Ποινολόγιο ΕΠΣΛ, 21/11

Με παρόντα τα 3 μέλη της, τους δικηγόρους κ.κ. Μάριο Σπυράτο και Κων. Κουτσογιάννη και τον Δημ. Τηλιό, συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης η Πειθαρχική Επιτροπή και αφού εξέτασε τις παρατηρήσεις των διαιτητών στα φύλλα αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου, όλων των τοπικών πρωταθλημάτων πήρε τις εξής αποφάσεις:

Ποινές σε ομάδες

  • Η ομάδα Ηρακλής Λάρισας τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, γιατί  μετά τη λήξη του αγώνα Ηρακλής – Κεραυνός Παραποτάμου (17/11/2012) οπαδός της μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή, τον έπιασε από το λαιμό και επιχείρησε να τον χτυπήσει. Με τη συνδρομή του παρατηρητή αγώνα και του εκπροσώπου της γηπεδούχου ομάδας, ο οπαδός απομακρύνθηκε.
  • Η ομάδα Αναγέννηση Φαρσάλων τιμωρήθηκε με την ποινή της έγγραφης επίπληξης, γιατί μετά τη λήξη του αγώνα Αναγέννηση – ΠΑΟ Αβέρωφ (17/11/2012), οπαδοί της πέταξαν μπουκάλια με νερό προς τη διαιτητική τριπλέτα, χωρίς να χτυπήσουν κάποιο.
  • Η ομάδα Άρης Κουλουρίου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, γιατί στο 90΄ του αγώνα Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων – Άρης Κουλουρίου (17/11/2012), ο προπονητής της μπήκε στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρόμενος έντονα και αποβλήθηκε από τον διαιτητή εκτός αγωνιστικού χώρου. Ταυτόχρονα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο οπαδός της φιλοξενούμενης ομάδας και έσπρωξε το διαιτητή πριν απομακρυνθεί. Τα παραπάνω γεγονότα προκάλεσαν 8λεπτη διακοπή αγώνα.
  • Η ομάδα Αστέρας Τυρνάβου τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (υπότροπη), γιατί στο 78΄ του αγώνα Σ.Σ. Ραψάνης – Αστέρας Τυρνάβου (17/11/2012), εκπρόσωπός της εξύβρισε τον διαιτητή και αποβλήθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου, από όπου συνέχισε τις ύβρεις του. Στον συγκεκριμένο εκπρόσωπο επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα.
  • Η ομάδα Χείμαρρος Μαρμαρίνης τιμωρήθηκε με την ποινή της έγγραφης επίπληξης, γιατί μετά τη λήξη του αγώνα Χείμαρρος – Ελευθεριακός (18/11/2012), οπαδός της πέταξε προς τον διαιτητή μπουκάλι με νερό και τον εξύβρισε.

Ποινές σε αξιωματούχους ομάδων

Με την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 1 αγωνιστική τιμωρήθηκαν οι παρακάτω αναφερόμενοι αξιωματούχοι ομάδων, οι οποίοι αποβλήθηκαν από τους διαιτητές εκτός αγωνιστικών χώρων, στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, για έντονη και συνεχόμενη διαμαρτυρία, ή ανάρμοστη συμπεριφορά:

– Ο προπονητής της ομάδας Αναγέννηση Καλοχωρίου

– Ο προπονητής της ομάδας Άρης Κουλουρίου

Κατακυρώθηκε μη διεξαχθείς αγώνας

Ο μη διεξαχθείς την περασμένη Κυριακή αγώνας για το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας μεταξύ των ομάδων ΑΕ Ελάφου – ΑΕ Κυψέλης, λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου (δεν είχαν χαραχθεί οι κύριες γραμμές του αγωνιστικού χώρου, όπως ανέφερε στις παρατηρήσεις του ο διαιτητής, ούτε έγινε προσπάθεια για τη χάραξή τους, παρά την έγκαιρη σύσταση του διαιτητή προς τούτο), κατακυρώθηκε υπέρ της ομάδας της ΑΕ Κυψέλης με +3 βαθμούς και 3-0 τέρματα. Από την ομάδα της ΑΕ Ελάφου που μηδενίστηκε, αφαιρούνται 2 βαθμοί από τη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος και άλλοι 2 θα αφαιρεθούν από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος που θα αγωνίζεται την ποδοσφαιρική περίοδο 2013 – 2014. Επίσης της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ.

Ποινές σε ποδοσφαιριστές

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των διαιτητών στα φύλλα αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου, επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές στους αναφερόμενους ποδοσφαιριστές:

ΤΙΚΟΣ Γ., Αετός Μακρυχωρίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΣΓΟΥΡΑΛΗΣ Η., Φαλανιακός, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ Δ., Αχιλλέας Φαρσάλων, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

PRIFTI F., Δήμος Νίκαιας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΣΚΟΥΠΡΑΣ Δ., Δόξα Αργυροπουλίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Β., Αναγέννηση Φαρσάλων, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΑΝΟΣ Δ., Νίκη Νίκης, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΚΙΤΣΑΣ ΠΑΝ., Άρης Κουλουρίου, βιαιοπραγία κατά διαιτητή με τραυματισμό, 15 αγωνιστικές και 150 ευρώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ Κ., Άρης Κουλουρίου, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΚΑΡΛΙΓΚΙΩΤΗΣ ΑΠ., Άρης Κουλουρίου, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

(Στην ομάδα Άρης Κουλουρίου επιβλήθηκε επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, γιατί είχε 3 αποβολές ποδοσφαιριστών της – άρθρο 16 του Π.Κ.).

ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ Χ., Προοδευτική Ανάβρας, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΛΟΥΚΟΥΤΟΣ Ε., Απόλλων Βρυσιών, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΜΠΕΛΤΣΙΟΣ Σ., ΑΟ Συκέας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΚΑΡΑΝΤΖΙΟΥΝΗΣ ΧΡ., Αστέρας Τυρνάβου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ι., Θύελλα Μ. Ελευθεροχωρίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Α., Θύελλα Ελάτειας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΒΑΛΩΖΟΣ Α., Θύελλα Ελάτειας, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΖΑΜΠΟΥΛΗΣ Ε., Ατρόμητος Δασοχωρίου, 2η κίτρινη + εξύβριση διαιτητή, 5 αγωνιστικές και 50 ευρώ

ΤΑΠΑΤΑΣ Γ., Θερμαϊκός Στομίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΠΑΣΙΑΣ Α., Φλόγα Ευαγγελισμού, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΚΑΚΑΖΟΥΚΗΣ Ε., Ιπποκράτης Λάρισας, βιαιοπραγία κατά διαιτητή, 10 αγωνιστικές και 100 ευρώ.