Πατσουράκος: «Τένις και με προπονητή στο γήπεδο» (Aud)

Στον Pressing 90.1 FM και στην εκπομπή του Δημήτρη Πετρωτού, «Αλί, Balι και Τρις…αλλοί» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο ιδιοκτήρης και προπονητής του Tennis Hall Academy, Δημήτρης Πατσουράκος, μιλώντας για την… εκκίνηση στο τένις αλλά τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιο Αναλυτικά:

«Επίσημα είμαστε το πρώτο σπορ που ανοίγει στη χώρα. Είχαμε μια συνάντηση με προπονητές από άλλους Ομίλους και Clubs με τον υπεύθυνο της Ομοσπονδίας, τον κ. Δημήτρη Καφφέ, που είναι από τη Λάρισα. Ξεκινάμε με αθλητές άνω των 15 ετών προς το παρόν. Δεν επιτρέπεται η προπόνηση παιδιών Γυμνασίου και Δημοτικού, το οποίο και θα πάει σταδιακά. Μαζί με το άνοιγμα των Γυμνασείων θα μας επιτραπεί και η είσοδος παιδιών από 12 ετών και σταδιακά θα έρθουν και τα μικρότερα παιδιά».

Για τη συμμετοχή δύο ατόμων ανα γήπεδο…

«Μέχρι χθες το απόγευμα ίσχυε ότι υποχρεωτικά δύο άτομα ανά γήπεδο. Χωρίς προπονητή. Χθες το απόγευμα βγήκε μια νεότερη ενημέρωση στην οποία ο προπονητής μπορεί να είναι και αυτός στο γήπεδο, φορώντας μια μάσκα και γάντια και φυσικά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Από σήμερα δηλαδή μπορούν να κάνουν προπόνηση κανονικά δύο ενήλικες με τον προπονητή».

Όσον αφορά τα μπαλάκια και την επαφή τους με τους αθλητές…

«Τα μπαλάκια θα πρέπει να τα έχει ο προπονητής. Να είναι εκείνος υπεύθυνος για την συγκομιδή τους μετά από κάθε άσκηση. Οι αθλητές θα τα συγκεντρώνουν σε ένα σημείο με τη ρακέτα τους ή με τα πόδια και ο προπονητής θα είναι ο υπεύθυνος για να τα μαζέψει στο καλάθι. Θα έρχεται ουσιαστικά σε επαφή με τα μπαλάκια μονάχα ο προπονητής».

Επομένως προπόνηση σερβίς δεν θα υπάρξει…

«Ναι. Είναι το μοναδικό το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε. Εκτός αν ο αθλητής φορά γάντι».

Για το τι ισχύει για τον αγώνα και τα «σημαδεμένα» μπαλάκια…

«Στους αγώνες θα πρέπει να υπάρχουν τέσσερα μπαλάκια. Και με τρία γίνεται, αλλά ιδανικά θα πρέπει να είναι τέσσερα. Δύο για κάθε αθλητή. Ο κάθε αθλητής θα παίζει το game του με τα δικά του δύο συγκεκριμένα μπάλακια».

Για τον εάν ο κόσμος επέστρεψε στο τένις…

«Χθες είχαμε. Είχαμε περίπου 10-12 ζευγάρια που ήρθαν να παίξουν μόνο τους, χωρίς προπονητή. Με συγκεκριμένες προϋποθέσεις γίνεται αυτό. Με ελεγχόμενη είσοδο από όπου μπαίνουν και βγαίνουν τα μέλη στο κλαμπ. Κρατάμε τα στοιχεία, ούτως ώστε σε περίπτωση κρούσματος να μπορέσει να γίνει η ιχνηλάτηση. Θερμομέτρηση δεν είναι υποχρεωτική. Είναι προαιρετική. Αν κάποιος έχει στο χώρο του θερμόμετρο μπορεί να γίνει. Τα κυλικεία τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες είναι κλειστά».

Όσον αφορά την επίδραση του Κορονοϊού στο παγκόσμιο τένις…

«Η χωμάτινη σεζόν θα γίνει κανονικά. Τα 1000 θα γίνουν κανονικά. Και αυτά όμως έχουν τα προβλήματά τους. Διάβασα πως το Ρολάν Γκαρός θα γίνει με κόσμο. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει ή μπορεί να γίνει. Είναι τον Σεπτέμβριο, παίρνοντας και αυτό μια παράταση».