Ποινολόγιο ΕΠΣΛ, 24/01

Με παρόντα τα 3 μέλη της, τους δικηγόρους κ.κ. Μάριο Σπυράτο και Κων. Κουτσογιάννη και τον Δημ. Τηλιό, συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης η Πειθαρχική Επιτροπή και αφού εξέτασε τις παρατηρήσεις των διαιτητών στα φύλλα αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου, όλων των τοπικών πρωταθλημάτων πήρε τις εξής αποφάσεις:

Ποινές σε ομάδες

  • Η ομάδα του Δήμου Νίκαιας τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (υπότροπη), γιατί μετά τη λήξη του αγώνα Νίκαια – Αχιλλέας Φαρσάλων (19-1-2013), ο εκπρόσωπός της εξύβρισε τον διαιτητή. Στον συγκεκριμένο εκπρόσωπο επιβλήθηκε η ποινή της απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα.
  •  Στην ομάδα Αστραπή Δελερίων επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (υπότροπη), γιατί στο 71΄ του αγώνα Αστραπή – Δυναμό (19-1-2013), οπαδοί της μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας προκαλώντας 3λεπτη διακοπή αγώνα.
  • Η ομάδα Δυναμό Λάρισας τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (υπότροπη), γιατί μετά τη λήξη του αγώνα Αστραπή Δελερίων – Δυναμό (19-1-2013), ο εκπρόσωπός τους μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών, διαμαρτυρήθηκε έντονα και κινήθηκε απειλητικά προς τον α΄ βοηθό, τον οποίο και έσπρωξε. Στον συγκεκριμένο εκπρόσωπο επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρος για 2 μήνες(υπότροπος).
  • Η ομάδα Κίσσαβος Συκουρίου τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, γιατί στο 87΄του αγώνα Κίσσαβος – Μύτικας Καλυβίων (19-1-2013), ο εκπρόσωπός της και οπαδοί της μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρόμενοι και προκάλεσαν 6λεπτη διακοπή αγώνα.
  • Η ομάδα Ατρόμητος Βαμβακούς τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (υπότροπη), γιατί στο 57΄του αγώνα Μ. Αλεξανδρος Χαλκιάδων – Ατρόμητος Βαμβακούς (19-1-2013) ο εκπρόσωπός της αποβλήθηκε εκτός αγωνιστικού χώρο από τον διαιτητή για έντονη διαμαρτυρία και εξύβριση του β΄ βοηθού. Στον συγκεκριμένο εκπρόσωπο επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα.
  • Η ομάδα Λάρισα 2012 τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (υπότροπη), γιατί στο 30΄ του αγώνα ΑΕ Ελάφου – Λάρισα 2012 (20-1-2012), εκπρόσωπός της μπήκε στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρόμενος προς τον διαιτητή και προκάλεσε 2λεπτη διακοπή αγώνα. Στον συγκεκριμένο εκπρόσωπο επιβλήθηκε η ποινή της απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 αγωνιστική.
  • Η ομάδα Α.Ε. Ελάφου τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ, γιατί στο 41΄ του αγώνα ΑΕ Ελάφου – Λάρισα 2012 (20-1-2013), από βάναυση και δυσφημιστική συμπεριφορά των παικτών της σε βάρος των διαιτητών,  προκλήθηκε 10λεπτη διακοπή αγώνα.

Ποινές σε εκπροσώπους ομάδων

Επιβλήθηκε αυτοδίκαια η ποινή της 1 αγωνιστικής εκτός αγωνιστικών χώρων, στον:

– Εκπρόσωπο της ομάδας Κίσσαβος Συκουρίου

γιατί αποβλήθηκε από τον διαιτητή στον  αγώνα της ομάδας του το περασμένο Σάββατο. για έντονη και συνεχιζόμενη διαμαρτυρία.

Ποινές σε ποδοσφαιριστές

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των διαιτητών στα φύλλα αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου, επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές στους αναφερόμενους ποδοσφαιριστές:

KYRBATI D., Άρης Κουλουρίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΠΟΤΣΗ Ν., Αμπελόκηποι, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ Σ., ΑΕ Βουναίνων, βίαιο μαρκάρισμα, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΠΕΡΣΙΑΝΗΣ Χ., Απόλλων Βρυσιών, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΖΗΜΑΣ Σ., Ομόνοια, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΚΟΥΡΟΥΚΑΣ Γ., Προοδευτική Ανάβρας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ
ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ Χ., Χείμαρρος Μαρμαρίνης, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Χ., Αστέρας Τυρνάβου, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ Δ., Ηρακλής Πλατανουλίων, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΕΛΙΟΣ Ι., ΑΟ Συκέας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΝΤΙΝΤΟΚΑΣ Χ., Αστραπή Δελερίων, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ Ζ., Κίσσαβος Συκουρίου, έργω εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΤΣΙΡΙΜΩΝΑΣ Α., Ατρόμητος Βαμβακούς, εξύβριση των Θείων + αρχηγός, 6 αγωνιστικές και 60 ευρώ

ΝΙΑΒΗΣ Α., Μ. Αλέξανδρος Χαλκιάδων, εξύβριση των Θείων, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ Β., Μ. Αλέξανδρος Χαλκιάδων, εξύβριση των Θείων, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΡΕΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α., Άρης Διλόφου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΒΑΛΙΑΚΟΣ Θ., Θύελλα Μεγ. Ελευθεροχωρίου, εξύβριση αντιπάλου παίκτη, 2 αγωνιστικές και 20 ευρώ

ΠΑΛΗΟΤΖΙΚΑΣ Π., Ατρόμητος Δασοχωρίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΚΟΚΟΤΣΙΚΑΣ Α., ΑΟ Κυψέλης, απόπειρα βιαιοπραγίας κατά διαιτητή, 5 αγωνιστικές και 50 ευρώ

ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ Γ., ΠΑΟ Καλαμακίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΣΦΕΤΣΑΣ ΗΛ., ΑΕ Ελάφου, βιαιοπραγία κατά του διαιτητή + βιαιοπραγία κατά του βοηθού διαιτητή, εξύβριση διαιτητή, 17 αγωνιστικές και 170 ευρώ

ΜΑΝΔΑΛΟΣ Ι., ΑΕ Ελάφου, βιαιοπραγία κατά βοηθού διαιτητή + εξύβριση διαιτητή + αρχηγός, 11 αγωνιστικές και 110 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω αναφερόμενες ποινές που επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή, αφορούν παραπτώματα ποδοσφαιριστών που αποβλήθηκαν από τους διαιτητές στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου. Στο ποινολόγιο των ποδοσφαιριστών που εκδίδει και δίνει στη δημοσιότητα κάθε βδομάδα η Γραμματεία της Ένωσης, υπάρχει η πιθανότητα, ποινές ποδοσφαιριστών να αυξάνονται, λόγω υποτροπής τους στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου.