Ποινολόγιο ΕΠΣΛ, 09/01

Με παρόντα τα 3 μέλη της, τους δικηγόρους κ.κ. Μάριο Σπυράτο και Κων. Κουτσογιάννη και τον Δημ. Τηλιό, συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης η Πειθαρχική Επιτροπή και αφού εξέτασε τις παρατηρήσεις των διαιτητών στα φύλλα αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου, καθώς και της περασμένης Πέμπτης, όλων των τοπικών πρωταθλημάτων πήρε τις εξής αποφάσεις:

Ποινές σε ομάδες

  • Η ομάδα  Σμόλικας Φαλάνης τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ,  γιατί μετά τη λήξη του αγώνα Σμόλικας – Δόξα Αργυροπουλίου (5 – 1 – 2013), οπαδοί της ευρισκόμενοι έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών, χτυπούσαν τα τζάμια των αποδυτηρίων και απειλούσαν τους διαιτητές.
  •  Στην ομάδα Απόλλων Λάρισας επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (υπότροπη), γιατί στο 87΄του αγώνα Απόλλων Λάρισας – Δήμητρα Αγιάς (5 – 1 – 2013), οπαδός της πέταξε προς τον βοηθό διαιτητή πλαστικό κάδο απορριμάτων, χωρίς να τον χτυπήσει.
  • Στην ομάδα του Δήμου Νίκαιας επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (υπότροπη), γιατί στο 30΄ του αγώνα Νίκαια – Φαλανιακός  (5 – 1 – 2013), ο προπονητής της διαμαρτυρήθηκε έντονα και χτύπησε με το χέρι του το χέρι του διαιτητή, που τον απέβαλλε εκτός αγωνιστικού χώρου. Στον συγκεκριμένο προπονητή επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα.
  • Στην ομάδα Κεραυνός Παραποτάμου επιβλήθηκε ποινή 1 αγωνιστικής στην έδρα του και 100 ευρώ πρόστιμο, γιατί στο 87΄ του αγώνα Κεραυνός – Δολιχιακός, οπαδός της χτύπησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ αυτός πήγε στην περίφραξη να μαζέψει την μπάλα. Προκλήθηκε 10λεπτη διακοπή αγώνα, ο οποίος συνεχίστηκε και έληξε κανονικά, ενώ ο τερματοφύλακας δεν συνέχισε να αγωνίζεται.
  • Στην ομάδα Πρωτέας Αχιλλείου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (υπότροπη), γιατί στο τέλος του αγώνα Πρωτέας – Ναρθάκι, οπαδοί της εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν και εξύβρισαν τους διαιτητές.
  • Στον ποδοσφαιριστή της ομάδας ΤΣΑΚΕ Ν. Ηρακλής Λάρισας επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα, γιατί ευρισκόμενος σαν φίλαθλος στον αγώνα Χείμαρρος Μαρμαρίνης – Αμπελόκηποι (5-1-2013), εξύβρισε τον βοηθό διαιτητή.
  • Στην ομάδα ΠΑΟ Καλαμακίου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 70 ευρώ, γιατί στο ημίχρονο του αγώνα Ανθούπολη – ΠΑΟ Καλαμακίου, εκπρόσωπός της εξύβρισε λόγω και έργω τον διαιτητή του αγώνα, ενώ στο τέλος του αγώνα οπαδός της ίδιας ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και εξύβρισε τους διαιτητές. Στον συγκεκριμένο εκπρόσωπο της ομάδας επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα.

Ποινές σε εκπροσώπους ομάδων

Επιβλήθηκε αυτοδίκαια η ποινή της 1 αγωνιστικής εκτός αγωνιστικών χώρων, στους:

–         Προπονητή της Δόξας Ομορφοχωρίου (εξέτισε την ποινή)
–         Εκπρόσωπο της ΑΕ Κυψέλης
–         Προπονητή του Άρη Λάρισας

Γιατί αποβλήθηκαν από τους διαιτητές στους αγώνες των ομάδων τους την περασμένη και  το περασμένο Σαββατοκύριακο, για έντονη και συνεχιζόμενη διαμαρτυρία. 

Απορρίφτηκε η ένσταση του Δολιχιακού 

Η Πειθαρχική Επιτροπή απέρριψε σαν νόμω και ουσία αβάσιμη την ένσταση που υπέβαλε η ομάδα Δολιχιακός, για αντικανονική συνέχιση του αγώνα Κεραυνός Παραποτάμου – Δολιχιακός (6-1-2013).

Την ερχόμενη Τετάρτη η εκδίκαση της ένστασης του Λαρισαϊκού

Η Π.Ε. αποφάσισε όπως η εκδίκαση της ένστασης του Λαρισαϊκού για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της Δόξας Βλαχογιαννίου, στο μεταξύ τους αγώνα (6-1-2013), θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης προκειμένου να τα απαραίτητα έγγραφα.

Ποινές σε ποδοσφαιριστές

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των διαιτητών στα φύλλα αγώνων της περασμένης Πέμπτης και του περασμένου Σαββατοκύριακου, επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές στους αναφερόμενους ποδοσφαιριστές:

ΜΑΥΡΟ Α. Τοξότης Λάρισας, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ (εξέτισε τη 1 αγωνιστική).

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Β., Αναγέννηση Φαρσάλων, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ (εξέτισε την ποινή)

ΒΟΤΣΗΣ Ε., Αναγέννηση Φαρσάλων, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ (εξέτισε την ποινή)

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ  Δ., Σμόλικας Φαλάνης, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΕΞΑΡΧΟΣ Θ., Αναγέννηση Καλοχωρίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΠΑΤΣΙΩΤΟΣ ΣΤ., Δήμητρα Γιάννουλης, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΒΗΣΣΑΡΑΚΟΣ Λ., Όλυμπος Λάρισας, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΙΓΓΛΕΖΟΣ Ι., Φαλανακός, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΠΑΡΤΖΙΑΛΗΣ Β., Δάφνη Γλαύκης, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΠΕΡΣΙΑΝΗΣ Γ., Απόλλων Βρυσιών, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΦΙΛΟΓΛΟΥ Ι., ΣΦ Λάρισα, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΣΙΑΔΗΜΟΣ Γ., ΑΕ Μελίας, απόπειρα βιαιοπραγίας κατά διαιτητή, 5 αγωνιστικές και 50 ευρώ

ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΝΗΣ Γ., Δόξα Ραχούλας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ Ν., ΑΟ Ναρθακίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΝΑΚΑΣ Κ., Πρωτέας Αχιλλείου, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΓΚΑΤΗΣ Α., Ηρακλής Πλατανουλίων, 2η κίτρινη και εξύβριση διαιτητή, 5 αγωνιστικές και 50 ευρώ

ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ Α., Αστραπή Δελερίων, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΚΟΚΚΙΝΑΣ Α., Όλυμπος Αιγάνης, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΑΕ Ελευθεραί, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΖΗΒΑΡΙΔΗΣ ΧΡ., ΑΕ Ελάφου, εξύβριση συμπαίκτη, 2 αγωνιστικές και 20 ευρώ

ΠΑΠΑΚΑΝΑΚΗΣ Β., ΠΑΟ Καλαμακίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΠΑΠΑΚΑΝΑΚΗΣ Δ., ΠΑΟ Καλαμακίου, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω αναφερόμενες ποινές που επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή, αφορούν παραπτώματα ποδοσφαιριστών που αποβλήθηκαν από τους διαιτητές στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου. Στο ποινολόγιο των ποδοσφαιριστών που εκδίδει και δίνει στη δημοσιότητα κάθε βδομάδα η Γραμματεία της Ένωσης, υπάρχει η πιθανότητα, ποινές ποδοσφαιριστών να αυξάνονται, λόγω υποτροπής τους στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου.