Πολυνίκης εναντίον wanna be… νταμπλούχος!

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του τελικού του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας, εκεί όπου Αχιλλέας Φαρσάλων και Αμπελωνιακός θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους με έπαθλο την κατάκτηση του Κυπέλλου της Ένωσης για την ποδοσφαιρική σεζόν 2014 – 2015.

Γράφει ο Δημήτρης Πετρωτός
Φωτογραφίζει ο Χρίστος Τζίκας

Και οι δύο ομάδες με τους εκπροσώπους τους παρουσιάστηκαν στην Συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της Ένωση, ιδιαίτερα χαρούμενες για την διεξαγωγή ενός τελικού με δύο τόσο “δυνατά” ονόματα στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Λάρισας, με όλους να συμφωνούν πως πρόκειται να γίνει ένας μεγάλος τελικός μεταξύ δύο σωματείων με διαφορετικό λόγο για την κατάκτηση.

ΚΥΠΕΛΛΟ - ΛΑΒΑΡΟ - ΕΠΣΛ

Οι μεν Φαρσαλινοί θέλουν να επιστρέψουν στην κατάκτηση του θεσμού μετά από απουσία δέκα ετών, την στιγμή όπου είναι ο πολυνίκης του θεσμού με έξι κατακτήσεις, ενώ οι δε Αμπελωνίτες θέλουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να πετύχουν το “νταμπλ”.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΥΠΕΛΛΟ - ΕΠΣΛ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΥΠΕΛΛΟ - ΕΠΣΛ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΥΠΕΛΛΟ - ΕΠΣΛ - ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ

Αρχικά τοποθετήκε ο πρόεδρος της τυπικά γηπεδουχος ομάδας, Χρήστος Μπασαγιάννης για να ακολουθήσει ο ομόλογος του Αμπελωνιακού, Χρήστος Μπακούλας.

ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ

“Ο Αχιλλέας είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 6 τίτλους έως σήμερα. Για εμάς είναι πολύ σημαντικός ο τελικός αυτός γιατί θα επιβεβαιωθεί και θα πάρει “σάρκα και οστά” ένας από τους δύο στόχους που είχαμε το περασμένο καλοκαίρι. Και γι΄ αυτό θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο αυτό στα Φάρσαλα. Καλώ όλους τους φιλάθλους του Νομού να έρθουν στο γήπεδο και να δουν έναν αντάξιο αγώνα των δύο ιστορικών ομάδων, με τον καλύτερο να βγαίνει νικητής στο φινάλε”.

ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ

Ενώ τους δικούς του λόγους κατάκτησης του τίλτου έθεσε ο πρόεδρος του Αμπελωνιακού, Χρήστος Μπακούλας. “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Η ομάδα μας κατάφερε μετά από μια πολύ καλή χρονιά να είναι στον τελικό Κυπέλλου της Ένωσης μας. Αυτός ο τελικός μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας “νταμπλ”. Ήρθε ο καιρός να το καταφέρουμε. Ο τελικός θεωρώ πως διεξάγεται αναμέαα σε δύο ιστορικές  ομάδες που κατά την γνώμη είναι απο τις καλύτερες του Πρωταθλήματος. Ας έρθει ο κόσμος στο γηπεοδο και να στηρίξει τις δύο ομάδες και ας κερδίσει ο καλύτερος”.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ

Έπειτα ο λόγος πέρασε στους δύο τεχνικούς ηγέτες, με αυτόν του Αχιλλέα Φαρσάλων, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να ξεκινά πρώτος. “Αρχικά θεωρώ πολύ καλή επιλογή το AEL FC ARENA ως γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα. Εμείς για πολλά χρόνια απείχαμε από τελικούς. Μάλιστα απέχουμε πλεόν 10 χρόνια από την τελευταία μας κατάκτηση. Πάντα για τον Αχιλλέα είναι στόχος το Κύπελλο. Φέτος από ένα σημείο και μετά έγινε ο μοναδικός μας στόχος. Στον τελικό θα αναμετρηθούν δύο ιστορικές ομάδες με καλό επίπεδο ποδοσφαιριστών. Αυτό σημαίνει ποιοτικό παινχίδι με καλή διάθεση απ΄ όλους για έναν ευχάριστο για τον κόσμο παιχνίδι. Παράλληλα να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ομάδα του Αμπελωνιακού στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική. Η αξία του ηττημέννου θα δώσει την πραγαμτικηα αξία στον νικητή”.

ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ

Ο ομόλογος του, Τάκης Παραφέστας, στον πάγκο του Αμπελωνιακού τόνισε: “Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που συμμετέχουμε στον τελικό του Νομού, στην κορυφαία εκδήλωση της Ένωσης. Θα ήθελα να εκφράσω τα συχγαρητήρια μου και στις δύο ομάδες καθώς είναι οι καλύτερες στο πρώταθλημα της Ένωσης. Όσον αφορά το παιχνίδι, ένας τελικός κρύβει πάντα τις δικές του ιδιαιτερότητες. Απρόβλεπτοι παράγοντες. Η ομάδα μας θα είναι περισσότερη έτοιμη και ψυχικά και σωματικά να κερδίσει το παιχνίδι. Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό. Καλούμαι τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να δει ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Να αποβάλλουμε τις κακές μας σκέψεις και τις αδικίες και να κοιτάξουμε όλοι μας τον εαυτό μας. Άλλωστε σαν ερασιτέχνες είναι μια άριστη ευκαιρία να δώσουμε το παράδειγμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως όλοι μας πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ακόμα και στην ΑΕΛ μας, που έχει απαξιώσει τα ταλέντα και τους παίκτες της περιοχής μας”.

Από εκεί και έπειτα ο λόγος πέρασε στους ποδοσφαιριστές, Πολύκαρπο Μπένο (Αχιλλέα Φαρσάλων) και Βαγγέλη Τζιαρτζιάνη (Αμπελωνιακό).

ΜΠΕΝΟΣ

“Ο τελικός αποτελεί σημαντικό παιχνίδι για εμάς μετά από πολλά χρόνια. Μοναδικός στόχος που απέμεινε και θέλουμε και μπορούμε να τον πάρουμε. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι αυτό. Όλοι μας στην ομάδα είμαστε μια γροθιά για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να δούνε ένα δυνατό παιχνίδι μεταξύ δύο εξαιρετικών σωματείων. Καλό παιχνίδι δίχως και μακριά από ακρότητες”.

ΤΖΙΑΡΤΖΑΝΗΣ

“Ιδιαίτερος θεσμός στο καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας. Πιστέυω να γίνει καλό παιχνίδι. Καλούμε όλο τον κόσμο να στηρίξει ένα αγώνα γιορτή για την περιοχή μας, που στο τέλος θα κερδίσει ο καλύτερος. Ελπίζω να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, σε μια επιτυχημένη για εμάς χρονιά. Αν το καταφέρουμε θα είμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή για το σωματείο, με την κατάκτηση του νταμπλ”.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΥΠΕΛΛΟ - ΕΠΣΛ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΥΠΕΛΛΟ - ΕΠΣΛ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΥΠΕΛΛΟ - ΕΠΣΛ

Ακολούθησαν οι καθιερωμένες χειραψίες μεταξύ των προέδρων και των παικτών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA