«Πληρώστε τα συμφωνηθέντα για να ξεκινήσουμε!»

Η Football League με εξώδικό-τελεσίγραφο αξιώνει έως και τη Δευτέρα 10/10 μέρος των οφειλομένων από την Super League.

Το ποσό των 450.000 ευρώ ζητά η Football League μέχρι αύριο (10/10) με εξώδικο που απέστειλε στη Super League.

Το έγγραφο στάλθηκε την προηγούμενη Πέμπτη (6/10) και προκύπτει ότι η μικρή λίγκα αξιώνει συνολικά περίπου 11 εκάτ. ευρώ.

Η Football League επικαλείται το άρθρο 12 του ν. 3479/2006 για την οικονομική ενίσχυση από την Super League δίχως αυτή να καθορίζεται όμως.

Η μικρή λίγκα υποστηρίζει πως ο Συνεταιρισμός των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής έχει δεσμευτεί «να μας καταβάλλει κατ’ ελάχιστον το ποσό των 2.000.000 ευρώ σε κάθε αγωνιστική περίοδο».

Η μη τήρηση της συμφωνίας μαζί με την έλλειψη χορηγών καθώς και το αβέβαιο τοπίο στο τηλεοπτικό μέτωπο έχουν μπλοκάρει την έναρξη του πρωταθλήματος που αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο εξώδικο εκτό από τη σεζόν 2013 – 14, δεν έχουν καταβληθεί στη Football League τα συμφωνηθέντα με αποτέλεσμα οι οφειλές να αγγιζουν 11.310.000 ευρώ.

Από το ποσό των 450.000 ευρώ που ζητά η Football League θα μπορέσει να καλύψει επιτακτικές της ανάγκες καθώς και να μπορέσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Επιπλέον, η μικρή λίγκα ζητά και συνάντηση με την Super League στις 12/10 προκειμένου «να διευθετηθεί μεταξύ μας κάθε θέμα σχετικά με το υπόλοιπο της εν γένει οφειλή σας προς ημάς».

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν δεν μπουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό, η Football League θα κινηθεί νομικά κατά της Super League.