“Πλημμύρισε” νιάτα στο Αβέρωφ

Γεμάτο από νεαρούς ποδοσφαιριστές γέμισαν τα γήπεδα στη περιοχή του Αβέρωφ όπου και διοργανώθηκε το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών “Paolistas”, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η ομάδα του ΠΑΟΛ Αβέρωφ. Οι μικροί φίλοι του ποδοσφαίρου έδειξαν το ταλέντο τους δείχνοντας την αγάπη τους για το άθλημα με σκοπό την διασκέδαση και όχι απαραίτητα τη νίκη.

DSCN1492 (Αντιγραφή)

Στο τουρνουά που διεξήχθη το παρών έδωσαν περίπου στα 200 παιδιά από τις Ακαδημίες του Πανσερραϊκού, του Προμηθέα, της Αστραπής Νέας Πολιτείας και φυσικά του ΠΑΟΛ Αβέρωφ. Μάλιστα η διοργανώτρια ομάδα έχει ως στόχο να μετατρέψει αυτήν την εκδήλωση σε θεσμό με στόχο να προσφέρει τη χαρά του αθλητισμού σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται με τον “βασιλιά των σπορ”, διαμέσου της ευγενούς άμιλας και της δημιουργίας δεσμών φιλίας.

DSCN1493 (Αντιγραφή)

Σημαντικός αρωγός στην όλη αυτή προσπάθεια δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ομάδας του Αβέρωφ κ. Τάκη Ελευθέρογλου που με τη υποστήριξη και της υπόλοιπης διοίκησης κατάφερε να οργανώσει ένα σημαντικό γεγονός, ενώ θα είναι και ένα σημαντικό “κόσμημα” να γίνει ένας θεσμός για όλες της ακαδημίες.

DSCN1503 (Αντιγραφή)

Αναλυτικά ο κ. Ελευθέρoγλου δήλωσε τα εξής: ” Είμαστε ένα καθαρά ερασιτεχνικό σωματείο και σε αυτά τα πρότυπα λειτουργούμε. Η ομάδα κατάφερε μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια να φτιάξει δύο γήπεδα, να ανέβει τρεις κατηγορίες και να δουλέψουμε και με τις Ακαδημίες, στις οποίες βρίσκονται περισσότερα από 100 παιδιά αυτή τη στιγμή, που είναι παράλληλα το μέλλον της ανδρικής ομάδας. Όλα αυτά τα καταφέραμε μόνοι μας, ενώ συνεχώς προσπαθούμε το καλύτερο για τη γειτονιά μας και τα παιδιά αυτής. Είναι μία χαρούμενη εικόνα να βλέπεις τα παιδιά να έρχονται στο γήπεδο με τα ποδήλατά τους και τις τσάντες στους ώμους τους για να αθληθούν και να μάθουν ποδόσφαιρο.

DSCN1508 (Αντιγραφή)

Ενώ συνέχισε, : “Μάλιστα ίδια είναι και ιδεολογία και στην ανδρική ομάδα, καθώς κινούμαστε σε καθαρά ερασιτεχνικά πλαίσια. Ο ΠΑΟΛ Αβέρωφ είναι μία μεγάλη οικογένεια που ένας στηρίζει και βοηθάει τον άλλο. Εμείς σαν διοίκηση δεν λειτουργούμε μόνοι μας, αλλά επικοινωνούμε και με τους παίκτες μας και υπάρχει άψογη συνεργασία. Το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε φίλοι. Και γι’αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί ότι έχουμε βάλει έως τώρα στόχο το έχουμε πετύχει“.

DSCN1502 (Αντιγραφή)

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο διοικητικός του ΠΑΟΛ Αβέρωφ κύριος Μπαλασούλης όπου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο τουρνουά, : “Το φετινό τουρνουά έγινε με πρωτοβουλία του αρχιπροπονητή των Ακαδημιών κ. Κουκουλιάφκα και με αφορμή ότι και εμείς είχαμε συμμετέχει σε αντίστοιχο τουρνουά  που είχε διεξαχθεί στις Σέρρες και στην Καστοριά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε δεσμούς με σωματεία από όλη την Ελλάδα. Η βασική μας φιλοσοφία είναι η εξής τα μικρά παιδιά να αθλούνται και να ξεφεύγουν από επικίνδυνα μονοπάτια“.

DSCN1479 (Αντιγραφή)

Ενώ συνέχισε: “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Πανσερραϊκού που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ήρθε στην πόλη μας καθώς και τις υπόλοιπες ομάδες που προέρχονται κυρίως από τη Λάρισα. Αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά να ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν, με αποτέλεσμα και η Ακαδημία μας να είναι βιώσιμη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των παιδιών της Ακαδημίας που συγκρότησαν μία άτυπη επιτροπή και συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση του τουρνουά. Και φυσικά να αναφερθώ στον μεγάλο υποστηρικτή μας τον κ. Δημήτρη Τσάλαβο από τη Σχολή Οδηγών “Διαδρομή” που βρίσκεται συνεχώς δίπλα μας“.

DSCN1481 (Αντιγραφή)

Ενώ έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας τα εξής: “Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε το τουρνουά αυτό σαν θεσμό. Θα προσπαθούμε χρόνο με το χρόνο να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός, καλώντας περισσότερες ομάδες και κάνοντας συνεργασίες και με άλλες ακαδημίες. Ενώ κλείνοντας να αναφερθώ πως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης των ακαδημιών του ΠΑΟΛ Αβέρωφ με την οποία θα πέσει και η αυλαία των φετινών δραστηριοτήτων για τις Ακαδημίες του συλλόγου“.

DSCN1482 (Αντιγραφή)

DSCN1499 (Αντιγραφή)

 

 

DSCN1484 (Αντιγραφή)

DSCN1490 (Αντιγραφή)

Τα Αποτελέσματα των Αγώνων

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όλοι οι μικροί ποδοσφαιριστές έβαλαν τα δυνατά του δείχνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, κερδίζοντας έτσι και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Αναλυτικά:

Γεννηθέντες το 2001

Αβέρωφ – Πανσερραϊκός   0 – 0
Πανσερραϊκός – Προμηθέας   0 – 0
Αβέρωφ – Προμηθέας   1 – 1
Πανσερραϊκός – Αβέρωφ   1 – 0
Προμηθέας – Πανσερραϊκός   0 – 0
Προμηθέας – Αβέρωφ   1 – 2

Γεννηθέντες το 2002

Νέα Πολιτεία – Προμηθέας   2 – 2
Πανσερραϊκός – Αβέρωφ   0 – 0
Νέα Πολιτεία – Αβέρωφ   0 – 0
Προμηθέας – Πανσερραϊκός 0 – 2
Αβέρωφ – Προμηθέας   0 – 0
Νέα Πολιτεία – Πανσερραϊκός   0 – 0

Γεννηθέντες το 2003 – 2004

Πανσερραϊκός  – Νέα Πολιτεία   0 – 2
Αβέρωφ – Προμηθέας   0 – 0
Αβέρωφ – Πανσερραϊκός   0 – 0
Νέα Πολιτεία  – Προμηθέας   2 – 0
Πανσερραϊκός  – Προμηθέας   1 – 0
Νέα Πολιτεία – Αβέρωφ   0 – 1

Οι “μικροί” Πρωταγωνιστές

DSCN1473 (Αντιγραφή)

Πανσερραϊκός (Μπαϊράς, Καραβασίλης Γιαξής):

2001: Βαρελάς, Θωμαΐδης, Χαϊμανατζής, Ασλανίδης, Αναγνωστίδης, Αποστόλου, Θεοχαρίδης, Γιαξής, Καραβασίλης, Μολώσης.
2002: Τούσιος, Χατζηπαυλίδης, Καραβαλάσης, Βαλαβανίδης, Τσελέπης, Θεοδωρούλης, Αποστόλου, Αγγελακόπουλος.
2003: Φακής, Γεωργιάδης, Τοσιάδης, Στεργιάδης, Τσακιρίδης, Καραμανίδης, Τσελέπης, Σαρακατσάνης, Τριανταφύλλου, Θεοδωρίδης.

DSCN1471 (Αντιγραφή)

Αστραπή Νέας Πολιτείας (Καφφές, Τσακμακίδης, Τάτσιος, Αρσένης, Βλάχος):

2002: Νικολουδάκης, Τσερέπης, Νικολούλης, Παπαχρήστος, Χλωρός, Σώκας, Φασούλας, Παπαδόπουλος, Κυριάκης, Σούρλας, Αντωνόπουλος, Καραγιώτας, Μπαλαμώτης.
2003 – 2004: Νατσίδης, Μακρής, Αθανασόπουλος, Μπλάντας, Παπαδάκος, Νότας, Σταυροθεόδωρος, Μπόνιας.

DSCN1470 (Αντιγραφή)

ΠΑΟΛ Αβέρωφ (Κουκουλιάφκας, Τσιρβούλης, Ταρταμπούκας):

2001 – 2002: Αναγνώστου, Γιουρούκης, Κόκαλης, Μερτζανίδης, Ντέκας Χρ., Παρλάτζας, Φάκας, Χριστόπουλος, Γραμμένος, Μπαντέλας, Κουκουράβας, Ντέκας Αθ.
2002 – 2003: Τζήκας, Μπαντέλας, Γιάχος, Γραμμένος, Κουκουράβας, Στεργίου, Μπέης, Βολιώτης, Γκόνιαρης, Χριστούλας, Αποστολίδης, Χαρβάτης, Ντέκας Αθ., Χάνι.
2003 – 2004: Γιαννακός, Κόκαλης, Λευκόπουλος, Κανελόπουλος, Μιχαηλίδης, Περιστέρης, Σταυροθανασόπουλος, Τουλκερίδης, Βαΐτσης, Βελλής, Γκλιάος, Γκουμόπουλος, Εσερμπέκογλου, Ζιώγας, Κακαρίμπας, Κουτέλας, Κυρίτσης, Πλιάκας, Κρικελόπουλος, Πλάβος, Καλόγηρος.

Να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν και η συμβολή των παρακάτω παιδιών (γεννηθέντες το 2000): Αναγνωστόπουλος Απόστολος, Αναγνώστου Χρήστος, Βίσνιας Δήμητριος, Βολιώτης Νικόλαος, Γκαραβέλας Ηλίας, Καρακώστας Ευθύμιος και Μήτσιος Αθανάσιος.

DSCN1472 (Αντιγραφή)

Προμηθέας Λάρισας (Στεφανής, Λούτσος, Χολέβας):  

2001: Αγγελούλης, Αλίου, Γκέκας, Κουτσογιαννούλης, Ουγιάρος, Πατσιούρας Β., Πατσιούρας Δ., Παπαδόντας, Τρίμμης.
2002: Γκάγκας, Δαλαμπύρας, Ελέζι, Ζαρκάδης, Ζυγούρης, Ιωαννίδης, Κασάι, Λατσινέι, Μαχούχας, Πλιούτσιας, Σπανούλης, Συμεωνίδης, Χριπάτσιος.
2003 – 2004: Γκανάτσιος, Γκουλιάκος, Δανιλούλης, Ζαχόπουλος, Κολώκας, Μακρυγιάννης, Μουστούλης, Παϊτέρης, Τσιπλικιάρης, Χατζησαββίδης, Χολέβας, Χαϊνταρλής, Χριπάτσιος, Χριστόπουλος, Χρυσαφόπουλος.