Πασκουάλ: «Έχουμε πλήρη συνείδηση για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε»

Ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε πως όλοι στην ομάδα έχουν επίγνωση για το τι πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας κι ένα ρητό!

Ο Παναθηναϊκος επικράτησε εύκολα των Τρικάλων με 93-63 και ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για τις διαφορές με το πρώτο ματς, αλλά και για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη.

Αρχικά, ο Καταλανός τεχνικός είπε: «Πιστεύω ότι ήμασταν σοβαροί. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Αποκτήσαμε διαφορά κι έγινε πιο εύκολο το παιχνίδι. Μπορέσαμε πάνω – κάτω να μοιράσουμε τα βάρη στους παίκτες μας κι από αύριο μπορούμε να αρχίσουμε να δουλεύουμε για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Πέμπτης».

Για το πόσο δύσκολο είναι το γεγονός ότι η ομάδα προερχόταν από ένα δύσκολο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ κι έχουν μπροστά τους άλλο ένα δύσκολο με τη Μακάμπι, ανέφερε: «Οι παίκτες και το επιτελείο έχουμε απόλυτη συνείδηση για το ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το να παίζεις συγκεντρωμένος και με ένταση είναι μία συνήθεια που θα πρέπει να την έχεις και να μην χάνεις ποτέ. Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι ‘’Αν κάτι το κάνεις 21 μέρες συνεχόμενες γίνεται συνήθεια και σου βγαίνει μόνο του μετά’’. Τώρα είμαστε καλά όσον αφορά αυτό το κομμάτι, αλλά είναι εύκολο να το χάσεις».

Για το ότι ο Γιάννης Καστρίτης είπε πως ο Παναθηναϊκός έχει πλέον μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση: «Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε παίξει σ’ εκείνο το παιχνίδι καλά. Για διάφορους λόγους, επειδή ήταν πιο νωρίς. Αν και ακούγεται ως δικαιολογία θυμάμαι ένα απίστευτο κρύο. Πλέον κάνουμε πράγματα πιο γρήγορα, μας βγαίνουν εύκολα κι έχουμε κάποιες συνήθειες τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση είμαστε πιο σίγουροι γι’ αυτό που θέλουμε κι εκτελούμε γρήγορα. Απαιτείται χρόνος για να βελτιωθεί η ομάδα. Με τον χρόνο γίνεσαι καλύτερος και τα καταφέρνουμε σιγά-σιγά».

Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Λευτέρης Μποχωρίδης, που δήλωσε: «Τα Τρίκαλα μας είχαν δυσκολέψει στον πρώτο γύρο. Θέλαμε να βγάλουμε ενέργεια και να κάνουμε καλό παιχνίδι, αλλά και να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια και τα δύσκολα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Πήραμε διαφορά και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στη συνέχεια».

Πηγή: gazzeta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...