέτεια» της νεοφώτιστης ομάδας. Ο 39χρονος τεχνικός έκανε μία σύντομη αναδρομή στη σεζόν, εντοπίζοντας την κύρια αιτία που έκανε τον στόχο του Δία να μοιάζει σήμερα ακατόρθωτος.

Συγκεκριμένα: «Ανέλαβα μία ομάδα με πολλά προβλήματα που δεν είχαν να κάνουν μόνο με το αγωνιστικό. Είχε δομηθεί για να παίξει στο τοπικό, με παιδιά που είχαν ρυθμίσει τη ζωή τους και τις δουλειές τους αναλόγως, δουλειές που τους αποσπούσαν αρκετό χρόνο. Τη στιγμή που ανέλαβα, η ομάδα ήταν σε μία άσχημη κατάσταση, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Προσπαθήσαμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση, βρήκαμε μία φόρμουλα και, έτσι, η ομάδα για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα ήταν ανταγωνιστική» σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε: «Το παιχνίδι με την Αταλάντη (σ.σ. για την 20η αγωνιστική) ήταν κομβικό. Ένα παιχνίδι που έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο να είναι 0-3 εμείς… καταφέραμε να το χάσουμε! Ήρθε έπειτα και η απροσδόκητη ήττα από τον Διγενή Νεοχωρίου στην έδρα μας, που ήταν το δυνατό μας σημείο και, αν προσθέσει κανείς ότι από εκεί και πέρα είχαμε από τρεις έως πέντε απουσίες σε κάθε ματς, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα.

Πλέον, έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, όπου μαθηματικά έχουμε ελπίδες, αλλά στην πραγματικότητα είναι απειροελάχιστες. Θεωρώ πως αυτή η συσσωρευμένη κόπωση των παιδιών έφερε τις ήττες στο τέλος και δημιούργησε την ανάλογη ψυχολογία, που δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε».

Σε εκείνο το σημείο ο προπονητής του Δία ανέδειξε το μεγαλύτερο κέρδος της χρονιάς: «Στην αρχή δεν πίστευε σχεδόν κανένας σε αυτά τα παιδιά. Όλοι θεωρούσαν πως η ομάδα ήταν… πεσμένη. Κι, όμως, αυτά τα ίδια παιδιά έδειξαν ότι οι δυνατότητές τους ήταν πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που νόμιζαν οι περισσότεροι». «Είναι πιθανό να αλλάξει ο ποδοσφαικός χάρτης»

Στον επίλογό του και μετά από σχετική ερώτηση, ο Π. Παρασίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σε σχέση με τη μάχη ενάντια στον Κορονοϊό: «Είναι δύσκολες οι μέρες που περνάμε. Ασφαλώς, πάνω από όλα είναι η υγεία όλων μας. Η δική μας και των συνανθρώπων μας. Από εκεί και πέρα, εύχομαι να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτή η ιστορία και να δούμε που θα βρισκόμαστε. Νομίζω πως είναι το λιγότερο, ότι πρέπει να μείνουμε μέσα. Δεν ξέρουμε πόσο μεγάλες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία. Είναι πολύ πιθανό να αλλάξει πάρα πολύ ο ποδοσφαιρικός χάρτης, όχι τόσο στο επαγγελματικό αλλά κυρίως στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχω την απορία να δω πόσες από τις διοικήσεις θα έχουν το σθένος να πουν ‘συνεχίζουμε’ μετά από όλο αυτό»

The post Παρασίδης: «Έδειξαν τις δυνατότητές τους» appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com